Skocz do zawartości

[rower elektryczny dla kobiety] co wybrać?

mike2905

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Poszukuję informacji, porad, wskazówek w co warto zainwestować niemałe pieniądze wybierając e-bike.

Rower ma być przeznaczony dla kobiety stąd damska rama, najlepiej coś w stylu batavus old dutch, tylko z amortyzatorem z przodu. Trochę poczytałem i wiem, że w takim rowerze najistotniejsza jest bateria - co polecacie, jakie marki ? Kettler, Gazelle?

Czy warto zakupić taki rower zagranicą ?

Będę wdzięczny za informacje, może ktoś z użytkowników roweru elektrycznego ma jakieś doświadczenia, na co zwracać uwagę.

Pozdrawiam

mike

Napisano

Rower za granicą - jak dla mnie nie. Są to rowery awaryjne, wymagają doglądu fachowca więc przy problemach będziesz miał kłopot.

Jeśli chodzi o silnik to albo zintegrowany z ramą albo w przednim kole - w tylnym to kiepski pomysł. Tylne koło to narażony na awarie element roweru.

Niektóre awarie wymagają diagnostyki - takową może przeprowadzić autoryzowany dealer danej marki, który ma dostp do oprogramowania.

Napisano

Dzięki za informacje.

O Zasady Rowery słyszałem, ale nie wiem nic o ich e-bikach. Awaryjność, wytrzymałość i żywotność baterii? Bo to jest chyba rzecz najważniejsza w tych rowerach?

Napisano

Jeśli wziąć pod uwagę, że baterie i silniki wszystkich firm i tak są produkowane w tym samym miejscu, to Zasada nie będzie bardziej awaryjny niż inne, za to obsługa powinna być sprawniejsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...