mariano1133 Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Witam, mam okazję kupić meridę big nine tfs 300-d 2013 za 2000zł, przebieg max 2000km prawie w niej wszystko w porządku, prawie bo hamulce jak na hydraulikę dosyć słabo hamują, ale to pewnie kwestia klocków i odpowietrzania, no i najważniejsze zauważyłem luz na przednim widelcu (SR 29 XCM HLO 100), jeżeli ten luz jest w sterach to da się zrobić w 5 min. ale jeżeli na lagach to zastanawia mnie ile będzie kosztowała kasacja luzów i czy da się to zrobić w domu. Nie wiem czy taki mały przebieg mógł zniszczyć amor, ale ten rower jeździ w maratonach (nie we wszystkich) od roku. na nowy amortyzator nie mam kasy więc jak się da to naprawić to było by git. Jeszcze mógłbym ewentualnie w przyszłości zmienić widelec na sztywny. Z MTB dopiero będę zaczynał zabawę bo przez ostatnie 15 lat miałem same szosówki, więc z tematyką mtb nie jestem jeszcze obeznany, dlatego pytam czy da się coś z tym amortyzatorem zrobić, czy też nie warto się w to bawić. W sierpniu w moim mieście będzie maraton więc zechcę w nim wystartować tym rowerem, i wypadałoby mieć go w pełni sprawnego, a po maratonie będzie używany rekreacyjnie, po ok. 50-100km dziennie.
Fenthin Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.