krysis Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Witam, czy ktoś posiada może instrukcję montażu w języku polskim do licznika rowerowego Sun Ding SD-536B. Pilnie potrzebuje.
Kiciok Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Czego dokładnie nie wiesz jeśli chodzi o montaż? Prościej będzie zapytać, niż znaleźć, bo to jakiś tani model...
krysis Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 montaż do koła, ustawianie rozmiaru koła(jakieś kody)
Kiciok Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Montujesz na kierownicy podstawkę. Kabelek opleć sobie w okół któregoś pancerza np. hamulca przedniego, a potem lecisz w stronę widelca. Czujnik montujesz na wewnętrznej stronie widelca, magnes na szpryche o tak jak tu http://i1.ytimg.com/vi/SXFZyCCdfbo/maxresdefault.jpg Tu masz tabelkę http://www.sunding.com/en/tbc258_upfile/2011418167195732.pdf a rozmiar opony znajdziesz na jej boku. Ja bym jednak radził zaznaczyć kreskę na oponie, zrobić jeden pełny obrót i zmierzyć odległość, po czym w milimetrach wpisać ją do licznika... Wkładasz baterie, zaczyna migać wartość ustawienia koła w mm wtedy ją wklepujesz. Prawym zwiększasz wartość, lewym przechodzisz do kolejnego pola. Jak chcesz ustawić zegarek, to ustawiasz tryb pokazywania godziny, trzymasz 3sek lewy i ustawiasz... Chyba dasz radę
rzezniol Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Te "jakieś kody" to średnica koła w mm ... Na koło zakładasz magnes aby jak najbliżej mijał czujnik, który montujesz na widelcu ... Tam nie ma filozofii ... Pozdro
krysis Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 a na jakiej wysokości montować magnes i czujnik?
Kiciok Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 To w sumie nie jest ważne, obrót koła jest ten sam. Ja mam zamontowany tak około 5CM od obręczy. Znajdź taki punkt, żeby magnes nie był ani za blisko sensora, ani za daleko, żeby sygnał był.
krysis Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 szczerze mówiąc to nie jest to takie nie ważne, bo jeśli zamontujesz sensor z magnesem przy samej obręczy to magnes do czujnika ma większą drogę jeśli chodzi o obrót koła i licznik będzie pokazywał, że jedziemy wolno a jeśli przy samych mocowaniach kół to przeciwnie, magnes będzie miał krótszą drogę i wg licznika będziemy jechać bardzo szybko. Chyba, że to też ustawia się w liczniku.
Kiciok Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Jesteś szalony Czy przy samej piaście (nie powinno się tam montować) czy przy samej obręczy, obrót jest ten sam...
krysis Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 wybacz, masz rację, po napisaniu zastanowiłem się i rzeczywiście.
Kiciok Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Wiele osób sie na tym potyka A jeśli chodzi o licznik, to nie spodziewaj się cudów. Jak Ci się spodoba, to pewnie i tak zmienisz na jakąś Sigme, takie tanie liczniki są dość zawodne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.