lyndowss Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 To jest to samo z mocą co BRIGHT EYE, ale z przesyłką wychodzi drożej. I nie wiadomo jak z systemem mocowania.
Kiciok Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Zamiast rękawiczek pomyśl nad pozycją na rowerze. Jeżeli to nie to, lepiej zainwestuj w dobre gripy. Ja mam tak wygodne, że z rękawiczkami chyba byłoby mniej komfortowo. E tam, rękawiczki zawsze są dobre. Gripy swoją drogą, a rękawiczki swoją. Jeśli masz rękawiczki, które pasują do dłoni, nie są za duże, ani za małe, to miodzio. Kto raz w żelowych pojechał, więcej bez rękawiczek się nie ruszy
AdamF Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 @lyndowss Najwyraźniej to samo. A mocowanie - no takie zwykłe jest, nie wiem nawet co o nim napisać - taka plastikowa opaska z gumową podkładką, dokręca się śrubkę żeby trzymało... ale działa
lyndowss Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Czyli jest gorsze, bo u Mactornica jest regulacja góra dół i można pionowo i poziomo ustawić. W dodatku system zdjęcia lampki bez używania jakichkolwiek narzędzi. Z resztą jest droższa i nawet jakby miała taki sam system mocowania to nie warto przepłacać tych kilku złotych.
grzech1991 Napisano 27 Maja 2014 Autor Napisano 27 Maja 2014 Wracając do rękawiczek, to jakie żelowe kupić? Te co podałem są złe?
AdamF Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 @lyndowss W moim smarcie jest takie samo mocowanie jak w tym Mactronicu: http://www.mactronic.pl/pl/products/adventure_line/1826/lampa_rowerowa_tylna_bright_eye_ii_05w_led/3561.html A w tym Mactronicu rzeczywiście jest jakieś inne, może i rzeczywiście lepsze... http://www.mactronic.pl/pl/products/adventure_line/1826/bright_eye_lampa_rowerowa_tylna_bike_pro_05w_led/945.html
lyndowss Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 W BRIGHT EYE II z tego co widzę mocowanie jest tandetne i nie polecam tej lampki, bo jest brzydsza i ma słabe mocowanie. System mocowania w BRIGHT EYE (bez dwójki) jest genialne. Nie rozumiem dlaczego jakby ten sam produkt, ale dwa jest gorszy.
AdamF Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Tandetne? No nie wiem, trzyma solidnie, sama nie spadnie na pewno, można ustawić ją trochę w dół i łatwo zdjąć... czego więcej trzeba? A co do urody - co się komu podoba
grzech1991 Napisano 29 Maja 2014 Autor Napisano 29 Maja 2014 Dzięki za sugestie Po czasie: - zabezpieczenie kupie evo4, dosyć dobrze się prezenetuje. 50zł więcej to jednak nie jest jakiś majątek - lampkę zmieniłem na proponowaną przez was Nastomiast mam dwa pytania - są jakieś lepsze bidony, ew. inne które mają 1L i były by w zestawie z koszykiem? Ja nie widziałem, z góry uprzedzam - jakie wziąć rękawiczki? Jak coś to zmienia, mam bardzo duże dłonie (193cm wzrostu)
Kiciok Napisano 29 Maja 2014 Napisano 29 Maja 2014 Jedź do lidla, może dostaniesz rękawiczki. Jak dla mnie są ok
grzech1991 Napisano 31 Maja 2014 Autor Napisano 31 Maja 2014 Dzięki za informacje, byłem w lidlu i się spóźniłem - niestety. Kupiłem okulary rowerowe - są OK aczkolwiek bez rewelacji. Rękawiczki super, szkoda, że najmniejsze były 9.5 - ale w tej cenie nie mogę złego słowa powiedzieć. Kupiłem również lampki, świecą super - został tylko jeden komplet i to biały. Ale wziąłem 40 vs 80zł to różnica. Zastanawiałem się nad narzędziem do konserwacji łańcucha ale to chyba bez sensu, skoro smar penetrujący - penetruje.
Kiciok Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Łańcuch tak czy siak musisz czyścić, ale nie w taki sposób... lepiej zainwestować w spinke, łańcuch zdejmować i szejkować w benzynie.
lyndowss Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Zastanawiałem się nad narzędziem do konserwacji łańcucha ale to chyba bez sensu, skoro smar penetrujący - penetruje. Słuchaj Kicioka. Pewnie chodzi Ci o tą maszynkę, która też była LIDL'u. Ta maszynka to porażka totalna. Na forum jest dużo opinii o niej i wszystkie niepochlebne. Zmarnowane pieniądze. I tak jest brudno, ta maszynka po czasie się rozpada, przecieka. Większy syf niż w standardowym czyszczeniu łańcucha. I nie czyści wcale dobrze.
grzech1991 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Dziękuję wszystkim jeszcze raz za pomoc, większość akcesorii już zakupiłem. Lampki rowerowe - wybrałem te z lidla. Tanie i dobre, naprawde jestem pod wrażeniem. Może tylko trzeba będzie kupić akumulatorki. Jedyna wada to mocowanie tylnej lampki, trzeba się trochę namęczyć. Rękawiczki rowerowe - wybrałem też te z lidla, nie są jakieś rewelacyjne, ale biorąc pod uwagę, że na allegro alternatywy od 35zł z przesyłką - zakup mega udany. Okulary - kupiłem też w lidlu, nie jest to poziom polaroidów które mam w aucie. Natomiast są dosyć wygodne, zapięcie się łatwo odpina (opaska) i szkła trochę słabo przyciemniają. Za cenę 40zł, do zniesienia ale mega zadowolony nie jestem. Zakup po prostu OK. Bidon - zwykły coca-coli z allegro 1L, podoba mi się z wyglądu Koszyk na bidon - zwykły czarny, aluminiowy Zabezpieczenie - tutaj długo się zastanawiałem, z jednej strony szkoda mi masy kasy na podkowę, skoro zwykła za 20zł (poza zacinającym) się zamkiem była OK. Z drugiej strony, jak mam wydać 80-100zł to nie widzę przeszkód paru groszy dołożyć. Kupiłem kryptonite evolution 4 STD, raz że nie widzę elementów plastikowych a dwa naprawdę trudno ją przeciąć. Z wad to nie podoba mi się system montażu - zobaczę jak dostanę Osłona na łańcuch - zwykła czarna Licznik - sigma 16.12 STS. Dziękuję bogu,że nie wziąłem b'twina po prostu na mostku nie można kąta regulować. Licznik działa sprawnie, trochę za dużo funkcji. Wady - trzy, guma na amortyzator jest za krótka, gumowy element który trzyma czujnik jest za wąski i rozjeżdza się na boki. No i najważniejsze, włożyłem licznik dosłownie na sekundę do kluczy. Od razu mam dwie mega rysy na wyświetlaczu, za 150zł mogła by być chociaż trochę szybka trwalsza czy utwardzana jak ma to miejsce w telefonach. Pozostał mi już zakup tylko dzwonka Dziękuję wszystkim, którzy wypowiadali się w temacie
Kiciok Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Hmm ja miałem wrażenie, że w sigmie BC 8.12 miałem za krótką gumkę na wideł. Wystarczyło jednak naciągnąć ją mocniej, gdy jeszcze nie dotykała widelca. Chodzi o to, że gdy już obejmie choć trochę wideł, to przestaje się rozciągać, tak mocno dolega. Zahaczyć na nadajniku, rozciągnąć w prawo i dopiero objąć wideł, starczy bez problemu
grzech1991 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Napisano 17 Czerwca 2014 Przepraszam, że odświeżam. Doszły do mnie akcesoria Bidon - naprawdę OK, strzał w 10-tkę Koszyczek - nie miał śrub, jak to w ogóle możliwe? Musiałem się bawić szliferką i piłką aby poskracać to co było pod ręką Osłona - OK, też strzał w 10-tkę A zabezpieczenie, cóż, jestem średnio zadowolony. Duże, ciężkie. Nie miałem go gdzie zmieścić (w końcu dałem zaraz pod siodełkiem, w kierunku dołu). Instrukcja drobnym druczkiem, zdjęcia mało zrozumiałe (mogą uczyć się od sigmy). Na dodatek, słychać trzeszczenie jak rowerem wjedźdzam np. na krawężnik. Z zalet, to sam montaż (dsoyć prost) i genialnie zrobione mocowanie i możliwości ustawienia. Bonusowe pytanie, jakie wybrać błotniki. W sumie, to zależy mi trochę na wyglądzie i aby solidnie się trzymały. A wydać chciałbym po prostu rozsądne pieniądze. Miałem takie http://allegro.pl/blotniki-simpla-classic-sde-24-26-przod-tyl-i4321535946.html ale mocowania puszczały, a same błotniki powyginane w cały świat...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.