Roko Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Witam jak w tytule.. szukam dosc dobrych kól do 29era do ok 550 - 600 zl.. Czytalem pozytywne opinie o Mavic Crossone 29 ale cenowa sa jednak juz drozsze od Shimano MT55.. ,dlatego mysle nad Shimano MT55 29 *1883gr) (+ swietna cena - ok 550zl) troszke inna konstrukcja mocowania szprych... jest jeszcze wersja ekonomiczna czyli Shimano MT35 - waga ok 2050gr. *cena 460zl ) - roznica w wadze niewielka.. w cenie tez niewielka.... warto isc w MT55 ? kola pod ramke Accent Peak 29 (2014) ktory bede skladac. moja waga 81kg. , odczuje jakiekolwiek roznice w tych kolach ? co mi polecacie? , z gory dzieki
pierotez Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 szukam dosc dobrych kól do 29era Roko machnij sobie tak: piasty Novateku 811/812 obręcze WTB frequency 29" szprychy firmowe niecieniowane. Na forum jest dobry zaplatacz (nie pamiętam nicka), ludzie chwalą że na lata. Fajny zestaw za niewiele więcej.
pierotez Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Holender nie pamiętam postu gdzie polecali. Dzwoniłem do gościa zaproponował zestaw na n811, na wszystkie bebechy i zaplata. A, i same pozytywy ma
Swider23 Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Ramę już masz? Bo mam do sprzedania rocznik 2013.
Roko Napisano 25 Maja 2014 Autor Napisano 25 Maja 2014 Roko machnij sobie tak: piasty Novateku 811/812 obręcze WTB frequency 29" szprychy firmowe niecieniowane. Na forum jest dobry zaplatacz (nie pamiętam nicka), ludzie chwalą że na lata. Fajny zestaw za niewiele więcej. no wszystko ladnie dobre piasty i obrecze ale cena ponad 2x wyzsza niz chce wydac.. roznica w wadze niewielka (max 200gr) jak nie mniej.. a cena wyniesie mnie ok 1000zl za takie wlasno recznie skladane obrecze jak nie wiecej.. Shimano MT55 waza niewiele wiecej a kosztuja polowe tego.. a to juz spora roznica., co do obreczy ktore proponowales dlaczego sa takie drogie? za 50zl wiecej za sztuke kupie ZTR Crest 29.. ktore waza 370 gram... nie moge odpowiedziec bo jakeis tu prawa regulaminowe wiec edytuje ten post by odpowiedziec na powyzszy post z pytaniem o rame, ..nie nie mam ale szukam koloru czarno zoltego. rozmiar M lub L. bardziej L. (182cm)
pierotez Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Tak Daveo. Roko wiem, ceny poszczególnych elementów ale właśnie u daveo komplet z zaplotem naprawdę wyjdzie niewiele ponad twój budżet. Z drugiej strony ludziska na wiankach jeżdżą i sobie chwałą. Sam zrezygnowałem z propozycji Dawida (może w mtb) i do crossa wezmę jakieś kulki, myślę że wystarczą tylko się jeszcze motam czy deore/slx, czy alivio/acera wystarczy
Poleczek Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Każdy ma inne podejście, ja bym wolał 811/812 + szprychy (niekoniecznie firmowe, od kilku lat twierdzę że to zwykłe wyciąganie kasy od naiwnych, szprychy 2mm po 1 czy 2zł sztuka, ale spoko, cały świat nie może się mylić...) + obręcze Accenta, bo ważą 540g i kosztują niewiele, wyjdzie waga jak za shimano, tyle że przeżyją więcej ale są też fani kulek, którzy zwyczajnie lubią się grzebać w smarze więcej niż potrzeba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.