Skocz do zawartości

[muzyka] muza do jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A mi się dobrze jeździ przy Iron Maiden <_< Bardzo dużo osób twierdzi że to tzw. "panczury".

Nie jest tak, naprawdę fajna muzyka (szczególnie nowsze albumy, niektóre starsze kawałki też mają dobre).

Napisano

Ja ostatnio słucham praktycznie wszystkiego co posiada jakąś melodię ;P

Najbardziej jednak podchodzi mi muzyka taka bardziej hard core"owa typu linkink park, pendulum, korn ect. :P

Pozdro

Napisano

Dope, Rammstein, M.Manson, ATB ( Swoją drogą nowy album za bardzo mi nie podchodzi, da się w wielu miejscach usłyszeć kawałki ze starszych utworów, całą zimę biegałem z ATB, więc mi w pamięć zapadło... ) jakieś techniawki, house, trance. Na tym obecnie, ale generalnie to agresywna muzyka.

Przy treningach ponad 2-4h zwyczajnie się nudzę bez muzyki, i nie zajmuje mnie wystarczająco patrzenie w pulsometr oraz obserwacja otoczenia.

Napisano

W krótkie trasy nie biorę ze sobą MP3. W dłuższe owszem, ale tylko w terenie i na mało uczęszczanym asfalcie. W mieście zawsze zdejmuje słuchawki i pauzuje muzykę. Głównie słucham heavy metalu i rocka. Zespoły typu: Metallica, Iron Maiden, Rammstein, AC DC, Red Hot Chili Peppers, Rhapsody itp. ;)

Napisano

Ja na rowerze słucham z reguły Techno ale takie stare dobre B) Muzykę POP... ogółem to co leci w Radiu. Nie rzadko Disco polo :P A czasami trafi się jakiś rock, hip-hop, reggae :D

O mnie w szkole mówią:

,,Wall-e nie słucha tylko nauczycieli" to co mi się podoba to to leci :P

Napisano

bloc party: halo , helicopter , banquet , two more years

incubus - anna molly

Interpol: obstacle 1 , The heinrich maneuver

Arcitc monkeys...

itp itd :)

Napisano
A mi się dobrze jeździ przy Iron Maiden :) Bardzo dużo osób twierdzi że to tzw. "panczury".

Nie jest tak, naprawdę fajna muzyka (szczególnie nowsze albumy, niektóre starsze kawałki też mają dobre).

Zgadzam się (byłem na dwóch koncertach Ironów). Kawał dobrej muzy. Idealny przykład klasyki obok Metallici oraz AC/DC

Napisano
Idealny przykład klasyki obok Metallici oraz AC/DC..

OT: Jeśli już to Metalliki.. "Metallici to ni po polsku ni po inkszemu". A piosenki Żelaznej Dziewicy są rzeczywiście dobre. Choć ja osobiście większy sentyment mam do starszych utworów tego zespołu. Może dlatego, że wychowałem się słuchając ich kawałków.

Napisano

Nie szczególnie lubię słuchać muzyki na rowerku, ale jeśli już mnie bierze na muzę, zapuszczam ostrego rocka, metal itp, im agresywniejsze, tym lepiej :D

Metallica, Korn, Children of Bodom, Dope (ale tylko piosenka "You Spin me Round"), Crossed Fingers (na jamendo można ich znaleźć :P ), System of a Down, Disturbed, Rammstein, kilka z Nirvany, The offspring ("Hit That").

Jeździ się dynamiczniej, ale bardziej się męcze - zmieniam styl na baaardzo agresywny :P

Napisano
A mi się dobrze jeździ przy Iron Maiden :wub: Bardzo dużo osób twierdzi że to tzw. "panczury".

Co tą są te "panczury"? Na punków mawiało się pancury, ale "panczury" pierwsze słyszę. A Ironi to Klasyka przez duże K. Zwłaszcza starsze kawałki, takie jak "Run to the hills". Nowych da się posłuchać.

Napisano

Ja generalnie słucham SpeedCore albo SplitterCore :icon_wink: to daje kopa :);p a jak czasami chce posłuchać czegoś wolniejszego to HardCore ;]

Mógłbym wymienić parę naprawde mocnych tracków ale i tak pewnie nikt na forum tej muzyki nie słucha...

Napisano

Widze że większość tutaj ostro rockuje podczas jazdy:D Ja również dołączam do tego grona, Do jazdy zazwyczaj biore starsze kawałki, Aerosmith, AC/DC, The Clash, Pink Floyd, z naszych to KSU, Akurat(pierwsz trzy płyty). A tak ogólnie to polecam Patti Smith, niesamowicie się rozkręca podczas piosenek, nawet nie zauważam a jade o kilka km/h szybciej pod koniec niż na początku:D

Napisano

Osobiście preferuje metal/rock. Czasami tak się nasłucham, że wylatuje z domu jak torpeda i wyżywam się na rowerku(w granicach rozsądku).

Polecam osobiście np. In flames, KoRn, Sonic Syndicate, Helloween i mnóstwo innych zespołów... A z mocniejszych to np. Trivium.

Ale najlepiej to się delektować okolicą, a nie tłuc sobie uszy.

Napisano

Ja podam parę tytułów piosenek których słucham podczas jazdy:

1.Black Eyed Peas - I Gotta Feeling

2.Staind - So Far Away

3.Papa Roach - Scars

4.Scotty - The Lost Island

5.Deadmau5 feat. Kaskade - I Remember

6.Fight For You - Blinded Canada

7.Lostprophets - 4-am forever

Napisano

u mnie jest tak :

początek treningu - spokojna muza ; po kilkunastu minutach przechodzi w szybszą a na zakończenie , gdy już wracam do domu to leci "we are the champions" B)

a podczas dłuższych wypraw słucham wyłącznie odłosów przyrody ... ;)

Napisano

Na moje to trochę dziwny jest ten temat, poniewaz jesli ktos na codzien słucha np. hip - hopu to jak wsiadzie na rower z heavy metalem "na uszuch " to watpie zeby mu sie jakos lepiej jechalo.. Kazdy w sumie i tak słucha (o ile słucha bo ja jestem zdecydowanie przeciwny jezdzie ze słuchawkami w uszach) jadąc tego samego co słucha na codzien w domu. Ja jak jestem na jakims odludziu to spokojnie gra mi w kieszeni tel z house'em tudziez r'n'b ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...