Flap Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 I jak sie wypad udał? Jakaś relacje poprosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Wyjazd przynajmniej z mojej perspektywy trzeba ocenić bardzo pozytywnie. Choć z relacji kolegów można odnieść podobne wrażenie. W liczbie trzech zapalonych kolarzy, około godz. 09:19 wyjechaliśmy spod Dworca w Radomiu do Skarżyska, gdzie zwiedzając kilka malowniczych miejsc po drodze udaliśmy się do miejsca docelowego, jakim była Nowa Słupia. Drogę powrotną na Dworzec w Skarżysku Kamiennej postanowiliśmy pokonać, nieco modyfikując ją w stosunku do już przebytej. Przejechaliśmy ze sobą około 85 km, będąc w domu około godz. 18:00. Okazało się, że brak informacji na temat ludzi z którymi się jedzie nie stanowi żadnej bariery, ponieważ bardzo szybko znaleźliśmy wspólny język Relacja lakoniczna, ponieważ na więcej informacji, które pewnie za jakiś czas wstawię na swoim blogu - trzeba będzie troszkę poczekać Zainteresowani z pewnością znajdą sposób, aby do nich dotrzeć Spamowanie forum odnośnikami nie jest wskazane Chciałem też wspomnieć o tym, że planujemy kolejny wypad, który oczywiście wymaga zgrania się pod kontem niektórych szczegółów. Jeśli ktoś chciałby dołączyć, to czekamy na propozycje, które z pewnością wspólnie rozpatrzymy Może uda nam się w Radomiu stworzyć małą grupę zapaleńców, która będzie stanowiła przeciwwagę dla innych, które powiedzmy, że "istnieją" w Naszym mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaim12 Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ja tak ładnie tego w słowa nie ubiorę, ale potwierdzam, było naprawdę bardzo pozytywnie Najlepiej wspominam wzgórze Barbarka po ciężkiej wspinaczce wspaniała nagroda Świetne towarzystwo z którym naprawdę można wiele, dzięki chłopaki Taka grupa to byłoby coś, ale ciężko będzie zebrać jakąś większą liczbę osób chyba żeby jeździć po mieście i szukać rekrutów bo w sieci to sami widzicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Cóż mogę dodać, wszystko już zostało napisane powyżej Wnioski płyną takie że warto być aktywnym, warto pisać na forum a zawsze znajdzie się kilka pozytywnych ludzi z którymi można wspaniale, aktywnie wypocząć mimo iż z Piotrkiem było nam dane jechać pierwszy raz- pozytywny ziomek. Kto chciał to jechał wyprawa w Góry Świętokrzyskie na długo pozostanie w naszej pamięci:) było mi dane jechać z super ziomkami, poznałem ciekawych ludzi, zwiedziłem ciekawe miejsce, wypocząłem aktywnie. Na wspomniane wzgórze ciężki wjazd, co nie? ale widoki niesamowite. Dzięki chłopaki za ten wyjazd i do zobaczenia!! --> już niebawem wracam do Radomia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ja z kolegą Norbertem byłem tam tydzień wcześniej przy czym my startowaliśmy z Suchedniowa, no i objechaliśmy Łysogóry dookoła (włącznie z wiazdem na Św. Krzyż). Szkoda, że się nie zgraliśmy, byłby już całkiem niezły peletonik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Nic straconego. Po głowie krążą mi jeszcze Bieszczady, które jeśli się uda, to chciałbym zrobić jeszcze w tym roku Już można małymi kroczkami zacząć planować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 aaa Piotrek wariacie ;d sam myślałem bardziej o Solinie i pieszych wyprawach w Bieszczady aż ciekaw byłem co Ci chodzi po głowie, ale jak mówiłeś przy takich wyprawach jakie masz w planach to ta w Góry Świętokrzyskie to faktycznie nic wielkiego ;d Jeszcze tak sobie myślę o tym człowieku który jadąc z nami w przedziale opowiedział tyle ciekawych historii swoich wypraw, jakby do nas dołączył to już wyprawy byłyby mega wiekowo tez pasuje, no i mówił że obecnie także sam jeździ, więc... A tu coś o czym także wspominałeś, coś na podsycenie wyobraźni CROATIA !! http://podroze.onet.pl/przyroda/kornati-chorwacki-archipelag-wysp-nie-z-tej-ziemi/x4l0r ajj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Spontaniczne decyzje bywają najlepszymi rozwiązaniami. Choc nie zawsze jestem ich zwolennikiem, to tym razem ulegam. W piatek z Kamilem chcemy ruszyć w Bieszczady. Prawdopodobnie pojedziemy do Rzeszowa (kwestia dogadania jakim środkiem transportu)-z którego ruszymy do miejsca docelowego. Czekam na chętnych. Może komuś uda sie przedłużyć sobie weekend o piatek, jak mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Radom to miasto które o początku mojego tu pobytu mnie zachwyciło. Panuje tu taki luzacki klimat, który ma swoje odzwierciedlenie między innymi w sposobie ubierania się młodzieży, ale też w sposobie bycia mieszkających tu ludzi. Nawet dresy których czasami widuje pod moim blokiem i ostatnio mnie zaczepili to spoko ziomy :-) Wiele tu osób życzliwych, którzy z łatwością nawiązują nowe kontakty co cieszy gdyż można się tu czuć jak u siebie. Choć pogoda ostatnio wieczorami mniej zachęca do jazdy rowerem to jednak jeździ całkiem sporo ludzi. Zmierzając do sedna lubię oglądać porządne graffiti, a takich tu trochę jest. Kilka już miałem okazję podziwiać podczas jazdy samochodem czy rowerem. Chciałbym się któregoś wieczorka wybrać rowerem na trip po Radomiu i popatrzeć z bliska. Mogli byście mi Radomiaki napisać gdzie takowe mógłbym zobaczyć? A może ktoś miałby ochotę wybrać się razem ze mną i pokazać takie miejsca to byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aopa85 Napisano 5 Września 2014 Udostępnij Napisano 5 Września 2014 sonik7824 naprawdę władze miasta nic Ci nie płacą z pozytywne opinie o Radomiu? KęKę "Nie na darmo nasze miasto ma w nazwie dom". Coś ciekawego może zobaczysz na ulicy Czarnej wzdłuż torów, powinny być jakieś w przejściu podziemnym pod wiaduktem na ulicy Słowackiego. Zapraszam na stronę Radomskiego Ruchu Rowerowego 3R dowiesz się tam u ustawkach rowerowych https://pl-pl.facebook.com/pages/Radomski-Ruch-Rowerowy-3R/157337007658154 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Nic a nic Wiem że jest piękne graffiti na całą ścianę na ul Zbrowskiego przy parku leśniczówka; jest też gdzieś w okolicach PKP- kiedyś jak wracaliśmy z Kamilem wieczorem to poprowadził mnie przez bloki i tam było piękne graffiti na garażach, też kilka widuję na Olsztyńskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.