jo_jacek Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/hamulce-i-akcesoria-klamki/tarcze-hamulcowe/tarcza-hamulcowa-avid-hs1-180mm-6-srub.html + http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/hamulce-i-akcesoria-klamki/adaptery/adapter-tarczy-avid-185mm-przod-pm-pm.html będzie pasować ? czy musi być na 180? bo im więcej internetu czytam tym bardziej głupieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Z Avidami jest tak że one używały do jakiegoś czasu systemu Tri Align Positioning czyli podkładki pod śruby. Z nimi było tak, że jak masz zacisk avida z tym systemem to o 1 rozmiar mniejszy tarczy był z nimi kompatybilny.Np Masz adapter 160mm i jeżeli użyjesz zacisku pod Tri Align bez podkładek to dasz rade wrzucić tarczę 140mm, Adapter 180mm do tarczy 160mm itp.Te podkładki były idiotyczne. Prawdopodobnie jak masz avida hamulec będzie to kompatybilne, ewentualnie kombinuj z podkładkami. Avid je wrzucał do wszystkich hamulców, więc nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 No mam oryginalny zestaw Elixira 1, czyli rozumiem, że plug&play w miejsce tego co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Kolega ma E1, i nie jestem pewien czy one jeszcze mają ten głupi system. Moje E3 2011 i CR 2009 miały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 E1 maił podkładki tylko z jednej strony, ale nadal dwie soczewka+miska. Tak było fabrycznie w moim Giant Trance 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Wygląda to tak: człowiek chce kupić a tu komplikacje jakieś xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.