Anubis76 Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Proszę o pomoc w wyborze nowych opon do roweru górskiego do jazdy po mieście i czasem w lekkim terenie. Opony mają być w rozmiarze 1.9 - 2 x 26 , z racji dość dużej własnej wagi zależy mi bardzo na małych oporach toczenia, dobrym trzymaniu bocznym na zakrętach i piachu no i żeby mi koła nie tańczyły na kostkach brukowych i nie miały na nich tak dużego oporu toczenia jak przy obecnie używanych Continental traffic I ( drutowe 1,9). Cena max 150 zł za komplet. Na razie mam na oku MAXXIS LARSEN TT 26" 1.9 ale czytam kompletnie skrajne opinie i że słabo trzyma przy skrętach. Proszę o propozycje. Dziękuję ps. Co myślicie o CONTINENTAL OPONA RACE KING 26x2,0 na przód i tył ? Jak na opony zwijane mają dosyć dużą wagę 590g czy one faktycznie mają niski opór na asfalcie ?
GhOsTwrc Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Race Kingi ida jak rakieta byly napisane 1000 postow o nich ze sa szybkie , to ile jeszcze trzeba potwierdzać. Bylo tez wielokrotni pisane ze wersja 2.0 to pełna lipa i kupuje sie wersje 2.2 . Wystarczy zerknac. Kup zwykle drutowe i juz zaoszczedzic , a jak chcesz odczuc różnice wydajac wiecej to bierz wersje RACE SPORT
Anubis76 Napisano 27 Maja 2014 Autor Napisano 27 Maja 2014 Właśnie mocno nastawiony jestem na te Race Kingi tylko czemu cieńsze 2 są gorsze od 2.2 ? niby im węższe tym szybsze ? Szukam jeszcze alternatywy dla tych continentali tzn. mają mieć podobne opory toczenia i mieć wkładkę antyprzebiciową i nie zużywać okropnie. edit: Continental Race King zwijana 26x2.2Kupione ! 77 zł za sztukę z odbiorem osobistym.
Anubis76 Napisano 28 Maja 2014 Autor Napisano 28 Maja 2014 Kupiłem opony Continental Race King zwijane 2.2. Na pudełku jest napisane 55-559 a na obręczy moich kół ETRTO 559x19. Rozumiem że 559 to średnica tzw 26" a 19 to szerokość. Pytanie czy mogę te Continentale założyć na obręcze moich kół ? Z góry dziękuję za pomoc.
Anubis76 Napisano 28 Maja 2014 Autor Napisano 28 Maja 2014 Bardzo dziękuję ! ufff W piątek przetestuję na trasie Warszawa - Pruszków tylko jeszcze dętki muszę nowe kupić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.