Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nosz motyla noga.

Wszytko działało przez 350 km. Z nudów postanowiłem wyczyścić tarcze. Wziąłem jakiś rozpuszczalnik do farb olejnych i podobnych, wytarłem porządnie tarcze. Ide się przejechać, nie hamuje. 

Pożyczyłem od kolegi odtłuszczacz do tarcz rowerowych, wyczyściłem tarcze i zostawiłem klocki w tym płynie na noc. 

Dnia następnego jeszcze raz wyczyściłem tarczę, założyłem klocki, dalej to samo.

Kupiłem odtłuszczacz do hamulców samochodowych, wyczyściłem tarcze, klocki na noc.

Rano to samo.

Co ja mam cholewka ciasna zrobić? Nowe klocki?

Objaw jest taki, że wciskam klamkę i klocki tak jakby za bardzo się ślizgały. Jak przyduszę do kierownicy to dopiero jest mowa o blokadzie tylnego koła.

Może je wypale? (żywiczne klocki są)

Edytowane przez Puklus
bo brzydko było
Napisano

Dodam, że są ciche. Nie wpadają w wibrację, anie nie ma takiego jakby metalicznego dźwięku, który był przed tym czymś. 

Przecież tam nie ma co regulować. Jedynie położenie zacisku. Zapowietrzone też nie są, bo działały.

Napisano

Tak jest ze po czyszczeniu potrzebuja sporej gorki, kilku ostrych hamowan aby znowu sie dotarly.

Osobiscie najlepsze rezultaty daje plyn do mycia naczyn z woda.

Klocki papierkiem, i pozniej do kapieli razem z tarczami.

Po tym wycierka, wieksza gorka i brzytwa.

Sprobuj je dotrzec.

• Mod Team
Napisano

Co ja mam cholewka ciasna zrobić? Nowe klocki?

Za lenistwo sie płaci :P wiele razy było mówione by nie używać rozpuszczalników.

I radze się tak nie denerwować bo złość rowerom szkodzi. I ich użytkownikom czasami też.