xwiewiurx Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Drodzy forumowicze, w koncu zaczalem budowe swojego 1szego roweru od podstaw. Zaczalem od ramy, zakupilem na ebaju uzywana rame: Merlin Malt 4 - podobna bardzo dobra i dodatkowo wzmocniona. Rama w super stanie co pokaze niedlugo na zdjeciach. Swoj rower planuje zbudowac na osprzecie SLX / XT. Mniej wiecej mam pojecie czego chce i jak to zrobic. Mam wszystkie narzedzia, stojak itp. Na calosc chce przeznaczyc 3000 max 3500 zl Czy macie jakies sklepy godne polecenia? Mam bardziej na mysli sklepy ktore wysylaja za granice i oczywiscie ktore maja dobre ceny osobiscie polecam niemiecki Rose i angielski ebaj. Wlasnie tam bede kupowal wiekszosc nowego sprzetu, ale jesli macie cos rownie godnego polecenia chetnie poczytam. Co juz mam: 1. Rama kinesium merlin malt 4, stery FSA wraz Hope Head Doctor Headset Adjusters , sztyca thomson elite wygieta lekko do tylu oraz mostek thomson x4 , zacisk, suport H II i inne drobnostki 2. Amor: Rockshox Reba SL with remote lock out. Plan jest taki: 1. Obrecze mavic XM 319 wraz ze szprychami oraz piasta xt 756 za 550zl 2. Hamulce hydrauliczne Shimano XT M785 uzywki za 380zl w bardzo dobrym stanie niezajechane. 3. Kompletna grupa osprzętu firmy Shimano SLX: M670-10 speed za 900 zl (7 czesci). Jest male ale: Korba bedzie dlugosci 170mm i kaseta bedzie miala miala zeby z przedzialu 11-36. Pytanie czy przy moim wzroscie 175cm korba nie bedzie za krotka? (mialem zawsze 175) i czy koniecznie potrzebuje te 36 zebow na najwiekszym blacie w kasecie. Pytalem nie ma mozliwosci wymiany na inna korbe i kasete. 4. Kiera bontrager xxx carbon 660mm 110 zl 5. Pedaly przeloze z poprzedniego roweru, oponki detki rowniez poniewaz sa dopiero co zalozone na nowy sezon. Czy jest cos o czym zapomnialem? Ogolem zalezy mi na wadze wiem ze slx nie jest najlzejszy ale stosunek ceny do jakosci stawia slx-a na 1 miejscu. Nie chce wydac niebotycznych pieniedzy na xtr np. Myslalem ze moglbym korbe zmienic na 175mm oraz na inna firme: race face czy fsa itp byle byla by lekka i mocna. Prosze o propozycje godne polecenia oraz co wy byscie wstawili do tej ramy. Lepsze kola, piasty etc. Wezme wszystko pod uwage, jesli cena zbyt wysoka lub podejzanie niska rowniez prosze o komentarz, jesli ktos ma ochote na taki zestaw slx-a za te pieniadze prosze na priv. Maja 4 na stanie. Dzieki i pozdrower Taki zestaw mam juz w domu czyz nie piekne te zlote dodatki?
barbapapa11 Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Spoko projekt. Ale ta kiera bontragera jest prawdopodobnie nieoryginalana. Kup lepiej cos lekkiego aluminiowego.mpamietaj, ze wstawienie nowych zabkow troche kosztuje.
xwiewiurx Napisano 28 Maja 2014 Autor Napisano 28 Maja 2014 dzieki, ta kiera bontragera to prosto z chin bedzie szla. znalazlem ja na angielskim ebaju. ale w tym sklepie tez jest i to jeszcze tansza, to jest znany sklep w ameryce i mysle ze nie pozwolil sobie na podrobe. ale cena cos niska, a wygladaja tak samo http://www.aliexpress.com/store/product/Wholesale-Bontrager-xxx-Carbon-Fiber-Mtb-Bicycle-Flat-Riser-handlebar-620-640-660mm-31-8mm/212672_583022059.html. wiem ze sa drogie ale byla by fajne zroznicowanie na rowerze a nie tylko slk zalezy od ceny. jakies propozycje?
xwiewiurx Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 nic? zadnych propozycji?? czyli mam uznac plan za perfekcyjny? co myslicie o kolach? w sklepie Rose ktos kiedy zamawial cos u nich lub budowal kolo???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.