Skocz do zawartości

[kalahari 570sx] modyfikacja czy zakup nowego

daveron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jako, że lato już w zasadzie w pełni zacząłem się zastanawiać nad przynajmniej częsciową przesiadką na rower. Do tej pory zawsze w lato używałem mojego wysłużonego już bardzo górala meridy. Jednak ten rower nawet po malych renowacjach nadal jezdził koszmarnie - brak odpowiednich przelozen do jazdy po miescie - jezdzi sie na nim powoli i ciezko, dodatkowo sam w ogole nie chcial sie toczyc i caly czas trzeba bylo mu pomagac pedalujac - to byc moze zasluga zbyt grubych opon.

Moje pytanie jest proste - czy jest sens proby modyfikacji tego roweru w celu dostosowania go do jazdy po miescie ? Jesli tak, to prosze o rady co nalezaloby zrobic, co wymienic, dokupic etc.

Jesli nie to pytanie drugie - czy za okolo 500 zl mozna obecnie kupic rower ktory do takiego celu sie nada (oczywiscie uzywany) ? Jesli tak, to czego szukac.

Tak jak wspomnialem rower ma sluzyc do jazdy po miescie - glownie dojazdy do pracy ok 15 km w obie strony, oraz jako srodek transportu, ktory zastepowalby auto przy sprzyjajacych warunkach pogodowych. 

Dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...