MaxWayne Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Szukam słuchawek, które by mi nie świszczały na rowerze(chodzi mi o muzykę, nie mikrofon i miały guziki, mikrofon obsługiwany przez telefony z androidem. Mam xiaomi piston, ale na rower się nie nadają. Zależy mi na najlepszej jakości dźwięku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Najlepszy jest Jabra Sport Corded http://sklepbiegowy.com/?md=products&id_p=26035&name=s&gclid=CJWXufy60b4CFWqWtAodsDcAig lub coś tańszego http://www.philips.pl/c/sluchawki/sportowy-zestaw-sluchawkowy-z-zaczepem-na-ucho-shq3017_10/prd/ To Philipsy są całkiem niezłe i łatwe do dostania np w RTV Euro AGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Te jabra sport to po 129, wysłałeś najdroższy sklep, będą mi działać z androidem?, bo na iphona widziałem dopiski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Wtyczka to najzwyklejszy Jack 3,5mm więc nie widzę problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Chodzi o standard http://en.wikipedia.org/wiki/Phone_connector_(audio) zapomniałem już, że się wyrównało i iphone ma to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igoor1983 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 a dlaczego pistonki sie na rower nie nadaja? zamowilem je wlasnie i to miedzyinnymi do tego bo maja sluper jakosc dzwieku i niezle wygluszaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Bo w dziurki z tyłu wpada powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igoor1983 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 cholera szkoda z wczesniej tego nie wyczytalem nigdzi ale to powietrze tylko wpada czy wpada i halasuje? tzn slychac jakby wiatr w uszach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Wpada i hałasuje, gorzej niż wiat w uszach, jak byś zakleił taśmą to chyba pomoże, tylko nie wiem na ile pogorszy dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Zdecydowanie rewelacyjnym modelem są Soundmagic E10M z pilotem lub bez pilota E10. Niestety, cena ciut wyższa, ale są to jedne z niewielu słuchawek w tej cenie które można zestawiać z modelami za 300-500pln. Grają wybitnie, oczywiście o ile źródłem nie jest jakieś najpodlejsze padło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Tak z ciekawości, z jakimi za 300-500 złotych je porównywałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dołączam się do pytania. A od siebie dodam; Jak widzisz wygodę korzystania ze słuchawek bez zauszników w sporcie? Jakość może być rewelacyjna ale IMHO to bez znaczenia jeśli mam co jakiś czas dekoncentrować bo mi słuchawka z ucha wypadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Zdecydowanie rewelacyjnym modelem są Soundmagic E10M z pilotem lub bez pilota E10. Niestety, cena ciut wyższa, ale są to jedne z niewielu słuchawek w tej cenie które można zestawiać z modelami za 300-500pln. Grają wybitnie, oczywiście o ile źródłem nie jest jakieś najpodlejsze padło. Ale to warto przymierzyć - mnie np. zupełnie do ucha nie pasują. Nieźle grają też Brainwawz R1 - tu wygłuszenie jest wręcz za dobre z piankami Comply, a nawijanie na uszy kabla powoduje, że nie ma to prawa wypaść (nie wypada przy bieganiu, rower jest tu mniej wymagający). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku83 Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Ja od dłuższego czasu jestem posiadaczem wspomnianych Soundmagic E10. Nie będę za wiele się rozpisywał, bo wybór słuchawek jest to dość indywidualna sprawa z racji tego, że każdy ma inne wymagania co do muzyki, czy też nie każdemu komfort korzystania podejdzie. Biorąc po uwagę wspomniany komfort, to nie narzekam, miałem w komplecie kilka par silikonowych nakładek, więc nie miałem problemu z dopasowaniem ich pod moje uszy, oczywiście że od czasu do czasu muszę je wepchnąć głębiej do ucha, ale nigdy nie zdarzyło mi się aby słuchawka sama mi wypadła z ucha. Również miałem podobny dylemat z wyborem słuchawek, tym bardziej że nie ma u mnie za wiele sklepów gdzie można by sprawdzić kilka lub kilkanaście par i wybrać te które najbardziej mi odpowiadają, więc zmuszony byłem zakupu dokonać w ciemno, dlatego też chciałem dźwiękowo neutralne aby się nie rozczarować, i aby zgrywały się z grajkiem którego posiadam, więc dlatego postanowiłem zakupić właśnie Soundmagic E10 oczywiście po przeczytaniu kilku opinii i recenzji innych użytkowników. Nie wiem jakby zagrałyby inne, bo po prostu innych nie sprawdzałem ani też ich nie porównywałem do innych, i może i dobrze, bo jestem z nich bardzo zadowolony. Jeśli ktoś zastanawia się nad ich zakupem, to zapraszam do mnie na odsłuch. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztetke Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Używam SM E10 od kilku lat. To naprawdę nieźle grające doki. Z uszu na pewno nie wypadną ani na rowerze ani przy bieganiu. Trzymają się świetnie już na stockowych tipsach (w komplecie S,M i L więc można dopasować) a jak komuś mało, polecam zakup pianek COMPLY T400. Niestety mimo swoich zalet wg mnie te słuchawki nie nadają się dla rowerzysty gdyż jakość rozmowy pozostawia wiele do życzenia. Ty wszystko słyszysz głośno i wyraźnie ale Twój rozmówca już tylko szum wiatru. Nikt ze mną nie chciał gadać przez te słuchafony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.