Skocz do zawartości

[słuchawki]mikrofonem i pilotem na rower 100zł

MaxWayne

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam słuchawek, które by mi nie świszczały na rowerze(chodzi mi o muzykę, nie mikrofon i miały guziki, mikrofon obsługiwany przez telefony z androidem. Mam xiaomi piston, ale na rower się nie nadają. Zależy mi na najlepszej jakości dźwięku

• 4 tygodnie później...

Zdecydowanie rewelacyjnym modelem są Soundmagic E10M z pilotem lub bez pilota E10. Niestety, cena ciut wyższa, ale są to jedne z niewielu słuchawek w tej cenie które można zestawiać z modelami za 300-500pln. Grają wybitnie, oczywiście o ile źródłem nie jest jakieś najpodlejsze padło.

Zdecydowanie rewelacyjnym modelem są Soundmagic E10M z pilotem lub bez pilota E10. Niestety, cena ciut wyższa, ale są to jedne z niewielu słuchawek w tej cenie które można zestawiać z modelami za 300-500pln. Grają wybitnie, oczywiście o ile źródłem nie jest jakieś najpodlejsze padło.

Ale to warto przymierzyć - mnie np. zupełnie do ucha nie pasują. Nieźle grają też Brainwawz R1  - tu wygłuszenie jest wręcz za dobre z piankami Comply, a nawijanie na uszy kabla powoduje, że nie ma to prawa wypaść (nie wypada przy bieganiu, rower jest tu mniej wymagający).

Ja od dłuższego czasu jestem posiadaczem wspomnianych Soundmagic E10.

Nie będę za wiele się rozpisywał, bo wybór słuchawek jest to dość indywidualna sprawa z  racji tego, że każdy ma inne wymagania co do muzyki, czy też nie każdemu komfort korzystania podejdzie. Biorąc po uwagę wspomniany komfort, to nie narzekam, miałem w komplecie kilka par silikonowych nakładek, więc nie miałem problemu z dopasowaniem ich pod moje uszy, oczywiście że od czasu do czasu muszę je wepchnąć głębiej do ucha, ale nigdy nie zdarzyło mi się aby słuchawka sama mi wypadła z ucha. Również miałem podobny dylemat z wyborem słuchawek, tym bardziej że nie ma u mnie za wiele sklepów gdzie można by sprawdzić kilka lub kilkanaście par i wybrać te które najbardziej mi odpowiadają, więc zmuszony byłem zakupu dokonać w ciemno, dlatego też chciałem dźwiękowo neutralne aby się nie rozczarować, i aby zgrywały się z grajkiem którego posiadam, więc dlatego postanowiłem zakupić właśnie Soundmagic E10 oczywiście po przeczytaniu kilku opinii i recenzji innych użytkowników. Nie wiem jakby zagrałyby inne, bo po prostu innych nie sprawdzałem ani też ich nie porównywałem do innych, i może i dobrze, bo jestem z nich bardzo zadowolony.

Jeśli ktoś zastanawia się nad ich zakupem, to zapraszam do mnie na odsłuch.

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...

Używam SM E10 od kilku lat. To naprawdę nieźle grające doki. Z uszu na pewno nie wypadną ani na rowerze ani przy bieganiu. Trzymają się świetnie już na stockowych tipsach (w komplecie S,M i L więc można dopasować) a jak komuś mało, polecam zakup pianek COMPLY T400. Niestety mimo swoich zalet wg mnie te słuchawki nie nadają się dla rowerzysty gdyż jakość rozmowy pozostawia wiele do życzenia. Ty wszystko słyszysz głośno i wyraźnie ale Twój rozmówca już tylko szum wiatru. Nikt ze mną nie chciał gadać przez te słuchafony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...