evo Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Mam młody napęd i łańcuch, ma teraz 112 ogniw i mam wrażenie że jest nieco za długi. Nie zwisa coprawda i nie uderza o ramę (widelec 425 mm) ale przy zjazdach słychac jak lata cały. I nie wiem, czy go skracać teraz póki młody (zastanawiam sie tez nad spinką) czy nie, bo potem będzie chyba bez sensu kupić nowy na 110 ogniw ... A ile wy macie ogniw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Nie napisales czy dlugi czy krotki wozek , jaka kaseta , jakie blaty.... wiec co ci mamy powiedziec ;] Skoro lata spr skrocic o te 2 ogniwa , najlepiej metoda prob i bledow to robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 skrócony o 2 ogniwa i działa ok (z chyba 112 na 110 jesli dobrze policzyłem ) , także nie widać przeskakiwania (naped i łańcuch ma ok. 400 km). ps. kross a4, tarcze 44-22 kaseta 11-32 sram 5,0 tył deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 trudno żeby przeskakiwał po 400 km:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja kupowałem LX na 9. I skracałem o 8 ogniw. Ale ogólnie to nie wiem ile teraz mam ogniw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Na przyszłość dla niezorientowanych: najprościej długość łańcucha ustalić, wrzucając go na największe blaty kasety i korby, dodając następnie 2 ogniwa, żeby nie naciągać maksymalnie wózka. Matematyka raczej tu nie ma zastosowania, to stary i wypróbowany sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 ten sposób jest najprostszy i najpewniejszy. polecam ps: http://www.rower.com/archiwum.php?art=1563 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 wg. tego tez mi pokazywało za długi, nie byłem tylko pewien czy zmieniac teraz ( w sumie o rame nie uderzało), czy przy zmianie łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ja mam srama jakiegoś, i musiałem skrócić o 4 ogniwa, teraz mam 108 ijest bardzo dobrze. hehe, pomyliłem się i napisałem odpowiedż w jakims innym temacie Ja mam 108 ogniw i jest idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.