PietroPLsz Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Witam, po ostatni super błotnistym wyścigu mam zmasakrowany rower. chciałem go rozebrać na czynniki pierwsze i wszystko wyczyścić, ale mam problem z amortyzatorem. nie wiem jak go wyjąć. siedzi w tej ramie i ani pukanie samą ręką, ani delikatnie młotkiem czy ciągnięcie na chama nie pomaga. może wystarczy jakieś coś, gdzieś przesunąć, kliknąć lub wypowiedzieć magiczne słowa. Podrzucam fotki sterów z amorem. Do sterów jest jakiś specjalistyczny smar? bo czuję, że będzie w nich kompletny roz...brudne będą. http://zapodaj.net/0a91a4412900c.jpg.html http://zapodaj.net/b4f15e9718c74.jpg.html
rkopec16 Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 ściągnij stery od góry, klin wyleci i amor zejdzie
PietroPLsz Napisano 25 Maja 2014 Autor Napisano 25 Maja 2014 Jedyne co mogę zdjęć to taką najszerszą okrągłą osłonkę z góry. Zostają wstedy jeszcze jakby dwa okrągłe plastikowe elementy ale cieżko je ruszyć a jak próbuję śrubokrętem podważać to się mocno odkształcają i mam wrażenie że zaraz coś tam rozwalę. Co to jest klin?
Fenthin Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Drewienko na górną krawędź sterówki, młotek i mocno uderzyć. Tylko uważaj, żeby widelec nie spadł na podłogę. Do sterów możesz użyć i wyspecjalizowanych smarów, i zwykłego ŁT-43.
Mod Team michuuu Napisano 26 Maja 2014 Mod Team Napisano 26 Maja 2014 Jedyne co mogę zdjęć to taką najszerszą okrągłą osłonkę z góry. Nie zawsze subtelne metody są skuteczne. Tutaj młotek jest konieczny żeby puścił stożkowy pierścień na sterówce.
PietroPLsz Napisano 26 Maja 2014 Autor Napisano 26 Maja 2014 Coś nie działa to pukanie młotkiem xd Jak kręcę kierownicą to mocno chrzęści ale może nic się nie stanie ; p Złożyłem rower do kupy i jutro będzie jeżdżone
Mod Team michuuu Napisano 27 Maja 2014 Mod Team Napisano 27 Maja 2014 Coś nie działa to pukanie młotkiem Nie masz pukać tylko solidnie walnąć przez jakąś przekładkę co by rury nie rozklepać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.