Skocz do zawartości

[JAK WYDAĆ 2500 PLN NA NOWE CZĘŚCI?]

PAVULONIX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich! Jestem laikiem w materii rowerowej .Posiadam MERIDA MATSS TF 100 V-brake z 2010r i chciałbym ztuningować rowerek pod kątem debiutu w amatorskim MTB. Jakie podzespoły wymienić żeby  ze sobą dobrze współdziałały i żeby się nie rozpadły podczas wyscigów??? Kwota do wydania 2500. A może dac sobie spokój i zainwestować większą kasę w KROSS LEVEL R8.Z góry dziękuję za zainteresowanie i ewentualną pomoc.

Napisano

Tak popatrzyłem na ten twój rower i to ciężka decyzja.

Z jednej strony fajnie składać rower, jak już ma się trochę zdatnych części, z drugiej jednak... wszystkie części w tej Meridzie są w porządku, ale raczej nie klasy sportowej. Dlatego niby szkoda je wywalać, ale też bez sensu zostawiać.

I taki to problem :)

Ostatecznie pewnie lepiej byłoby sprzedać i kupić coś nowego za jakieś 3-3,5 tys PLN na jakiejś fajnej promocji.

Napisano

Myślę, że lepiej zrobisz jak zaczniesz od debiutu. Jak Ci się rower nie rozpada w trakcie jazdy, to i wyścig wytrzyma. Na początku i tak zapłacisz frycowe, a na wyniki w pierwszych wyścigach sprzęt ma najmniejszy wpływ (bo ważniejsza jest np. umiejętność rozłożenia sił, żeby pod koniec mieć jeszcze parę).

A po kilku wyścigach sam zobaczysz, czy co Cię ogranicza i co wymienić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...