Skocz do zawartości

[rower] Kross level A6 czy R6

OskarekAG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, który z nich lepszy? waham się ponieważ w r6 przewarza shimano a w a6 jest większość sram.

Pozdrawiam!

Dodam jeszcze :

Wzrost 186

Waga 70kg

Napisano

A6 zdecydowanie, ma lepszy osprzęt, w R6 musisz płacić za to żeby mieć koła i ramę 27,5 - więcej części zamiennych znajdziesz pod 26', a maks. różnica w prędkości to jakieś 1-2 km/h przy podobnej kondycji i sile pedałowania, więc żadna różnica.

Napisano

Z którego rocznika? Na stronie Krossa jest, że oba są na osprzęcie Shimano: SLX z tyłu, manetki Alivio, tylko hamulce są Avida (czyli SRAM). Amortyzatory też wg mnie porównywalne.

Największą różnicą jest rozmiar kół, chociaż jak jeździłem to 27,5 jest tylko modniejszy i niektórzy twierdzą, że bardziej perspektywiczny.

Napisano

Wzrost 186 i koła 26" to średnio dobry pomysł .

Jednak Kross R6 nie ma taperowanej główki, więc trudno będzie zmienić amortyzator na coś porządnego.

Napisano

Podaumujac, dobre do xc byly by dla mnie koła 27.5? i czy 26 odpadają zupełnie czy zależy od upodobań? Tzn. W moim przypadku jazda na 26 jest niemożliwa?

Napisano

Może spróbuj sobie pojeździć na rowerach z różnymi kołami, to na pewno znacząco przyczyni się do oświecenia .

Napisano

Jaka tam niemożliwa :woot: Jeszcze kilka lat temu wszyscy jeździli na 26' i nikt się nie zabił jakoś przez to. Między 26, a 27,5 jest 25 mm różnicy (tak tak TYLKO 1'), więc możesz nawet specjalnie nie odczuć różnicy po prostu.

Wybierz co Ci się podoba lub przejedź się tylko najlepiej nie po parkingu sklepu i szerokiej drogi.

Napisano

Dzięki wielkie Panowie, jakoś na dniach podjadę do Kross' a po próbuję co będzie dla mnie lepsze.

Wam również życzę szerpkiej drogi:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...