Skocz do zawartości

[latarka rowerowa] Potrzebuje opinie LED CREE XM-L T6

tsc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie! Jestem tu nowy:)

Czy ktoś posiada taką laterkę?

http://allegro.pl/latarka-led-t6-xml-zoom-na-rower-uchwyt-akcesor-i4254856325.html

Ew. czy ktoś mógłby się na jej temat wypowiedzieć. Szukam czegoś taniego a jednocześnie w miarę mocnego do sporadycznej jazdy po asfalcie, a także lesie nocą. Jeśli uważacie, że nie jest to odpowiedni sprzęt to proszę o ew. propozycje. 

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za odp. W sumie gdybym miał fac za latarkę ogniwa i uchwyt 80 to jeszcze spoko. Jeżdżę rekreacyjnie także 120płn to trochę dużo. Byłem praktycznie Z zdecydowany na tą moją latarkę i teraz już nie wiem. Może jednak jeszcze ktoś pomoże. POzdro

Napisano

Miałem taki sam dylemat. Udało mi się kupić używaną convoy s2 za 45 zł z ogniwem, do tego za 20 zł ładowarkę i jakieś dodatkowe ogniwo i za 5 zł uchwyt.

Ta latarka jest kapitalna. Co prawda mam diodę z barwą ciepłą ale jest ok

Napisano

Żaden Zoom, zoom, czy inny zoom. 

Zoom to oznaka słabości, albo kiepskiej jakości :).

Ostatecznie, coś bez zooma jak Ultrafire, ale po krótkim czasie używania powinna się zacząć psuć, mrugać od wstrząsów, czy nawet nie mieć trybów pracy. Jak już tak bardzo chcesz oszczędzać to kupuj bezpośrednio z Chin.

A tak poważnie koledzy wyżej napisali, co się nadaje i będzie długo cieszyć oko.

Napisano

Dzięki koledzy za pomoc. Dziś zamówiłem convoya s2 z akcesoriami z chin. Mam nadzieję, że szybko dotrze do mnie. Pozdrawiam

Napisano

Cześć

tsc ile to wszystko Cię wyniosło, i czy mógłbyś wkleić linka tej stronki z której zamawiałeś ???

Napisano

Dzięki koledzy za pomoc. Dziś zamówiłem convoya s2 z akcesoriami z chin. Mam nadzieję, że szybko dotrze do mnie. Pozdrawiam
Obojętnie jaka wysyłka ok 40dni bodziesz czekał.Ponad miesiąc temu zamawiałem rękawiczki, i tak właśnie przyszły po ok 40 dniach, nie wierze już u sprzedawców w pisanie na aukcjach wysyłka od 20 do 40 dni
Napisano

@GIANT84

Nie pisz od razu że trzeba czekać 40 dni, bo to nie prawda. To że ty tyle czekałeś to nie znaczy że tak jest.

Sam 13.05.14 zamawiałem z dx.com, wysłali 19.05.14 a doszło 30.05.14. Przy kilku innych zamówieniach czekałem około miesiąc i w większości było to raczej poniżej tego czasu.

Dlatego pisanie że wysyłka 20 do 40 dni jest prawdą. Wiadomo że czasem może się coś zdarzyć i nawet po tych 40 dniach nie dojdzie, ale są to raczej pojedyncze przypadki a nie reguła.

A convoy'a można zamawiać z np. banggood czy fasttech, a kosztuje około 45zł.

Napisano

Zamówiłem z banggood wczoraj, a dziś dostałem maila, że wysłali. Nie są to moje pierwsze zakupy bezpośrednio z Chin i liczę się z tym, że będę musiał poczekać. Przynajmniej parę złotych zostanie w kieszeni. Sezon się dopiero zaczyna także nie pali mi się.

http://www.banggood.com/Convoy-S2-AMC7135+3-8Modes-EDC-LED-Flahslight-1x18650-p-908753.html masz linka 72 złote zapłaciłem za latarke, ładowarkę i uchwyt rowerowy. Ogniwa zamowiłem z Allegro bo podobno nie wysyłają ogniw do europy z Chin...

Napisano

Cześć

Też byłbym zainteresowany zakupem modelu Convoy s2, poczytałem trochę Waszych opinii o tym modelu i wiem jedno, że wszyscy którzy ją posiadają są z niej zadowoleni, więc ja też chcę, niestety co do strony technicznej i modyfikacji tej latarki to zbytnio nie jarzę, więc prosiłbym Was o poświęcenie kilku minut na odpowiedź która na pewno mi się przyda, chodzi mi o to czy jak zamówię tą latarkę Convoy S2 ze strony banggood, to czy mam ją jeszcze wysłać osobom które zajmują się modyfikacjami, aby została odpowiednio udoskonalona dla lepszego efektu ??? Jeśli tak, to czy duża jest różnica przed i po modyfikacji ??? Używać ją będę oczywiście podczas wycieczek rowerowych, ale również podczas wycieczek pieszych oświetlając sobie drogę.

Napisano

Jak tylko otrzymam swój zestaw to napisze co o tym sądzę i jak długo czekałem. Ją osobiście nie planuje żadnych modyfikacji convoy.

Napisano

@tsc

Bez modyfikacji, to nie wróżę twojej latarce długiego żywota. Bez przesmarowania pastą termoprzewodzącą tego czy owego, ta latarka na 30% mocy upiecze ci diodę i elektronikę. Rozebranie i przesmarowanie piguły i gwintu nawet najtańszą pasta termoprzewodzącą to MUS!

Sam po przesmarowaniu mojego drugiego Convoya byłem zdziwiony, ile ciepła dotychczas się wewnątrz latarki gromadziło. Modyfikacje nie tylko przedłużą ci życie latarki, ale też powolą wyciągnąć 100% mocy z diody CREE i sterownika.

Napisano

Poczytam, poszperam i jak tylko moj convoy przyjedzie popatrze jak on wyglada w srodku. jeszcze się odezwe do Ciebie rambolbambol bo widze ze ogarniety w temacie jestes.

Pozdro i dzięki

Napisano

1 - są takie sklepy w chinach z których latarki przychodzą zrobione całkiem nieźle. Nie trzeba ich poprawiać (chociaż zazwyczaj trzeba).

Mam jedną C8 której nie tykałem, a obudowa po 3min jest bardzo wyraźnie ciepła, światła w MAX tyle samo co z drugiej C8 puszczonej na 2.8A. 

2 - tsc - nie wiem po cholere Ci XML jak jest puszczona na 3x AMC czyli z 1A ( to ograniczenie możliwości XML'a o jakieś 60%) ;) Szkoda że nikt nie zauażył, ale na większym prądzie ta obudowa sobie nie poradzi na dłuższa metę. 

Zamówiłeś wersję z XML czy XML2?

Napisano

lepiej niż XML bo pare % więcej światła, ale i tak 3x AMC7135 (powinno być 8x, żeby ją wykorzystać) ograniczy tą diodę mocno, dlaczego wziąłeś Convoya S2? :)

Napisano

Głównie przez opinie na tym forum i forum swiatelka.pl Większość opinii wskazywała ze jest to jedyny słuszny wybór

Napisano

ale takiego convoya na 3x AMC ? i mówili że to starcza do zap****a w lesie? :) Kłamali... 
Ale do turystycznej jazdy styknie. Wrażenie też będzie robiła, na początku.

Napisano

Czyli która wg Ciebie latarka byłaby lepszym rozwiazaniem? Teraz to z resztą i tak musztarda po obiedzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...