manieksl Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Witam Założyłem temat mimo, że o tym rowerze już dużo pisano. Piszę i ja teraz... a raczej pytam. Do tej pory miałem doświadczenie z dwoma: - przez długi czas użytkowałem przerobionego poczciwego polskiego Waganta - służył mi, był bardzo wygodny...można wręcz powiedzieć, że się wychowałem na tej pseudo trekingówce ... mimo jego fatalnej jakości części i konieczności częstej wymianie podzespołów. - kellys magnus - to była moja przesiadka i .... zonk... rower ładny, osprzęt ekstra, wykonanie super ale... komfort jazdy mówiąc krótko "nie mój typ". Bardzo niewygodnie mi się nim jeździło, pochylenie do przodu... komfort jazdy jednak bardziej mi ku wagantowi się skłaniał. Jakiś czas temu kolega dał mi się przejechać swoim giantem (góralem) - jednak nie pamiętam jaki miał model ale było to nieba a ziemia (z korzyścią dla Gianta). Było to coś jak przesiadka z agresywnego sportowego roweru (Kellys) na bardzo komfortowy rekreacyjny (Giant). Dlaczego rozpocząłem wątek? Bo: Przymierzam się do zakupu Gianta Revel2 2013 i stąd moje pytanie - czy komfort jazdy będzie na nim zbliżony do rekreacyjnego? W opisie niby jest, że to rower rekreacyjny ale jak czytałem na stronie Kellys podział rowerów górskich na wyczynowe i rekreacyjne przy... tym samym rozmiarze ramy...no to się trochę zdegustowałem taką lekturą. Oczywiście będę miał mozliwość w sklepie przymierzyć tego Gianta ale wiecie jak to jest... to jak przymierzać buty...w sklepie fajnie się chodzi a dyskomfort pojawia się po paru dniach noszenia... - chciałbym tutaj tego uniknąć. Stawiam na górala o charakterze bardzo rekreacyjno wypoczynkowym (wygodnej jeździe w miarę prostej pozycji). Drugi warunek to hamulce - vbrake ze względu na częste zdejmowanie koła do przewożenia w aucie no i nie chcę się bawić w serwisowanie hydrauliki. Trzeci warunek to wygląd ramy (kolor) - tutaj akurat Giant revel 2 2013 wpadł mi bardzo w oko (zupełnie nie podoba mi się kolekcja 2014). Ale się rozpisałem... Proszę o informację czy kieruję się dobrym wyborem roweru rekreacyjnego górskiego, czy może w tym przedziale cenowym coś równie godnego uwagi (odpada Kross, Romet, Author - wychowałem się w epoce gdy Romet zdobywał godło "Teraz Polska" i jestem zniesmaczniony tym jak to propaganda poprzedniej epoki się chwaliła tym "szczytem techniki").
premier2 Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.