Skocz do zawartości

[opony]jaka opone w lekki teren

popio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem przed zakupem opon do jazdy po polu,lesie,sciezkach ,szutrach (dotychczas na moich felgach byla opona 1.2)

i mam dylemat na jaka opone sie zdecydowac

rozmiar mojej obreczy to 622x21 28''

mój głowny problem polega na tym czy decydowac sie na opone o rozmiarze 1.75 czy 1.6 ?

prosze o porade ,badz konkretny model opony w jaki celowac.

aha czy bede musial zmienic rowniez detke?

jazda to typowa rekreacja z malym zacieciem sportowym :))

waze 130 kilo:)

czy myslicie ze opona shwalbe land cruiser 1.75 bedzie odpowiednia??

kurcze zastanawiam sie tez nad opona shwalbe smart sam jest bardziej terenowa mam dylemat a swoje waże i nie wiem czy taka opona nie byla by lepsza.

pomocy!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

Smart Sam będzie ok. Natomiast jeżeli będziesz miał wyraźną przewagę jednak szosy, to Land Cruiser będzie lepszy (patrz środek opony). Mimo że Smart Sam ma opinię jednej z najtrwalszych opon mtb na szosie, to szkoda ją tam zajeżdżać.

Napisano

Raczej nie. Opony są zbyt blisko siebie, aby coś jeszcze pomiędzy nie wciskać. Smart Sam to typowa opona ogólnego przeznaczenia, tym bardziej w rozmiarze 700x40C, gdzie klocki są bardzo głębokie. Jak procentowo oceniasz udział terenu w Twojej jeździe?

Napisano

ok dzieki za odpowiedz bede wybieral miedzy tymi dwoma , czy bede musial zmieniac detke ktora mam obecnie przy oponie 1.2 czy obejdzie sie bez zmiany?

mysle ze jest to 50/50 asfalt/las

Napisano

dziekuje wszystkim za sugestie .

podpowiedzcie mi gdzie kupie najtaniej smart samy?w ogole gdzie najtaniej dostac oponki?

Napisano
czy bede musial zmieniac detke ktora mam obecnie przy oponie 1.2 czy obejdzie sie bez zmiany?

Raczej nie będziesz musiał zmieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...