szynas222 Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Witam od pewnego czasu posiadam opony przod i tyl Schwalbe Racing Ralph....Niestety ostatnio zdejmuje rower z bagaznika i okazuje sie ze tylna opona jest przecieta na sciance....Przjechalem na niej 1 tys km mozliwe ze tak szybko strzelila?? W zwiazku z tym nie wiem czy szukac czegos innego czy np nie wrzucic Racing Ralph na tyl a na przod kupic Nobby Nic czy cos mi da takie polaczenie??
GhOsTwrc Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 schwalbe łatwo rozciąć taki ich urok;) w jakich warunkach jezdzisz?
llancer Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 pff.ja startuje w maratonach itd. a schwalbe racing ralph mialem i z 3 000 w 26' i nic i teraz w 29' mam prawie 2 000 km i jak nowe.... Nie wiem czemu mają taką opinie.Ps kupowałem wersje performance zwijane za 95zl sztuka xD
wierzba6 Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 ja mam przod nica i tyl ralfa i polecam, na gorsze warunki wrzucam tez nica na tyl bo lepsza trakcja
itr Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Wśród różnych opon na przednim kole zima lato został u mnie Noby Nic Snake skin, uszczelniony na Creście płynem Stana ze dwa lata temu, tzn mleka już dawno w nim nie ma.... Także taką oponę na przód polecam... Z tyłu Nic daje radę ale daje dość duży opór, i jeśli jeździ się ostro to dość szybko można szczerbić klocki... Skoro jest już w "domu" Ralf to zostawiłbym go z tyłu, najlepiej z mlekiem i niskim ciśnieniem, ...trzeba tylko uważać na korzeniach skałach po deszczu i śliskim błocie.... Sam mam teraz z tyłu ralfa 2,25 jeszcze z 2008 i wcale nie TR ( fakt uszczelniać go trzeba kompresorem, nie jest tak ścisły na obręczy nowsze wersje) nie jest zajeżdżony do cna i działa.... Jak się zepsuje, no to mamy teraz taki wybór wszelakich opon do kupienia, też będzie ciekawie... jedynie co to w naprawdę błoto błoto błoto polecałbym coś wąskiego z stanowczym bocznym klockiem, kiedyś używałem np Alberta, albo Motoraptora ( ale ten miał tez minusy) i Ignitora ( pewność okupiona ciut oporem) są też dedykowane opony Borsuk.... Dobór opon to w zależności od potrzeb i stylu, naprawdę trudno poradzić. Nobiego na przód mogę śmiało, nie ma tragedii
jaro0011 Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 Witam Mam Nobby Nic przód + tył, na piachu i w lesie spisują się świetnie. Po błocie też nie ma problemów, szybko się oczyszczają. Na asfalcie i utwardzonych drogach typu kostka lub beton są głośne, szybko się ścierają i wydają się wolniejsze niż np Smart Samy które też mam albo Race Kingi od Continentala.
stigzak Napisano 28 Maja 2014 Napisano 28 Maja 2014 szynas222 > bierz oponę w wersji Snake Skin. Przynajmniej guma jest a nie papier. Z lekkich opon już się dawno wyleczyłem.
Greg00 Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Tez polecam snake skin, troche ciężej ale komfort bezcenny Tak już drugi sezon
Rekomendowane odpowiedzi