inzblacha Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Witam. Podczas regulacji hamulca przedniego zauważyłem dziwne zachowanie koła. Otóż gdy zacisnę przedni hamulec i próbuję ruszyć rowerem do przodu i do tyłu następuje nieznaczny obrót koła (ok. 1cm). Dodam, że zacisk trzyma tarczę nieruchomo podczas gdy to koło się obraca. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Hmm luz na klockach - normalne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLu Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Jeśli mocowanie tarczy jest na centerlok to może być niedokręcona tarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Gdyby to był luz na klockach to w ramach tego luzu wraz kołem by się obracała też tarcza. Pierwotnie hamulce były shimanowskie na centerlocku, ale zmieniłem na magury. Mam założony adapter z centerlock na 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Sprawdź dokręcenie śrub mocujących tarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi