areksss123 Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Witam mam do wydania 150 zł na licznik, chciałbym od razu z kadencją i tu moje pytanie czy jest taki licznik który ma kadencje bezprzewodową i prędkość przewodową ? Myślałem nad Sigmą 16.12 STS CAD ale czytałem opinie ze liczniki bezprzewodowe to nie bardzo są. Co o tym myślicie ?
MokryxD Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Nie widzę przeciwwskazań, żeby wziąć tą Sigmę. Wersja STS jest kodowana, więc nie będzie problemów z zakłóceniami transmisji. Co do samej Sigmy to mam jej poprzednika 1609 i złego słowa nie powiem. Testowana w każdych warunkach, od -12stC, marznącego deszczu i śniegu do 40stC i pełnego słońca. Myjcie karcherem też dobrze znosi.
llancer Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 to fakt,lczniki sigmy są niezniszczalne-chyba ze ktos sie postara...Swoją 509 co prawda z kablem kupilem ze wzgledu na mocowanie na mostku. I nie żałuje,od tamtej pory uznaje sigmy za najlepsze liczniki,no nie wliczając jakiś garminów itd. Podstawka,czujnik,magnes kabel nawet pancerne,przy podstawce osłonka zeszła troszke i widac 2 kabelki tak z 2mm ale to juz mam dlugo i nic,ile razy go wpinalem i wypinalem,ludziom niby sie luzowalo ,ale mój jak nowy sie trzyma... No i mocowanie gumkami,też rewelacja.... U mnie w sklepie 170 16.12 sts... ale z rabatem pewnie za 150 bym dostal...
areksss123 Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 A jak z mocowaniem licznika do podstawki ? słyszałem że lubi sobie czasem wypaść
llancer Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 jak pisalem pelno ludzi mówi ze wypadaja,ale ja uzywam ponad rok jak nie wiecej ,ciagle wyjmuje itd i trzyma sie jak nowy....Pewnie ludzie ciągneli czy cos zamiast lekko przekręcić...
MokryxD Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Mam podobne zdanie jak kolega powyżej. Ja dodatkowo przypiąłem podstawkę zipami (zipy przechodzą przez gniazdo i dodatkowo dociskają licznik) i trzyma jak beton.
llancer Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 No mi niestety orginalna taśma 2stronna no przestala wkoncu kleic,ale mostka trzymała sie dzielnie dopoki jej nie zdrapałemm xD... Więc musze nową podkleic,mimo wszystko na samych gumkach tez b.dobrze sie trzyma,a licznik często zdejmuje caly z kablem zebyy dokladnie umyc,pod bieżącą wodą i działa xD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.