Skocz do zawartości

[ do 2000 ] MTB damski. Cube Access WLS 2014 - dobry wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nooo ...prawie mi życie uratowałeś  :thumbsup:  myślę że te kilka złociszy się znajdzie. Zdecydowanie wygląda bardziej przyzwoicie od B'twina ale sporo osób chwaliło rowery z decathlonu wieć się zainteresowałam. Fajnie, dzięki mam nadzieję że się uda wyskrobać dodatkowe fundusze.

Napisano

No, masz szczęście, bo te Scudy spadły z ceną w ostatnim tygodniu :)

To generalnie w 95% to samo, co Kands 1300, Lazaro Evolution i Spartacus Elite - tyle że najtańsze z tej rodziny.

Problem jest taki, że jest tylko 19tka, nie wiem jak ci podejdzie z twoimi 170cm. Może jest tu ktoś, kto testował jakąś damkę z powyższych przy podobnym wzroście/zna kogoś, kto testował?

Moja żona ma 165cm i Lazaro Evolution ramę 17 cali i chyba mógłby być rozmiar większy.

Napisano

Tylko ta rama 19 " trochę dużo. Muszę poszukać chyba mniejszego.

A no widzisz o tym samym napisaliśmy. Tak w ciemno trochę ciężko kupić. Za duży rower już miałam.Słabo  jest.

Napisano

ok. Dziękuję Ci bardzo. Spróbuję coś pokombinować, pomierzyć, może nie będzie tak źle. Pozdrawiam Cię serdecznie i jeszcze raz dzięki. 

Napisano

Szkoda, że nie możesz trochę naciągnąć budżetu. Ja bym stawiał na tego Krossa:

http://allegro.pl/damski-kross-level-a2-lady-17-19-cali-na-alivio-i4330306308.html

Prawdziwie sportowy charakter, fajne malowanie, rozmiar 17". Do tego przyzwoity osprzęt jak za te pieniądze.

Nie jest to rower do spacerowej jazdy po mieście. Rama ma męską geometrię (górna rura H-T - 579mm dla 17").

Dobra podstawa do późniejszych ulepszeń. Nie zrażałbym się do marki Kross fatalnym przypadkiem kolegi.

Napisano

Witam . Dzięki za kolejna propozycję z chęcią sie z nia zapoznam chociaz nie ukrywam, że raczej chciałam ciąć koszty a nie je podnosić ;)

a taką dostałam odpowiedź w sprawie roweru scud :

"Witam

Rower ma taką specyfikacje jak na zdjęciach. Rama 19 cali jest dla osoby o zwroście około 170cm."

...czyli w sumie byłby idealny. Muszę po pracy jeszcze mu się na spokojnie przyjrzeć.

Napisano

W sumie jakby się tak zastanowić to wielkośc tej ramy miałaby chyba większe znaczenie w przypadku ramy męskiej , prawda? A w przypadku ramy damskiej chyba mam to mniejsze znaczenie. Czy się mylę ? 

Napisano

Czyli jednak rozmiar ma znaczenie  :icon_wink:

a tak na serio , to niby jak mam sprawdzić czy rower jest ok jak muszę go kupic przez internet. Niewykonalne, chybił trafił.. 

Napisano
to niby jak mam sprawdzić czy rower jest ok jak muszę go kupic przez internet

Jedyny sposób to szukać podobnych ram w lokalnych sklepach.

No niestety, albo się rower kupuje świadomie (a to zawsze oznacza dylematy), albo idzie do sklepu po pierwszy z brzegu, byle ładny (a to zwykle oznacza kłopoty nieco później ;) ). 

Napisano

ale generalnie 17" byłaby pewnie wygodniejsza i zwrotniejsza , szczególnie gdzieś tam po lasach, pagórkach, zakrętach... Wiem że to nie jest rower wyczynowy ale chciałabym go troszkę "pomęczyć" . Na zbyt dużym frajda z jeżdżenia będzie zapewne mniejsza. 

czekam na odp. czy w sklepie mają jeszcze jedną 17 stkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...