Skocz do zawartości

[wypad 1-dniowy] w Góry Świętokrzyskie - chętni ? 31.05 lub 1.06

c1ach

Rekomendowane odpowiedzi

Ot co wymyśliłem sobie dzisiaj.

Wyjeżdżamy w najbliższą sobotę/niedzielę wcześnie rano i wracamy wieczorem.

Może być start w Łagowie, odwiedzenie pobliskiej jaskini i dalej jazda niebieskim na Zamczysko. W Daleszycach zależnie od zmęczenia materiału powrót jakąś lekką trasą szutrowo - asfaltową lub zwieńczenie dzieła dalszą pętlą w terenie. Szlak jest sprawdzony i ma ode mnie gwiazdkę Michelin ;)

Na koniec może być pizza przy rynku w Łagowie, lecz niekoniecznie  :)

Jeśli ktoś ma dobrą trasę to może być i wedle jego pomysłu, lecz nie może to być Pasmo Jeleniowskie - bo nie  :icon_cool:

I uwaga - to nie jest ustawka XC :P Jazda turystyczna na luzie, bez bicia piany.

"Bilet" 30 złotych od osoboroweru, do wzięcia 3 miejsca.

Zabiorę z Warszawy i okolic powiedzmy do 25 km. Chętni ? Proszę pisać w tym temacie. Chodzi oczywiście o weekend 31 maja/1 czerwca. Jak ktoś świętuje dzień dziecka zamiast jeździć, to niech od razu napisze że niedziela odpada.

31.jpg

gora-zamczysko.jpg

Trzeba brać pod uwagę, że po kilku dniu opadów może być więcej błotka. Szlak który zaproponowałem nie jest sam w sobie błotnisty, może od czasu do czasu kałuże do obejścia bokiem (w marcu po roztopach - nie wiem jak teraz), a tak to większość można płynnie jechać. Nie spotkałem tam nigdy ścinek drewna. Jest też fragment 2-3 km po drodze współdzielonej z 4x4, trochę kolein itp. 

Ale to wszystko dalej się mieści w granicach normy każdej zwykłej wycieczki górskiej :)

cr4zylucky - zgadamy się na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...