Skocz do zawartości

[obręcze] FRM XMD 366

maciek3141

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, miał może ktoś z Was styczność z tymi obręczami? Wychodzi na to, że na całym forum nikt się jeszcze nimi nie pochwalił. W internecie również brak żadnej opinii.

Bo w cenie dużo niższej od Cresta dostajemy kapslowanie, a i masa całkiem przyzwoita.

Napisano

FRM nie ma już w ofercie obręczy XMD, więc się nie wypowiem. Obecnie dostępny jest model FRM EVO http://biketires.pl/search.php?text=frm+evo z tym, że tylko w rozmiarach 27,5 i 29 cali. Bardzo fajna obręcz Tubeless Ready: asymetryczny profil, dzięki oczkowaniu można ją mocno naciągnąć, wg producenta 130KG, realna waga 380g. Rozmawiałem z kilkoma osobami, które je kupiły, wszyscy zadowoleni. Jedyna, jeszcze, wada to brak rozmiaru 26 cali. 

Jakościowo jak Crest jak nie lepsza, a cena wyraźnie niższa.

Napisano

Witam,

od jakiegoś czasu jestem żywo zainteresowany tymi obręczami, ważą ponoć tyle co EVO, są około 100 zł tańsze, równie szerokie... no i nie kupiłem ich jeszcze bo zastanawiam się, gdzie tu jest haczyk :P

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wybrałem jednak FRM Evo, waga doskonała, 380 gram. Koło zaplecione na DT Competition, pod moją kosmiczną wagą 65 kg niesamowicie sztywne :icon_cool: . Oczkowanie i cena masakrują Cresta. Na razie jeszcze mało co jeździłem, ale jestem pewien, że będę zadowolony i szczerze polecę tą obręcz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...