sonik7824 Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Siema, Mieszkam przez kilka dni w tygodniu w Radomiu. Planuje tu sprowadzić rower i pokręcić po okolicy. Z tego co widzę jest tu mnóstwo ścieżek rowerowych oraz niezwykłe tereny- Jedlnia Letnisko, Kozienicki park krajobrazowy, trasy w stronę Kozienic, Wawy i Iłży. Szukam kogoś z Radomia lub okolic kto chciałby czasem razem pośmigać wieczorkiem Jestem otwarty na inne ciekawe pomysły dotyczące tripów rowerowych, także zapraszam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaim12 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Witam! Masz racje jest wiele pięknych miejsc i dróg w okolicy. Mógłbyś napisać dokładniej jakie dni, chyba, że to nie jest określone Ile byś planował robić km i jakim tempem, jestem początkujący i jeśli byśmy się zgadali nie chciałbym ciążyć Też chętnie bym z kimś pojeździł, bo samemu czasem się nie chce...Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 W tym tygodniu wtorek, środa i czwartek z tym że we wtorek po południu jade do Warszawy na spotkanie z dyrektorem. Lubie różnie, albo powoli się wlec tak ok 20 km/h albo szybciej w granicach 30 km.h także tu spokojnie się zgramy. Co do dystansu to wszystko zależy od sił i czasu. napisz na PW coś o sobie , wiek, rower mtb czy szosówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Jutro tj 31 lipca trip do Królewskich źródeł w okolicach Kozienic, trasa ok 80km przez Jedlnie letnisko- Pionki powrót przez Jastrzębia, Firlej. Wyjazd z parku ustronie z Radomia -- spotkanie na mostku przy stawiku ok godz 16:40 Jakby ktoś się chciał z nami zabrać to proszę na pw pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aopa85 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Nocne to zwiedzanie Źródeł..? Chyba że szosą i średnią 40km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 pora jak najbardziej dobra lubimy jeździć wieczorami. Zresztą tu w Radomiu sporo nastolatków gania wieczorami na rowerach, a ja znowu taki stary nie jestem no Swoją drogą była to niezła przygoda ;d Najpierw zgubiliśmy się jak zwykle w okolicach lotniska, ale jak się później okazało to był dopiero początek oo Z pomocą nawigacji wkońcu na właściwej ścieżce sadków-jedlnia letnisko-pionki- Królewskie źródła, lecz ścieżki rowerowe w puszczy Kozienickiej to drogi pożarowe i szutrowe więc trzeba było ostro jechać i co chwila spoglądać na navi- jazda przez las - coś pięknego, niezwykłe krajobrazy! Już w drodze do źródeł zaczął padać deszcz, ale dotarliśmy przed 20. Bałem sie tylko o mojego sony- ocalał Zwiedzanie źródeł szybkie ok 30 min, piękne tereny coś jak Susiec, foty wyszły niezłe, może wrzucę kilka. W tym czasie zaczął lać deszcz, błyskawice, ulewa, a my wracamy najpierw przez puszcze a potem już inną drogą asfaltową Kozinice- Pionki-Radom a po obu stronach las. Przez całą drogę ulewa, my cali mokrzy, jajka nieźle przepłukane W radomiu juz o 21:30 więc droga powrotna to 70 minut - nieźle! W sumie to taką ulewę przeżyłem drugi raz w życiu Ogólnie ciekawe miejsce i niezwykła przygoda którą będę pamiętał do końca życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Czytam Waszą relację z wyprawy i podświadomie się uśmiecham, bo dzień później sam przemierzając podobną trasę, choć nieco krótszą - musiałem się wcześniej zbierać, aby zdążyć przed "oberwaniem chmury". Połowicznie mi się udało, bo przed samym domem delikatnie mnie zrosiło Gdzie planujecie kolejny wypad, choć może odpowiedniejszym - byłoby zapytac, czy w ogóle planujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Mnie takie przygody zachęcają bo kiedyś będzie co wspominać :-) Lubię poznawać nowych ciekawych ludzi i zwiedzać nowe miejsca. Trzeba " jarać się życiem" zamiast zamulać z ludźmi którzy nie mają dla ciebie czasu... Zaraz klepne esa do kolegi i się zorientuje co u niego bo miał jechać na wakacje nad morze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Tak jak przypuszczałem w tym tygodniu będę jeździł sam Sytuacja wygląda tak że ja w Radomiu pracuje jeszcze w tym tygodniu, potem idę na urlop 2 tygodnie- mam trochę do ogarnięcia na działce i chciałbym pojechać w góry odpocząć Także dobrze byłoby w tym tygodniu się spotkać i gdzieś wyruszyć wieczorkiem Kolega z którym jeżdże na początku nie był pewny czy da rade, a jak się później okazało to młody, szczupły i wytrenowany z mega energią że pod koniec wymiękałem z jego tempem ;d @Realista jaki masz zasięg i jaką prędkość? Napisz na PW kiedy by Ci pasowało to coś się wymyśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Ja akurat do jazdy w pojedynkę już się przyzwyczaiłem i ma to także swoje zalety Choć nie ukrywam, że czasem towarzystwo także przydałoby się. Nie wiem co kryje się pod pojęciem zasięgu, ale jeśli chodzi o pokonywany dystans, to pokonuję średnio w tygodniu około 100 km. Nie jestem wyczynowcem, więc nie traktuję jazdy na rowerze, jako sztuki dla niej samej. Z tego, co "widzę", to Wy jeździcie w godzinach w których niewiele "widać" hehe. Jeśli mi na to pozwala czas, to jeżdzę za dnia, bo mogę przy okazji jazdy coś "zobaczyć". Z całym szacunkiem, ale w godzinach nocnych można, co najwyżej mknąć przed siebie i z niezapomnianych przeżyć można doznać, czegoś o czym wolelibyśmy zapomnieć, a faktycznie nie możemy hehe. Prędkość dostosowuję pod warunki, jakie panują na drodze. Myślę, że średnio jadę z prędkościa 25km/h ( na tym punkcie zazwyczaj zatrzymuje się wskaźnik mojego licznika hehe), choć zdarza się, że celowo zwalniam, mając świadomość, że nie biorę udziału w "wyścigu Pokoju" W tym tygodniu z czasem może być jednak ciężko. W piątek natomiast, jeśli pogoda pozwoli ruszam na Jurę Krk-Częstochowską, więc jeśli ktoś chętny do towarzystwa, to zachęcam. Z pewnością fajna trasa na dwu, trzy - dniową wycieczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 W pojedynkę też nie jest źle, można pewne rzeczy przemyśleć, wyciszyć się czy posłuchać ulubionej muzy. Ja jestem w stanie zrobić 100 km jednego dnia popołudniem z prędkością 20-30 km Do tej pory było spoko, obecnie coraz ciemniej wieczorami ale zawsze można gdzieś się pokręcić niedaleko i pogadać. Nie ukrywam że wolałbym jeździć w dzień, zwiedzać tu okolicę, bo naprawdę jest co Ze względu na pracę muszą mi wystarczyć wieczorki, a jeśli jest ktoś chętny kto ma ochotę razem pojeździć i pogadać to spoko. Co do dłuższych- kilkudniowych wyjazdów to jak najbardziej kusząca propozycja z tym że wolałbym choć trochę znać kogoś z kim jadę, żeby nie czuć się zupełnie obco. Wiadomo, ze znajomym to zupełnie inaczej. Także trzeba by sie spotkać, trochę poznać jeżdżąc wieczorem lub krótsze dystanse i wtedy można jechać na kilka dni Ten weekend mam zajęty, ale jak coś to jak wyżej, zawsze jeszcze trochę urlopu zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 No to wracamy do gry:) Zauważam tu trochę pozytywnie zakręconych ludzi stąd ten pomysł przyjadę na 1 dzień do Radomia z rowerem. Planujemy jakoś w przyszłym tygodniu całodniową wycieczkę z Kamilem- @Kaim12 jest w moich znajomych. Trasa, dystans, cel podróży i inne atrakcje- wszystko do ustalenia. Wstępnie 15 sierpień ale data do ustalenia ad hoc w zależności od pogody. Kto byłby chętny z Radomia?? Jakieś propozycje ciekawych tripów też można zgłaszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Wygląda na to że będzie pogoda 15 sierpnia więc ten termin póki co zostaje. Wstępnie--> Żeby się wyspać i dojechać do Radomia to wyjazd ok 11.00 z parku ustronie Trasa tripu została sfokusowana na maxxxymalnym obcowaniu z naturą Radom- Brzóza < przez puszcze i lasy > Białobrzegi < tu rozlewisko Pilicy i tereny bagienne z tego co pamiętam > Radzanów- Przytyk - Radom. Trasa do lekkiego tuningu może ktoś zna po drodze jakieś ciekawe miejsca godne uwagi?- jeziorka czy coś to niech pisze Total dystans ok 100 km; tempo wolne 20-25 km/h aby aktywnie wypocząć i oglądać Po drodze przerwy na odpoczynek, robienie fotek i aby coś oszamać. Po drodze jak się coś sensownego wypatrzy to jakaś pizza czy kebab do ogarnięcia. Mamy nadzieje że choć @Realista z nami pojedzie. zapraszamy każdego ziomka który ma ochotę ciekawie spędzić ten dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Cześć, jak lubicie historię i obiekty z czasów wojny to polecam teren w trójkącie: Wierzchowiny, Bartodzieje, Goryń, a zwłaszcza las Sowie Góry. http://rowerem-za-grosze.blogspot.com/2013/11/radom-i-okolice-sladami-przeszosci.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Pomysl trafiony, jednak sa pewne ograniczenia i warunki, ktore nalezy omowic na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaim12 Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Jakie warunki, też chcę coś wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje bo zależy nam aby jak najwięcej ludzi z nami jechało:-) Wszystko jest do ustalenia;) Jest propozycja aby z uwagi na długość i nieznajomość trasy wyjechać wcześniej ok 9 więc tak chyba zrobimy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Co do dalszych szczegółów to wyjazd 15 sierpnia o 9 z radomia- później podam dokładne miejsce. Proponuje trasę: Radom- Lesiów- Jastrzębia- Brzóza < jeździłem tu nie raz rowerem czy autem- mały ruch> Głowaczów-Dobieszyn- Stromiec- Białobrzegi < tu krajowa 48 więc... jakby ktoś był w stanie znaleźć alternatywę dla tego odcinka to byłoby wspaniale> Radzanów- Studzienice- Domaniów-Jaszkowice- Cerekiew- Radom <drogi gminne więc ok> Dystans 115km Padają pytania na PW między innymi o wiek --> więc odpowiadam: mamy XXI wiek A tak na serio to już jest nas czterech, wszystko młoda krew Kamil będzie z kolegą - to nastolatki Ja z @Realistą po dwadzieścia kilka lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Może lepiej byłoby pociągiem podjechać do Skarżyska i prosto w Góry Świętokrzyskie do Nowej Słupi. Znam tę trasę i pod względem jej atrakcyjności nie ma co porównywać z tą, przez nas planowaną. 09:05 mamy pociąg --> 09:30 jesteśmy na starcie. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaim12 Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Przypominam że nie wiem czy kogoś zgarnę A jeśli chodzi o trasę Realisty Czy Sonika- mi jest bez różnicy aby gdzieś jechać Także chłopaki między sobą to uzgodnijcie proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 No trasa @Realisty to już wypasista, byłem w Górach Świętokrzyskich - tam jest naprawde pięknie Jeżeli Kamil nie ma nic przeciwko to ja jestem za Pytanie: ja dotrę do Was z domu, mam do Radomia 100km - 2 godziny drogi- co jeśli np w wyniku korka w Zwoleniu się spóźnię ?? Pozatym nie znam za bardzo Radomia w okolicach dworca PKP więc musiałby mnie ktoś tam suportować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Realista Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Tak, jak pisałem wcześniej koledze, że na trasę tego dnia w zaproponowanej długości nie mogę sobie pozwolić. Pociągi tam jeżdzą co pół godziny, chyba że z racji Święta sa jakieś większe odstępy, więc nie powinno być problemu. Wszystko do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 To zróbmy tak że jedziemy z Tobą - Realista- w Góry Świętokrzyskie - myślę że to będzie ciekawsza wyprawa Trasę w okolicach Radomia zawsze można przebyć w innym terminie - z uwagi na długość trasy- dogodniejszym dla wszystkich. Ja muszę spadać na działkę- zaglądnę tu czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaim12 Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 No i super, dobrze ze sie dogadaliscie a ja jade na gotowe Tez przejezdzalem przez okolice Gor i bede na pewno zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 To info dla wszystkich co chcą z nami jechać w Góry Świętokrzyskie: spotkanie jutro przed 9 rano na dworcu PKP w Radomiu. no chyba że będzie lał deszcz. Ja z Piotrkiem spotkamy się w innym miejscu- z uwagi ze nie znam całego Radomia i dojedziemy na PKP Do zobaczenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.