Skocz do zawartości

[pompka] zakup porządnej pompki

qwoot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Planuje zakup pompki, oczywiście takiej by kupić raz a dobrze, a parametry jakie musiałaby mięć to:

dokładny dobry manometr

możliwość solidnego napompowania dętek z zaworem Presta

możliwość solidnego napompowania dętek z zaworem Dunlopa (niekonieczne ale bardzo mile widziane)

możliwość napompowania kół w samochodzie

by posiadała wężyk, najlepiej okaz wymienialny w razie czego - wyłącznie wkręcany a nie te rozwiązanie spotykane w tańszych okazach.. (bardzo mile widziane)

serwisowa (bo chyba najlatwiejsza w obsludze, mogę rozważyć inne)

głowica szczelna dobrze przylegająca do zaworu, nie powodująca strat powietrza (ważne)

budżet jak na razie otwarty, ale logiczne, że wybiorę cenowo najtańszą lub jak jakość urządzenia mnie przekona jest zawsze możliwość by dać więcej

Zna ktoś jakieś dobre pozycje warte zainteresowania jak chodzi o taką pompkę? :)

Napisano

Teraz będą w lidlu pompki za 18zł

noo nie aż tak tanie bo za taka cenę lidlowe jakością nie powalą myślę :sweat: i raczej nie spełniają moich wyżej wymienionych wymagań mam wrażenie

Koleś dostał taką od swojej lubej: http://www.cyklotur....tml?_pli=3f64b2 robi wrażenie.

robi wrażenie ale cena niestety też, może jednak bardziej ograniczyłbym budżet coś do 130zł bo pompka droższa od roweru będzie jeszcze :D

Napisano

Motor pompowałem, presta, dunlop, shreder czy jak mu tam - wszystko łyka. Manometr jest. Przyczepić się nie można :P

Ale jak masz większy budżet, to pewnie coś fajnego dorwiesz :)

Napisano

Motor pompowałem, presta, dunlop, shreder czy jak mu tam - wszystko łyka. Manometr jest. Przyczepić się nie można :P Ale jak masz większy budżet, to pewnie coś fajnego dorwiesz :)

A ja do najtańszych mam uraz, ponieważ mam taka co ma 2 otwory w głowicy (takie same - ale po co to nie wiem) jeden nieużywany podczas pompowania niby sie zakręca ale, że dziadowskie to i tak powietrze puszcza i palcem trzeba było przetrzymywać (też nieskuteczne) :laugh: i a takie "cudo" jakieś 45zl sie ceniło hehe

Napisano

ok 160zł,głowica z dwoma otworami,bo co uniwersalne to do d...

Uniwersalna głowica to potencjalne kłopoty ze szczelnością.

Dlatego ja mam pomysł by mieć jaka dobrą pompkę i najwyżej wymieniać w niej same wężyki z jaką głowicą wyspecjalizowaną niż uniwersalną

więc fajnie by było mieć możliwość montowania wężyka na gwint:)

Napisano

Chyba nie zrozumiałeś.......głowica ma dwa specjalizowane gniazda : presta i auto,

Oczywiście jest częścią wymienną,do kupienia osobno.

Potrzebujesz prestę- wkładasz w prestę.

Potrzebujesz auto - wkładasz w auto.

Nic Cię więcej nie obchodzi głowica sama zamyka niewykorzystywany aktualnie otwór.

Napisano

@Tomek21001

Ja jako najlepsze rozwiazanie wlasnie widze jedno wyspecjalizowane gniazdo bo uważam, że te autozamykanie niewykorzystywanego otworu może być najbardziej zawodną cechą takiej głowicy (mimo że czegoś takiego nie miałem jeszcze, więc może się myle)

Sam zawór presta jest najbardziej skomplikowany to bym stosował wężyk tylko na to a odswiętnie zmieniał bym wężyk na cokolwiek innego bo z tym to już żadnego problemu nie ma:)

Napisano

@@magma,   Mam Kellys Nitro b. mała poręczna, solidna. Niestety tłok malutki ()brak teleskopu) więc trochę się trzeba namachać. na razie sprawuje się dobrze - pompowałem wentyl samochodowy i prestę. Kupiłem za 25 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...