KartofeL Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Uciskać nie może, blokuje to przecież dopływ krwi. Ma myć lekko opięte na nodze, właśnie tak jak te bokserki, a przeciw podciąganiu nogawek powinny być silikonowe "podkładki" na nogawkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 brałwem kokserki, mierzyłem szorty i bcm ma rozmiarówkedla chudych wyczynowców- jak ktoś ma lekki brzuszek i spore uda to rozmiarówke przeba brać większą -ja mam bokserki xl mimo wzrostu 175cm i wagi 79-80 kilo (wieć mega tłusty nie jestem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Hehe no nieźle. Ja mam 176, waga 69-70kg, 84cm w pasie, najszerzej w udzie 57 cm(na środku 53-54, a mniej więcej na linii końcówki spodenek 45 cm) i poradzili mi S brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 jak dla mnie lekko przegieli Ja miałem to szczęscie,zę mogłem sie rpzymierzyć na miejscu. Szortów lki anwetr zapiać nei mogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja niestety tak dobrze nie mam. Teraz to już sam nie wiem jaki rozmiar brać, a z BCM dziś nie odpisali :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Zadzwoń do nich. Z wymianą nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin85 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Kolega który jeździ w ciuchach z BCM śmieje się, że są to pierwsze serwisowalne ciuchy. Dlaczego? Miał taki problem jak Ty. Zadzwonił, napisał, wysłał, odeslali mu te same gacie ze.... zmienionym rozmiarem nogawki ;-) Teraz sobie przypominam, że udo miał za chude to rozmiaru, więc zmniejszyli. Tak czy siak, obsługa na wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Kolega mnie pocieszył Załatwię to dziś, żeby już jutro było u nich. W końcu idzie fajna pogoda. Będzie można potestować nowysprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Obsługa w porządku i nigdy z wymianą lub zwrotem nie robili mi problemu. A ciuchy są szyte w Polsce. Byłem w Puszczykowie i widziałem. Fajna ekipa. Dlatego przy problemach zmieniają wymiar i odsyłają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Jak na razie po kilkunastu już przejazdach mogę ocenić koszulkę. Dodam na wstępie, że z użytkowaniem tego typu odzieży nie mam dużego doświadczenia - mam od paru miesięcy koszulkę Kalenji z Decathlonu(wiem - do biegania ). Od razu też wspomnę, że nie jestem nadmiernie "potliwy" jak na faceta. Koszulka Vezuvio Jeśli chodzi o wykończenie to jest ładnie zszyta. Właściwie żadne nitki nie wystawały - szwaczka się postarała. Sam krój właściwie też mi pasuje. Kiedyś widziałem spodenki rowerowe z marketu - przykład jak niechlujnie potrafią szyć Chińczycy :/ Materiał w dotyku jest trochę szorstki, ale jest to nieodczuwalne po założeniu. Nie ma żadnych odstających metek, zszywek. Instrukcja prania/rozmiar jest nałożona podobną metodą jak napisy na T-shirtach. Radzenie sobie z wilgocią: Po jeździe przy obecnych upałach po okolicznych górkach koszulka pod pachami jest minimalnie wilgotna(nawet placka pod światło za bardzo nie widać), na plecach koszulka jest sucha z jednym "ale". Najwięcej potu zbiera się na plecach nad przysłowiową dupą, ale to pewnie ze względu na ściagacz nieopodal i wygląda to tak, że pod koszulką jest sporo kropli potu na skórze. Jak ktoś ma doświadczenie z koszulkami innych producentów to proszę o podzielenie się wrażeniami czy też tak to wygląda? Dodatki: Z tyłu koszulki oczywiście kieszonki - tutaj są 3, w tym w jednej jest jedna maleńka na drobniaki z zamkiem. Telefon się mieści, jak na razie nie wypadł Pewnie jakiś 5calowiec też wejdzie, ale z wyjmowaniem będzie mniej wygodnie. Chyba najsłabszym elementem jest zamek błyskawiczny - smarowałem go nawet świeczką, ale do ideału mu brakuje<porównuję z YKK). Trochę przycina. Choć oczywiście do przeżycia - wystarczy się mocniej skupić. Jego końcówka z początku użytkowania też trochę drapie po szyi. Pranie: prałem ręcznie z dodatkiem mydła. O dziwo woda nie zabarwiła się i za to szacun. Koszulka oczywiście szybko schnie. Po wykręceniu z wody to na upartego przy takich upałach jak dziś można by było ją od razu założyć, bo za bardzo nie czuć tej wilgoci Jedynym miejscem, gdzie trwa to wolniej jest ściagacz na dole. Jak już wcześniej pisałem fakt, że stroje szyją w kraju były dla mnie dodatkowym atutem. Taki mój mały patriotyzm gospodarczy PS Co do spodenek po poprawce to już mam. Jeśli chodzi o sam proces wymiany/naprawy po kontakcie trzeba dorzucić do spodenek 10 zł na przesyłkę zwrotną. Podobno wymienili gumkę w tym ściagaczu na udach. Uciska trochę mniej, może się rozciągnie z czasem. Jest jeszcze sprawa, o której nie pisałem wcześniej, a bardziej mnie martwi, bo nie zrobili nic z lekkim przetarciem wielkości 5złotówki pod prawym udem. I tak po 1 przejażdżce się stało :/ Jak na razie czekam na wyjaśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezios Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 http://www.e-horyzont.pl/bokserki-osen-shorts-men_30546t?p[cat]=149 Jestem początkującym rowerzystą i w tym momencie jeżdżę w podanych wyżej gaciach. Przeszedłem w nich ponad 400 km. Dzienne dystanse około 30 km na dobę. A teraz stosuje na rowerze i przylegają idealnie nie potrzebują silikonu. Bardzo się poce ale w tych gaciach i zwykłych bawełnianych spodenkach umbro czuję się komfortowo. Jak uzbieram kasy będę kupować coś z pieluchą ponieważ preferuję długie dystanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Co do spodenek odpisali mi, że ich zdaniem uszkodzenie mechaniczne i tyle. Teraz mam pewne obawy, że całkiem się przetrze i z tego też względu rzadko w nich jeżdżę. Lipa trochę wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Niestety jeszcze parę przejażdżek i będzie dziura w kroku... Materiał się tak pofałdował w 1 jednym miejscu, że właściwie można by było je wyrzucić Ostatnio czułem jak mnie coś "ściska" w pewną wrażliwą część ciała.. Już tyle kombinowałem z siodełkiem, że nie wiem od czego to się dzieje. Ja tam nie widzę żadnych zadziorów na nim. Najgorzej wydane pieniądze w życiu :/ Spróbuję jeszcze raz reklamować, bo już nie mam nic do stracenia Trzeba było jednak dozbierać na endurę... ech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Dzięki, ze zdajesz wytrwale relację, na pewno się przyda. Daj znać później czy przyjmą tą reklamację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.