Skocz do zawartości

[Opony] Jakie zwijane opony na miasto i lekki teren do górala

Anubis76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc w wyborze nowych opon do roweru górskiego do jazdy po mieście i czasem w lekkim terenie.

Opony mają być w rozmiarze 1.9 - 2 x 26 , z racji dość dużej własnej wagi zależy mi bardzo na małych oporach toczenia, dobrym trzymaniu bocznym na zakrętach i piachu no i żeby mi koła nie tańczyły na kostkach brukowych i nie miały na nich tak dużego oporu toczenia jak przy obecnie używanych  Continental traffic I ( drutowe 1,9).

Cena max 150 zł za komplet.

Na razie mam na oku MAXXIS LARSEN TT 26" 1.9 ale czytam kompletnie skrajne opinie i że słabo trzyma przy skrętach.

Proszę o propozycje.

Dziękuję

ps. Co myślicie o CONTINENTAL OPONA RACE KING 26x2,0 na przód i tył ?

Jak na opony zwijane mają dosyć dużą wagę 590g czy one faktycznie mają niski opór na asfalcie ?

Napisano

Race Kingi ida jak rakieta byly napisane 1000 postow o nich ze sa szybkie , to ile jeszcze trzeba potwierdzać. Bylo tez wielokrotni pisane ze wersja 2.0 to pełna lipa i kupuje sie wersje 2.2 . Wystarczy zerknac. 

Kup zwykle drutowe i juz zaoszczedzic , a jak chcesz odczuc różnice wydajac wiecej to bierz wersje RACE SPORT

Napisano

Właśnie mocno nastawiony jestem na te Race Kingi tylko czemu cieńsze 2 są gorsze od 2.2 ? niby im węższe tym szybsze ? ;)

Szukam jeszcze alternatywy dla tych continentali tzn. mają mieć podobne opory toczenia i mieć wkładkę antyprzebiciową i nie zużywać okropnie.

edit:

Continental Race King zwijana 26x2.2

Kupione ! 77 zł za sztukę z odbiorem osobistym.

Napisano

Kupiłem opony Continental Race King zwijane 2.2. Na pudełku jest napisane 55-559 a na obręczy moich kół ETRTO 559x19.

Rozumiem że 559 to średnica tzw 26" a 19 to szerokość. Pytanie czy mogę te Continentale założyć na obręcze moich kół ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Bardzo dziękuję ! ufff

W piątek przetestuję na trasie Warszawa - Pruszków tylko jeszcze dętki muszę nowe kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...