Skocz do zawartości

[muzyka] muza do jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja słucham muzy na trasie i w mieście, w lesie wolę słuchać dźwięków natury. Najczęściej zapodaję sobie rzeźnie -hard trance, terrorcore, speedcore, gabber, lżejsze ale szybkie trance. A kiedy jade w złych warunkach atmosferycznych, czy mam chwilowe przerwy w dostawie mocy, zapuszczam sobie Ministry, Sweet Noise, Slipknota albo Mansona... a kiedy zdarza mi się lecieć w nocy, wtedy puszczam sobie psy trance i robi się naprawdę niezły klimat :thumbsup:

A ja słucham muzy na trasie i w mieście, w lesie wolę słuchać dźwięków natury. Najczęściej zapodaję sobie rzeźnie -hard trance, terrorcore, speedcore, gabber, lżejsze ale szybkie trance. A kiedy jade w złych warunkach atmosferycznych, czy mam chwilowe przerwy w dostawie mocy, zapuszczam sobie Ministry, Sweet Noise, Slipknota albo Mansona... a kiedy zdarza mi się lecieć w nocy, wtedy puszczam sobie psy trance i robi się naprawdę niezły klimat :)

Mógłbyś polecić jakieś kawałki z tych gatunków co podałeś? Muszę znaleźć sobie coś mocniejszego do lasu :)

• 5 miesięcy temu...

Rożni są ludzie rożne są gusta, mi najlepszego kopa dają takie i podobne kawałki:

najlepiej na dobrych słuchawkach (co tam ze będę głuchy.. :)

http://palnikzc.wrzuta.pl/audio/9vYOgpMzZdx/avici_-_manman_original_mix

http://w271.wrzuta.pl/audio/ammSjPChvyi/www.havanaklub.prv.pl_2_blac_-_waves_of_luv_.._gabry_ponte_r

http://djfrytek.wrzuta.pl/audio/5ifY36y3aok/w_w-_unknown_track_id_cut_rip_from_w_w_-_mainstage_005_on_ah.fm_by_djfrytek

jak ktoś ma coś podobnego to dzielić się :)

pzdr

To ja również chcę się podzielić muzą, z którą jeżdżę i ćwiczę w zimowe wieczory na siłowni. Kolejność przypadkowa.

Feel Good

(muza z The Seassons)

Sign Of The Gypsy Queen - April Wine

Wheels - FOO FIGHTERS

:thumbsup:

New mama - OSI (Soundtrack z filmu Rambo) :thumbsup:

n

Dreams - Van Halen

Tempo/Power

:devil:

(track z "Koszmar z ulicy Wiązów 4 - Freedy) :thumbsup:

Come With Me - Puff Daddy & Jimmy Page Dobre na niekończący się podjazd :)

:devil:

Jeśli muzyka do tylko do jazdy w lesie, po górach, gdzie nie ma ruchu ulicznego.Myślę, że słuchanie muzy na ulicy w mieście czy ruchliwej trasie - to trochę niebezpieczna sprawa. Wtedy ściszam prawie do zera lub całkiem wyłączam. Dla bezpieczeństwa warto zrezygnować z muzyki.. Ale kiedy jestem z dala od ulic to lubię mocną muzykę: Stone Sour, Soil, Machine Head(zwłaszcza album Burning Red), Slipknot (Before I forget, Spit it out, Duality), P.O.D, AC/DC - mieszanka działa jak instalacja z podtlenkiem azotu w samochodzie ;) A kiedy trasa jest luźniejsza Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple. Muzykę (poza upodobaniami dźwiękowymi) trzeba dobierać do stylu jazdy i wytrzymałości organizmu. to wpływa na efekty treningu. To moje zdanie.

Na uspokojenie po intensywnym.. treningu? polecam Nightwish'a :) Idzie naprawdę się skupić, niektóre kawałeczki dobre na podjazd.

Powera daje AC/DC - jak SpecjalistaGiant to ujął - działa jak nitrogliceryna w aucie :D Do tego poprzeplatane Disturbed'em, Fear Factory i Soilworkiem. Poezja w terenie i NITRO BOOST na szosie :D:devil:

• 1 miesiąc temu...

To u mnie wymienie tylko parę: MEtallica przeważnie te utwory co pzez 3 minuty śpiewa a kolejne 6 minut melodia :D np;

-The Day That Never Comes

-The Judas Kiss

- My Apocalypse

- Suicide& Redemption <Mega nuta> ;]

Potem to Lamb Of God, System of a Down, potem to czorne rytmy :D Rap i hip hop amerykański i ogólnie techno, hardstyle i drumm and bass :

- Revolt- Little Toy Carz 2

- Shaun Baker Xplode Again

-Toneshifterz- NightScape <tyz fajne>

- The Ridle

- Bla Bla Bla

Soundtracki z NFS i Fast and Furious

no i Energy mix 2000 ;]

• 1 miesiąc temu...

Rammstein, HammerFall, Nightwish, Sabaton, głównie metal, czasami też mocne elektro/d'n'b. Staram się układać kawałki według tempa, tworząc taką falę. Bo złapałem się na tym że kadencję mam na połowie tempa kawałka którego słucham ( bpm 200 = kadencja 100 rpm, bpm 180 = kadencja 90 rpm) :) Także polecam sprawdzić czy też tak macie i układać kawałki pod trasę.

• 3 miesiące temu...

Wydaje mi się że to jest już bardzo indywidualna kwestia,każdy lubi inny rodzaj muzyki i to zrozumiałe. Ja podczas jazdy rekreacyjnej bardzo lubię starsze piosenki,takie melancholijne. Odpada rock,pop i metal. Ale to tylko moje upodobania:)

Ja w czasie jazdy słucham to co mi wpadnie w ucho niedawno albo co znajdę na kompie w katalogu z muzą. Przeważnie szybsze kawałki drumsy, dubstepy, trance, electro albo sety DJ-ów(w sam raz na dłuższe wypady) czasem jakiś rock albo punk. Elektroniczna muza daje dobre tempo do pedałowania :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...