rowerek12 Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Od razu zaznaczam - proszę się nie śmiac. Chcę zrobic własnoręcznie swoje pierwsze buty spd (miały byc lidlowe, ale jakoś im nie ufam no i rozmiar dziwny, bo noga mi wylatuje), dlatego chciałbym się Was spytac jakie powinny byc buty idealne? prosze odpowiedac poważnie, bo temat może się przydac innym. ps przepraszam za brak c z kreską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Zrobić samemu czyli jak?? Bo jak to jakaś ma być "partyzantka" to pomysł delikatnie ujmując kiepski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerek12 Napisano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 domyślałem się podobnej odpowiedzi po prostu lubie majsterkowac, a buty będę miał podpasowane pod siebie i to nie biędzie żadna partyzantka. Wierzch zrobie ze skóry naturalnej, podeszwe z karbonu albo jakiegoś metalu (ale będzie ciężki ) zapięcie rzep albo klamra, zobaczy się. Tylko proszę was o cechy butów którymi powinienem się kierowac przy nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Różowe, innych nie toleruję. Serio - buty mają być przede wszystkim wygodne, a pod tym względem możesz polegać tylko na sobie. Co do reszty, zależy czy buty mają być na szosę, do XC czy turystyki. W dwóch pierwszych liczy się sztywność, bo pozwala na bardziej efektywny transfer energii. W ostatnich z kolei liczy się przydatność do łażenia po terenie, a to z kolei wyklucza nadmierną sztywność. Generalnie zmiennych jest sporo i zanim zabrałbym się za robotę zgłębiłbym temat sam, a przede wszystkim ustalił do czego konkretnie potrzebuję butów. Pod tym względem internet i fora to średni doradca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xwiewiurx Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 ciekawe i mysle ze wykonalne jak ktos wie o co kaman w temacie butow. przede wszystkim but sztywny i trzymajacy dobrze stope. wiecej sie nie wypowiem bo dopiero zaczynam przygode z spd-e hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Forumowy szewc , może temat tak dobrze się rozkręci jak swego czasu z mleczkiem do kół powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Jeśli uda Ci się zrobić coś sensownego i w dobrej cenie to możesz mieć później sporo forumowych zamówień Czekamy na efekty. Może jakieś fotki z produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Trol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerek12 Napisano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 dzieki za wszystkie rady buty mają być do typowego xc. Jak już pisałem wcześniej chcę je zrobić pode mnie, więc raczej jako forumowy szewc się nie sprawdzę, ponieważ nie mam "nogi" jeźdźca, a nie chce robić na oko i raczej nie szybko je zrobie bo to nie jest robota na jeden wieczór. nie wiem o jakiego trola chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Co to znaczy "zrobić pod siebie"? Oczywiście chodzi mi o buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerek12 Napisano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 znaczy, że myślałem o jakiejś formie mojej stopy, na której będe robił te buty szewce też takie mają tylko, że standardowe, a ja mam niewymarową nogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.