Skocz do zawartości

[rower] miejski demon - określenie koncepcji

yotomeczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Na swoje usprawiedliwienie mam tylko fakt, że wertuję różne wąki i niestety poza okazjami z zagranicy to nic to nie pomaga w znalezieniu czegoś na miejscu. Jak nie UK to USA. W PL jakaś posucha czy co... Myślałem że będąc w UE nie trzeba rozglądać się koniecznie poza granicami kraju.

A coś Ty się z choinki urwał? Jak przeglądasz od kilku dni wątek "nietypowy" i "rometowy", to pierwsze co powino Ci się rzucić w oczy, to właśnie nasze "tetrycze" narzekania i postękiwania na brak rozwiązań mniej popularnych i ich dostępność w naszej pięknej Ojczyźnie.

I jeszcze 2 małe rady, jeśli można:

1. najpierw dokładnie określ budżet, który nie ewalaluje w trakcie dyskusji (najlepiej zrobić tzw. rozpiskę), a potem pytaj o konkrety na forum, aby uniknąć podobnych nieporozumień

2. zadbaj od czasu do czasu o napęd (vide wrzucone przez Ciebie fotki) - w ten sposób ograniczysz koszta eksploatacyjne roweru

Kilkaset do tysiąca złotych, posiadając dawcę w zupełnie innym rozmiarze koła, to nawet trzymając się najtańszych rozwiązań będzie trochę za mało.

No ale co ja tam wiem... Nie dość że jestem Leniwym Debilem to jeszcze Irytującym

Hehe, co człowiek zajrzy na forum, to coraz ciekawszych rzeczy się o sobie dowiaduje. :no:
  • Mod Team
Napisano

Nie powracam do budżetowości - tylko definiują ją na nowo. Zakładałem że skoro nowy rower można kupić za 400PLN to za 1000 można kupić coś sensownego jako baza pod duże koło. Napisałem również że budżet może zostac przekroczony. Nawet napisałem że mam dawcę części i dwóch kół 26x2,35

Kolego, jeżeli Ty uważasz, że za 400zł (???) można kupić "rower" to w ogóle nie ma o czym rozmawiać. Proponuję donkiszoterię poszukiwań na własną rękę. 
Pytasz o customową ramę z wysokiej klasy rurek robioną ręcznie na zamówienie. 2500zł. A ile byś chciał? Porównaj to autem seryjnym i mocno tuningowanym w renomowanym zakładzie. 
Nie dla psa kiełbasa i tyle. Boli? wiem, sam to odczuwam nie raz ale labo zepniesz ten miękki tyłek i skupisz na budowie roweru albo będziesz nam tu jęczał, że za drogo, że się starasz czytając i że czemuż a czemuż nikt Cię nie rozumie.
Tak jak napisał Ivan - teoretyzujesz.
Jeździłeś na 26x2,35 i jesteś w 100% pewny, że dokładnie 29x2,5" (do inbreda wchodzi "tylko" 2,4? ojej..j to prawie szosówka)jest Ci do życia potrzebne? Bo ja bym polemizował. Jeździłeś na 29" Wiesz jaka jest różnica w komforcie, w trzymaniu drogi? Będzie rzeczywiście walił przez zwalone kłody, kamienie wielkości małego i dużego tv, że potrzebujesz obręczy na 30 mm? Ba! Nawet na 25? Nie masz miedzi, to się .. kupuje zwykłe accenty po 17-18mm w środku z allegro. 
I nie szukaj po Ęropie czy jeszcze dalej bo same przesyłki zeżrą Ci budżet.
Usiądź na tyłku, weź ołówek i kartkę - policz co masz, czego brakuje i przede wszystkim jak wszyscy Ci tu piszą określ realny budżet. A potem dostosuj swoje wymagania do realiów i możliwości.
Co najmniej 4 osoby mówią Ci o Inbredzie ale Ty nie. Wiesz lepiej, poszukaj czegoś lepszego :D No to szukaj, powodzenia.
amen.

I słuchaj mądrzejszych w temacie, którzy realniej trochę patrzą i zechcieli Ci cokolwiek doradzić (Ivan, Kaza, Adamos) a nie każ innym czytać Twoje wypocinki.
Napisano

Kolego, jeżeli Ty uważasz, że za 400zł (???) można kupić "rower" to w ogóle nie ma o czym rozmawiać. Proponuję donkiszoterię poszukiwań na własną rękę.  Pytasz o customową ramę z wysokiej klasy rurek robioną ręcznie na zamówienie. 2500zł. A ile byś chciał? Porównaj to autem seryjnym i mocno tuningowanym w renomowanym zakładzie.  Nie dla psa kiełbasa i tyle. Boli? wiem, sam to odczuwam nie raz ale labo zepniesz ten miękki tyłek i skupisz na budowie roweru albo będziesz nam tu jęczał, że za drogo, że się starasz czytając i że czemuż a czemuż nikt Cię nie rozumie. Tak jak napisał Ivan - teoretyzujesz. Jeździłeś na 26x2,35 i jesteś w 100% pewny, że dokładnie 29x2,5" (do inbreda wchodzi "tylko" 2,4? ojej..j to prawie szosówka)jest Ci do życia potrzebne? Bo ja bym polemizował. Jeździłeś na 29" Wiesz jaka jest różnica w komforcie, w trzymaniu drogi? Będzie rzeczywiście walił przez zwalone kłody, kamienie wielkości małego i dużego tv, że potrzebujesz obręczy na 30 mm? Ba! Nawet na 25? Nie masz miedzi, to się .. kupuje zwykłe accenty po 17-18mm w środku z allegro.  I nie szukaj po Ęropie czy jeszcze dalej bo same przesyłki zeżrą Ci budżet. Usiądź na tyłku, weź ołówek i kartkę - policz co masz, czego brakuje i przede wszystkim jak wszyscy Ci tu piszą określ realny budżet. A potem dostosuj swoje wymagania do realiów i możliwości. Co najmniej 4 osoby mówią Ci o Inbredzie ale Ty nie. Wiesz lepiej, poszukaj czegoś lepszego No to szukaj, powodzenia. amen. I słuchaj mądrzejszych w temacie, którzy realniej trochę patrzą i zechcieli Ci cokolwiek doradzić (Ivan, Kaza, Adamos) a nie każ innym czytać Twoje wypocinki

Tak też uczynię 

Dziękuję wszystkim

Temat można zamknąć - nie będę zmuszał już nikogo do czytania wypocin

Pozdrawiam

Dobranoc

Napisano

Surly oczywiście :)

Nie wiem czy cena 2300 zł za SURLY Rama Karate Monkey jest aktualna, bo wszędzie ma status niedostępna.

Nawet jak byla by wyższa - to zawiera widelec, więc oferta niezła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...