Skocz do zawartości

[latarka rowerowa] Potrzebuje opinie LED CREE XM-L T6

tsc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

coś większego, zawsze możesz wymienić w tym Convoyu sterownik na coś mocniejszego, jak poprawisz środek to może przeżyje ze 2A albo więcej, tyle że cieniutka gładka obudowa nie zachwyca.

Ja pozostane wierny C2/C8 :)

Napisano

Jeszcze płyt: czy jeśli latarka będzie mieć ciepłą obudowę podczas pracy to rozumiem dobrze? Co to jest 3xamc?

Napisano

Convoy s2 to dobra latarka. Przy prądzie 1 A nie trzeba robić żadnych przeróbek, a sama latarka przy tym prądzie nie powinna się w ogóle grzać. Tym bardziej na rowerze czy w jakimś ruchu. Dopiero przy prądzie powyżej 2A warto poprawiać tą latarkę.

@tsc

Tą latarką z 1A spokojnie będziesz mógł jechać w ciemności, choć będziesz musiał jeździć na ustawieniu 100%. Ale spokojnie można tak jeździć.

@Poleczek

Nie pisz bzdur, poprawiony convoy s2 spokojnie wytrzymuje 3A. Wiadomo wtedy się mocno grzeje, ale jadąc na rowerze żadnego problemu z tym nie ma.

Tak samo bez sensu jest convoy c8 jako jedyna latarka na rower. Ta latarka co najwyżej mogła by się nadać jako światła długie, a nie jako jedyne oświetlenie.

Napisano

Spoko, co kto lubi, wg mnie w lesie im dalej i szerzej tym lepiej... w miescie jade na 5% (albo 30 jak nie ma zadnego swiatla z cywilizacji) stad na kierownicy mam dwie C8. A na kasku mam 501b.

Z xml na 1A nie da sie zap***c w lesie. a grzac sie jednak powinna, w domu w takim trybie powinna sie robic ciepla. Jesli bedzie zimna - rozbieraj.

s2 poprawiona moze wytrzymywac, ale nie chce miec na kierownicy grzejnika popularny SF od grega jest wiekszy a i tak jest grzejnikiem. :)

Napisano

Mam SolarForce od Grega i nigdy nie zauwazylem niepokojacyc objawow czy efektu farelki w czasie postoju czy nawet podczas zabawy w domu itp. No i mozna zapieprzac.

Napisano

Dlatego trzeba mierzyc sily na zamiary i jesli potrzeba latarki, ktora oswietli w sposob wystarczajacy do nocnyc eskapad bez szalenstw w terenie to nawet taki Convoy bedzie bardzo ok. 

Dla lepszyc efektow i spokoju wole jednak zakupic modyfikowana u naszyc specow. I pozyje dluzej i poswieci lepiej. No i nie grzeje sie, serio. Mam ja teraz w reku :) Nigdy nie odczulem "dyskomfortu cieplnego" od tej latarki.

Napisano

Spoko, co kto lubi, wg mnie w lesie im dalej i szerzej tym lepiej... 

To po kiego diabła krytykujesz S2 skoro świeci on zdecydowanie szerzej niż C8?! 

I tak, 1A wystarczy, sam mam dwa convoye S2 na kierownicy, oba ze sterownikami 3,04A i 100% używam tylko do pokazania możliwości. W mieście używam 10%, jak jest czarno to 30% i tak samo robią chyba wszyscy moi znajomi którzy się w latareczki zaopatrzyli po zakochaniu się w moim zestawie. 

A jeśli ktoś ma problemy z matematyką to wyjaśniam: 1A sterownik w 100% to to samo co 3A sterownik w 30%. Do jazdy jak znalazł, a profesjonalnie przerobiona latarka S2 z 1A w led się nie grzeje prawie wcale, na obudowie nie czuć, że jest włączona więc nic się w niej nie gotuje.

Napisano

Gratuluje wzroku albo super predkosci jesli wystarcza Ci w lesie 2x 1A :)

Przy 1A zagrozenia nie ma, ale zimna byc nie powinna. Przy 3A powinna byc raczej bardzo ciepla.

swiecenie szeroko przy 1A - duuuzo za malo swiatla w dal, stad krytyka. Tam nie jest napisane "albo dalej, albo szerzej" tylko "im dalej, i szerzej" widze ze logika jest Ci obca. :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziś otrzymałem paczki z latarką i akcesoriami... czekałem 2tyg także chyba tragedii nie ma. Jutro będę miał okazje przetestować ją w terenie wieczorem także będę mógł coś więcej powiedzieć...

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie wypowiedzi. 

Napisano

Podepnę się do tematu - szukam posiadacza Convoy S2 lub czegoś podobnego (nie S3)  z Warszawy lub okolic do testów. Posiadam Convoy S3 od Darka z swiatelka.pl, które świeci bardzo szeroko, niestety kosztem zasięgu. Myślałem nad ściągnięciem S2 z Chin (koszty!) i używania w ciemnym lesie przy większych prędkościach, jako światła "długie". Chętnie na początek zobaczę na żywo jak świeci S2 lub coś podobnego o wąskim rozkładzie światła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...