Ombre Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam, pewnie przeczytaliscie tytuł i pukneliscie sie w glowe, a jednak... sytuacja mojego kumpla, jedzie autem autostradą A4, rower u góry (trek 4400). Przy 140km/h rower sie wypina (został zle zapięty) i leci.... daleko, hen w siną dal, efekt? Zdumiewający... jedynie pare rys i obręcz do wymiany, nic po za tym!(Ale te Treki tytanowe ) Aż sam nie moglem uwierzyć, całe szczęscie ze rower poleciał w bok, na barierki, a nie pod koła tira, który jechal za nimi... TAK WIEC PAMIETAJCIE, UWAZAJCIE JAK PRZYPINACIE SWOJ ROWER! Pozdrowka Btw. kiedy kumpel mowil ze wypiol mu sie rower przy takiej prędkosci, to myslalem ze został z niego mak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Mało zawału nie dostałam, czytając nagłówek tego tematu Pozdrówko z palpitacjami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 pod koła tira? ajkby tak przywalił w jaką osobówke? zabiłby kilka osób ja jak jadez rowerumi na dachu a-4 to nie przekraczam 110 .... a w dodtku rowrki sie tez przypina paskami zeby nie poleciały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Hmm, wydaje mi sie ze w wypadku osobowki to co najwyzej zostalaby wybita szyba, no ale przy zbiegu okolicznosci, faktycznie mogloby to sie skonczyc tragedia. Rower poprostu został zle przypięty, nie było mnie na miejscu, poprostu kumpel powiedział ze jego tata zrobił to na odwal sie i niestety mieli pecha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Hmm, wydaje mi sie ze w wypadku osobowki to co najwyzej zostalaby wybita szyba, no ale przy zbiegu okolicznosci, faktycznie mogloby to sie skonczyc tragedia. Rower poprostu został zle przypięty, nie było mnie na miejscu, poprostu kumpel powiedział ze jego tata zrobił to na odwal sie i niestety mieli pecha... Gwaramtuję ci, że nie chciałbyś się znaleźć za tą szybą - wyobraź sobie pędzące 15kg na ciebie z prędkością 140km/h - cóż, albo głupota albo pośpiech. Niestety takie sytuacje czasem mają miejsce, a niektórzy martwią się głównie o rower :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Przecież mój post jest tylko i wylacznie ku przestrodze! Po za tym ja tego bledu nie popelniłem, a co do osobowki wszystko zalezałoby gdzie dokladnie by ten rower uderzył, przecież nie musial w szybe, moglby sie odbic od dachu i poleciec w bok... cale szczescie ze wszystko sie dobrze skonczylo i poszkodowana była tylko obrecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 No, właśnie - całe szczęście, że wszystko się dobrze skończyło ... I dlatego można spokojnie szacować straty w rowerze - bo nie trzeba szacować strat w ludziach. Dobrze powiedziane: KU PRZESTRODZE Pozdrówko z akcentem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sforek Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 No i gdzie tu ta tragedia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Pewno tu że się rower uszkodził...ale jakby nie było to mogło się stać tragedia jakby na auto spadł ten rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 to "gratuluje" glupoty i lekkomyslnosci, zeby z rowerkiem na dachu jechac 140 km/h, cale szczescie, ze nic za nim nie jechalo. ps. czemu ma sluzyc ten watek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Jak już zostało kilkakrotnie nadmienione - jest to wątek ku przestrodze . Pozdrówko podsumowujące . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.