Skocz do zawartości

[muzyka] muza do jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś wyszła nowa płytka Red Hot Chili Peppers "I'm With You". Trzeba będzie przetestować :)

Przedwczoraj wyszła ;) W poniedziałek od 9-tej czatowałem na nią pod Empikiem, udało mi się dorwać egzemplarz prosto z tego kartonu w którym przyszedł :icon_mrgreen: cała płyta naprawdę mi się podoba, tylko trzeba pozbyć się swoich oczekiwań przed słuchaniem....bez Johna to nie to samo :rolleyes: ale Josh też daje radę, wczoraj na koncercie to pokazał :icon_lol: a jeśli chodzi o jazdę, to jest kilka kawałków które naprawdę się nadają, ale trzeba je wybrać z całej płyty :icon_wink:

@Jogurcik, Faktycznie lepiej się pozbyć oczekiwać przed odsłuchem, to w pewien sposób nowa epoka kapeli. Mi też się podoba ale bez rewelacji.

@Gothic, LuXtorpeda ... ogień był na Woodstocku :D ... tylko trochę słabizną zaleciało jak na jednym koncercie 3 razy ten sam kawałek się gra <_<

Trudno zagrać więcej materiału jak się wydało tylko jeden album. Czekam na kolejne.

• 3 tygodnie później...

U mnie muzyka do jazdy zmienia się co jakiś czas. raz są ta ostre rockowe kawałki, a teraz na przykład świetnie jeździ mi się przy tym:

Generalnie, muzyka na rower musi być wesoła, szybka... nie może być zamulasta bo natychmiast moje nogi mniej dokręcają

Dobrym źródłem na pozyskiwanie nowych utworów do jazdy jest pinkbike

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Jak większość wolę rockowe kawałki, choć bardziej klasyczne i kultowe płyty głównie z nurtu grunge i post-hardcore.

Pearl Jam, Alice in Chains, Rage Against The Machine, Refused, Nirvana, Mad Season.

A do jazdy np rano do pracy, gdy jeszcze człowiek nie jest w pełni wyspany polecam muzykę folkową lub klasyczną.

Natomiast na wieczór bardzo się sprawdza smooth jazz.

W zależności od nastroju.

Skampararas - Naturalny dźwięk

Skampararas - Street ska

i jeszcze parę piosenek tego wykonawcy.

The Toasters - praktycznie cała płyta Hard Band For Dead

Tabu - Większość utworów z Jedno Słowo.

Vespa - Vespa Reedycja - świetna płyta!

Skankan - Try to feel it!

Louis Armstrong

Cała Góra Barwinków

Gary Moore

The Brian Setzer Orchestra - The Dirty Boogie - zdecydowanie najlepsza ich płyta.

Big Bad Voodoo Daddy - This Beutiful Life

Podałem głównie płyty, ponieważ są to na tyle dobre zespoły, że nie warto się rozdrabniać. Zdarza się też coś z klasycznego funku - jak Kool and the gang i James Brown ;)

Zdecydowanie polecam! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...