Martin94 Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Witam, w siedmioletnim rowerze Kross Hexagon V3 posiadam hamulce "elitarnej" firmy Alhonga. Obecnie mam klocki Merida All Condition. Mam problem z hamulcami. Po naciśnięciu na klamki z tyłu słychać przeraźliwy pisk. Dzieje się tak już któryś raz. Poprzednio wystarczyło czyszczenie obręczy i ścieranie brudu z klocków. Teraz to nie pomogło. Problem jest z tylnym hamulcem z przodu też tak jeszcze dzisiaj było, ale popuszczenie linki i obniżenie klocków rozwiązało problem. Co może być przyczyną złej pracy? Klocki ustawiam zawsze tak, aby całą powieszchcnią dotykały tylko powierzchni przeznaczonej do kontaktu z obręczą. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Ustaw lekko pod kątem, aby przód był bliżej niż tył. To może rozwiązać ten problem. Może nie jeździłeś w mokrych warunkach, a teraz zacząłeś i piszczą. Piszczenie nie jest objawem niczego złego, ale jeżeli wcześniej tego nie robiły to znaczy, że da się zrobić aby nie piszczały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin94 Napisano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 W mokrych warunkach jeździłem i klocki jak zapewniał producent nie piszczały, a teraz jest sucho i piszczą, ale dzięki za radę zrobię jak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.