jogi109 Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 (edytowane) Nosz motyla noga. Wszytko działało przez 350 km. Z nudów postanowiłem wyczyścić tarcze. Wziąłem jakiś rozpuszczalnik do farb olejnych i podobnych, wytarłem porządnie tarcze. Ide się przejechać, nie hamuje. Pożyczyłem od kolegi odtłuszczacz do tarcz rowerowych, wyczyściłem tarcze i zostawiłem klocki w tym płynie na noc. Dnia następnego jeszcze raz wyczyściłem tarczę, założyłem klocki, dalej to samo. Kupiłem odtłuszczacz do hamulców samochodowych, wyczyściłem tarcze, klocki na noc. Rano to samo. Co ja mam cholewka ciasna zrobić? Nowe klocki? Objaw jest taki, że wciskam klamkę i klocki tak jakby za bardzo się ślizgały. Jak przyduszę do kierownicy to dopiero jest mowa o blokadzie tylnego koła. Może je wypale? (żywiczne klocki są) Edytowane 29 Maja 2014 przez Puklus bo brzydko było Cytuj
jogi109 Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 Dodam, że są ciche. Nie wpadają w wibrację, anie nie ma takiego jakby metalicznego dźwięku, który był przed tym czymś. Przecież tam nie ma co regulować. Jedynie położenie zacisku. Zapowietrzone też nie są, bo działały. Cytuj
gajutrw Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Hm po tym czyszczeniu dlugo jezdziles? Czy tylko byles sie przejechac, widziales ze nie hamuje i do domu? Cytuj
jogi109 Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 Może muszą się teraz dotrzeć na nowo? No zrobiłem 10km asfaltem. Mało hamowałem. Cytuj
gajutrw Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Tak jest ze po czyszczeniu potrzebuja sporej gorki, kilku ostrych hamowan aby znowu sie dotarly. Osobiscie najlepsze rezultaty daje plyn do mycia naczyn z woda. Klocki papierkiem, i pozniej do kapieli razem z tarczami. Po tym wycierka, wieksza gorka i brzytwa. Sprobuj je dotrzec. Cytuj
gajutrw Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Zywiczne tez. Musisz ostro hamowac, aby znowu sie ulozyly. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 29 Maja 2014 Mod Team Napisano 29 Maja 2014 Co ja mam cholewka ciasna zrobić? Nowe klocki? Za lenistwo sie płaci wiele razy było mówione by nie używać rozpuszczalników. I radze się tak nie denerwować bo złość rowerom szkodzi. I ich użytkownikom czasami też. Cytuj
jogi109 Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 No ładnie poprawiłes! Umycie w wodzie z płynem, 300m per koło hamowania i jest jak było. Dzięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi