grexter Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Witam. Zrobiło się ciepło, słońce wyszło zza chmur (przynajmniej u mnie :>) i przyszło mi kupić jakieś okulary. Polecilibyście jakieś fajne (mogą być ładne) okulary na rower w przystępnej cenie, fajnie by było żeby można było je ubrać też np. na wyjscie na plaże, miasto czy coś w tym rodzaju. Co sądzicie o tych: http://www.decathlon.pl/okulary-arroyo-pack-id_8173631.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Nie wiem czy warto wydawać 100 zł na okulary gdyż podobne są od jutra w Lidlu za 40 zł Tutaj gazetka : http://gazetka.lidl.pl/7dce0abe-6329-4d8e-a9ab-42774118e907/#/20 7 Wzorów Filtr UV Zdejmowana oprawka Wymienne szkiełka Wszystkie inne właściwości na 20 str gazetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grexter Napisano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 No nie. Co ja bym bez Ciebie zrobił ^^ Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Nie od jutra, a od czwartku 29 maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arendarski Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 moja rada, żeby miały porządną polaryzację, za takie okulary polaryzacyjne z filtrami uv trzeba conajmniej dać z 150-200zł - nie mały wydatek, jednak nie polecam kupować badziewia ze straganu przydrożnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Gdybym nie miał jeszcze okularów, to wziąłbym te: http://www.decathlon.pl/arenberg-kat-3-id_8118521.html oraz te: http://www.decathlon.pl/okulary-arenberg-kat-0-id_8118518.html Nie opłaca się brać drogich okularów na rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Nie opłaca się brać drogich okularów na rower Why? Jak kogoś stać, to czemu nie. Kiedyś jeździłem w tanich okularach PRO i dawały radę, ale jak spróbowałem okularów z polaryzacją, lepszymi szybkami, to da się zauważyć różnicę. Oczywiście, nie dla każdego jest ona warta te np 100zł . Okulary z Lidla są średniej jakości - jak porównam je do PRO za 30zł, to wolę PRO. Np od pomarańczowych szkieł bolą mnie oczy i nie jestem w stanie jechać w nich dłużej niż 1h, nawet samochodem. Bezbarwne i ciemne szkła znoszę trochę lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Mam polaryzacyjne w samochodzie, ale moim zdaniem nie opłaca się na rower (zwłaszcza MTB) bo się rysują. Gałąź obetrze, spadną czasem niekoniecznie z nosa a z ręki, albo i z nosa jak zaparują i się je na czubek zsuwa. Błoto chlapnie i przy przetarciu rękawiczką porysują się. Jak kogoś stać, to ok. Ale moim zdaniem wystarczą ciemne z filtrem UV na słoneczne dni i jasne też z filtrem UV na pochmurne dni. Sam mam takie w etui z wymiennymi szkłami (jest to wygoda bo warunki się zmienią to szkło cyk cyk i wymienione), a na podjazdach długich wrzucam w etui i plecak bo parują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konkol Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 A czy te z decathlona mają wymienne szkła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Akurat te co podałem nie mają, za to mają rewelacyjną cenę. Te z Lidla też spokojnie możesz rozważyć. Tutaj masz temat o ofercie z Lidla, na pewno można gdzieś przeczytać o okularach: http://www.forumrowerowe.org/topic/152250-dyskonty-lidl-biedronka-aldi-etc-oferta-rowerowa-2014-cz1/page-38 Najważniejsze żeby były wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam80 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 W Lidlu, Biedronie czy Decathlon zawsze można spotkać ciekawe i tanie rzeczy. Według mnie nie potrzeba rpzepłacać, a zawsze można kupić drugi komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek911 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Wiecie może czy można zakupić okulary przyciemniane w oprawkach sportowych, stosowne do swojej wady wzroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grexter Napisano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Byłem dziś w lidlu, ale juz nie było okularów. Dzisiaj jeszcze popatrzałem na różnych stronach i tak wybrałem dwa modele: 1. http://www.decathlon.pl/okulary-arroyo-pack-id_8173631.html (te co wczesniej chcialem wziać) 2. http://www.arctica.pl/p387/S-200.html Te drugie prawdopodobnie nie mają wymiennych szkieł, jednak to aż tak bardzo jest potrzene? Jak to waszym zdaniem jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Ja posiadam już 5 lat okulary firmy Arctica. Zakupione do auta teraz służą przy jeździe na rowerze. Bardzo dobrze się sprawują, szkła się nie rysują, refleksów nie ma. Po tylu latach użytkowania polecam wyroby tej firmy, u mnie w domu już 3 pary okularów jest i każde są wspaniale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grexter Napisano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 No właśnie u mnie w domu też jeden osobnik ma okulary te firmy i nawet dobrze się trzymają. Chodzi mi bardziej o te wymienne szkła. Zazwyczaj jeżdzę w dni słoneczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drnopl Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Ja mam Decathlonówki, po 20pln za sztukę, żółte i przyciemniane, lekkie, wytrzymałe, wygodne, nie widzę sensu zakupu droższych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Okulary trzeba dopasować do siebie i kasku. Ja właśnie miałem problem z doborem okularów do kasku Giro Ionos, dopiero Accent Lizard oraz jedne SH+ okazały się pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koloture Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Wiecie może czy można zakupić okulary przyciemniane w oprawkach sportowych, stosowne do swojej wady wzroku. Można zamówić u optyka, ale to bardzo drogie rozwiązania (kiedyś się dowiadywałem, to od 1500 PLN, teraz ceny mogły się zmienić, poza tym zależą od wady wzroku). Można też kupić okulary z wkładką korekcyjną. Pisałem o tym na swoim blogu kiedyś. Możesz też spróbować dobrać zwykłe oprawki o bardziej sportowym wyglądzie (najlepiej z plastiku) i poprosić o wstawienie szkieł przyciemnionych (maksymalne przyciemnienie wynosi klikadziesiąt procentt). pozdrawiam, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Kilka dni temu pytałem optyka o soczewki do wkładek okularów sportowych.Odpowiedział,że ze względu na krzywiznę soczewki muszą być specjalne i kosztują 420 zł za parę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobik314 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Ja polecam uvex 203. Są dostępne szare 3 kategorii (jak mocno ściemniają) i żółte 1-ej oraz jakieś kolorowe, chociaż nie wiem po co. Cena to 100-140zł. Wentylacja - dobra, rzadko kiedy mi parują a pocę się ogromnie. Dobra widoczność - brak ramek, zasłaniają pełne oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jakie fotochromy polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 a jaki przedział cenowy? Ja mam okulary firmy 3F i fotochrom działa, choć przyznam się, że spodziewałem się lepszego efektu. Widziałem w akcji okulary Rudy Project i jest różnica kilku klas, w cenie niestety także . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Mam Shimano EQX2 PH,szybko się ściemniają a w komplecie są jeszcze 3 pary szkieł w tym jedna para lustrzanek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Do 300 zl, mogę dodać kilka zl więcej jeżeli naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Te są b. dobre https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.forumrowerowe.org%2Ftopic%2F143449-okulary-alpina-twist-four-vl-kilka-pytan%2F&ei=6LyYU53LONGI7Abv14HIBg&usg=AFQjCNEk1yENtGBg2LCDJ3AkwoiUNdotqA&bvm=bv.68693194,d.ZGU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.