Bendezar Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Witam, czy macie jakiś zaufany serwis rowerowy na warszawskim Tarchominie. Potrzebuje zrobić, mycie, smarowanie i regulację przed sezonem roweru Cube Acid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Witam, czy macie jakiś zaufany serwis rowerowy na warszawskim Tarchominie. Potrzebuje zrobić, mycie, smarowanie i regulację przed sezonem roweru Cube Acid. Powiem Ci tak, że ten na bazarku raczej bym odradził (zależy kto się "dobierze", może być źle lub średnio), jeżeli już to raczej GIANT (ostatnio wymieniał mi serwisant opony i robił to całkiem zgrabnie). Mnie osobiście żaden serwis nie odpowiada. Jeszcze nie znalazłem takiego, który idealnie wyreguluje. Dla mnie 1/4 obrotu przy regulacji przerzutek jest już zauważalna i słyszalna. Uwierz, że daleko mi do człowieka z talentem majsterkowania, ale nauczyłem się regulować przerzutki sam. W necie masz filmy jak to robić i tu zapewniam Cię, że żaden serwis nie zrobi tego tak precyzyjnie jak Ty sam. Hamulce do wyregulowania to banał. Oczywiście, że np. opon nie przekładam sam, także jak coś się uszkodzi to jadę do serwisu ale regulację tylko samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bendezar Napisano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Zgadza się, ale zależy mi jeszcze, a nawet najbardziej, na zrobieniu kompleksowego przeglądu, a sam mogę nie podołać... Chodzi o rozkręcenie, smarowanie i złożenie wszystkiego do kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Prawdę mówiąc to za taki przegląd przy którym serwisant musiałby wszystko rozkręcić przeczyścić i złożyć z powrotem to trzeba by zapłacić więcej niż za nowy rower. To już lepiej kup nowy rower Wiem, że tak pracują serwisanci na poważnych wyścigach kolarskich, ale ja nigdy o takim przeglądzie nie słyszałem ani się nie spotkałem. Nie wiem a może się mylę. W każdym razie tych dwóch serwisantów z GIANT'a chyba można polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.