Luks777 Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Cześć! Jako, że pierwszy raz chcę kupić jakieś spodenki, bo bawełniane szorty już mnie drażnią i męczą Jeżdżę z 5/6 razy w tygodniu po ok. 20 km(teren górzysty - Podbeskidzie, ale głównie asfalt). Okazjonalnie trasy do 50. Myślałem też nad typowymi szortami, bo mają sporo kieszonek, ale te np. od Endury to droga sprawa :/ Decathlon: http://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8052267.html http://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8297837.html BCM Novatex: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/komplet_nino_red_koszulkaspodenki.html lub coś podobnego z ich ofert Które z tych spodenek będą lepsza? Ewentualnie proszę o inne typy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Jak dla mnie najlepszy wybór na dzień dzisiejszy. http://allegro.pl/spodenki-meskie-kolarskie-na-szelkach-verge-i4236794957.html Koszulki też są dobre, ale mają jeden minus. Dosyć szybko odczepia się silikon w ściągaczu. Po roku mam już tylko 3/4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bkvit Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Ja się zastanawiam nad http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bokserki_meryl_thermo_czarne3.html - obawiam się, że bokserki będą zbyt cienkie i mogą się szybko pruć. http://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8241509.html najlepsza wkładka z decathlonu za rozsądną cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Ja się zastanawiam nad http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bokserki_meryl_thermo_czarne3.html - obawiam się, że bokserki będą zbyt cienkie i mogą się szybko pruć. http://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8241509.html najlepsza wkładka z decathlonu za rozsądną cenę. Te 1. to chyba są bokserki pod szorty. Co do tych z decathlonu to niby też tak napisali "Przeznaczenie: do jazdy rowerem górskim, do noszenia pod spodenkami. ". Jak się ktoś na tym zna to proszę o sprostowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Najlepsza propozycja to Decathlon podany przez bkvit'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Te: http://www.decathlon.pl/kolarki-na-rower-mskie-id_8241509.html Zdecydowanie wyglądają jak bokserki (bielizna) do noszenia pod spodniami. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat tej wkładki? Bo bokserki fajne, coś takiego bym chyba rozpatrzył i wtedy jakieś spodnie na szelkach bez wkładki do tego, jedne długie, jedne krótkie. Jeśli w ogóle da się dostać jakieś spodnie na szelkach, długi i krótkie dość tanio. Bez wkładki powinno być taniej. Bo kurde 200 zł za spodenki to trochę za dużo,a do tego wszystkiego wszystkie mają nadruki jakiś banków i innych różnych firm. Jak mam kogoś reklamować, to niech za 1/3 ceny te gatki sprzedają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bkvit Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Bokserki Meryl Skinlife czarne z wkładką LaFonte są tańsze o 10 od wariantu thermo czyli cieplejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 @Kartofel w którymś temacie chwalili tę wkładkę - to ponoć dawna pomarańczowa, czyli najwyższa w Decathlonie. Aktualnie jest właśnie niebiesko-czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soltys Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 ja mam własnie pomarańczową - i faktycznie jest to najlepsza z tych które posiadam (4F, inna bTwin, campus). Dobrze oprowadza wilgoć, nigdy nie zdarzyło się żeby mieć jakieś podrażnienia, obtarcia. Jest też dosyć "gruba/sztywna" więc dodatkowo amortyzuje - polecam. Na początku jak ją zobaczyłem to miałem obawy... bezpodstawne. Jeżdżę po terenach Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, dystanse 40-50 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 24 Maja 2014 Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Jako pierwsze zakupiłem BERKNERA,służyły długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Meryl Skinlife też fajnie wyglądają. A opłaca się w ogóle kupować osobno bokserki z wkładką, bo jak się rozglądam (pobieżnie) to nie widziałem jeszcze spodenek na szelkach bez wkładek. I kto mi jeszcze powie, dlaczego odzież kolarska z reklamą jakiejś firmy jest nawet droższa od takiej samej bez reklamy (bez sensu moim zdaniem) np. tu: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/odziez_rowerowa/spodenki_krotkie/spodnie_z_szelkami.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Ja się cały czas zastanawiam nad tym zestawem z BCM(dodatkowy plus za to, że szyją w kraju), albo kombinacja bokserek Meryl z wkładką + jakieś spodenki/szorty. Chyba skłonię się ku 1. opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 A opłaca się w ogóle kupować osobno bokserki z wkładką, bo jak się rozglądam (pobieżnie) to nie widziałem jeszcze spodenek na szelkach bez wkładek. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi: w jakim celu miałyby być produkowane krótkie spodenki na szelkach bez wkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Ano w takim, żeby przeciętny kolarz miał wybór i miał taniej. Kupujesz jedne bokserki z "drogą" wkładką (bo wszędzie tak tłumaczą, że to wkładka w spodenkach kolarskich jest taka droga), i kilka par spodni, spodenek dużo taniej niż tych z wkładką. Jeśli Ci pasuje dać 200zł albo i więcej za spodenki to Twój wybór. Ja wolałbym kupić spodenki powiedzmy za 50 zł i do tego bokserki z wkładką. Jak się zużyje wkładka zmieniam bokserki, a jak się zużyją spodenki łatam je, albo zszywam, albo zmieniam. Chyba dla konsumenta jest znacznie lepiej mieć wybór nie? Wyobraź sobie że wszystkie ramy byłyby zintegrowane z przerzutkami i hamulcami, byłbyś wtedy zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 To, nad czym się zastanawiasz to jest wydumka. Oprócz Ciebie, "przeciętny kolarz" nie potrzebuje takiego produktu. Gdyby było zapotrzebowanie na coś takiego, już dawno firmy odzieżowe wprowadziłyby produkt na rynek. W krótkich spodenkach jeździ się jak jest ciepło więc jaki sens jest zakładać dwie pary obcisłych gaci i się gotować? Producenci dobrych wkładek projektują je tak, żeby "oddychały", były w miarę suche, a jeśli założysz na to drugie, obcisłe spodenki, wkładka zamieni się w mokrą pieluchę. Zamiast więc kupować spodenki z szelkami bez wkładki + bokserki z wkładką i jeżdzić zalany potem, lepiej kupić po prostu lepsze spodenki z szelkami i wkładką i jeżdzić komfortowo. Odnoszę wrażenie, że chyba nie jeżdziłeś w spodenkach z wkładką - spróbuj i dojdziesz sam do powyższych wniosków. Jeśli koniecznie jednak chcesz przetestować swoją opcję, to proszę: http://allegro.pl/spodenki-rowerowe-brugi-z-szelkami-wkladka-rozm-l-i4265200746.html za niewiele więcej niż 50 zł, o których pisałeś możesz kupić spodenki z szelkami i wkładkę wypruć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 26 Maja 2014 Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Masz trochę racji, ale im większy wybór tym lepiej. Nie wydaje mi się, żeby była aż tak duża różnica termiczna i potowa z bokserkami i spodenkami jeśli byłyby z odpowiednich materiałów. Faktycznie nie jeździłem z wkładką "z prawdziwego zdarzenia" bo do tej pory nie jeździłem na tyle dużo żebym ją potrzebował. Obecnie jeżdżę coraz więcej i powoli rozglądam się co mi rynek oferuje, a nie oferuje mi wyboru. Podałeś mi pewną opcję, ale nie jest to dobre rozwiązanie, bo będą marnej jakości spodenki (kiepski materiał, uwierające szwy, zła jakość wykonania) i jeszcze trzeba by pruć - coś się zaciągnie, coś przetnie i taka to robota. Dla wszystkich jest lepiej im większy jest wybór (no prawie wszystkich). Gdyby była taka możliwość o jaką mi chodzi i sprzedawała się bardzo dobrze to spodenki z wkładką od razu by potaniały. Jeszcze jest opcja żeby jeździć w samych bokserkach z wkładką Widziałem takich dwóch na maratonie w Wałbrzychu. Nie zaprzeczam, że dobre spodenki z dobrą wkładką będą lepsze bo nie martwisz się, że pod spodenkami bokserki się zsunęły, skręciły czy podwinęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Wcześniej napisałeś: "wolałbym kupić spodenki powiedzmy za 50 zł", żeby potem stwierdzić,że " będą marnej jakości (...) (kiepski materiał, uwierające szwy, zła jakość wykonania". W końcu doszedłeś do słusznego wniosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś. Spodenki z wkładką za 50 zł będą marnej jakości, ja bym chciał spodenki bez wkładki "powiedzmy za 50 zł", które byłyby przyzwoitej jakości, ale ze względu na brak wkładki miałyby niższą cenę. Nie jest to chyba trudne w zrozumieniu. Kończmy ten spór, bo nic z tego niestety nie wynika, tylko tyle, że konsument nie ma takiego wyboru w tym wypadku jaki by chciał mieć. Trzeba szukać spodenek z wkładką, a bokserki z wkładką używać do dżinsów, dresów albo same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Zapewniam, iż Producenci badają rynek. Jeżeli było by zapotrzebowanie konsumenta na takie majtasy, gwarantuję że byłyby dostepne.... Łatwo więc wysnuć wniosek, iż takowe spodenki nie są potrzebne, a jak są to jednostkowo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Kończmy ten spór, bo nic z tego niestety nie wynika, tylko tyle, że konsument nie ma takiego wyboru w tym wypadku jaki by chciał mieć. Ale jaki spór? Spierać się można z osobą, która ma jakiekolwiek pojęcie w temacie, a jak sam przyznałeś masz zerowe doświadczenie. Więc "spór" z Tobą byłby jak dyskusja ze szczerbatym o sucharach. Ja raczej starałem się uświadomić Tobie, że to nad czym się zastanawiasz to wydumka. Natomiast prawidłowo użyłeś słowa "konsument", a nie "konsumenci" bo chyba jesteś jedyny, który ma takie wymagania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Jak to kogoś interesuje na tym wątku jeszcze to zamówiłem w BCM http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/komplet_nino_red_koszulkaspodenki.html Co prawda nie mam porównania do innych ciuchów rowerowych, ale jakąś małą recenzję mogę potem skrobnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 27 Maja 2014 Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Darek14 Luks777 Daj znać jak się sprawuje wkładka w spodenkach. Cena za komplet nawet przystępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Komplet już w domu. Ekspresowi są trzeba przyznać - doszło następnego dnia. Wydaje mi się, że zły rozmiar spodenek mi dobrali, bo nogawka mnie uciska w udo i to od razu po założeniu, a przecież przy wysiłku pewnie jeszcze większe jest jak krew napływa do mięśni. Chyba, że tak to ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Wydaje mi się, że ma być opięte na nodze, dopasowane, ale uciskać nie powinno. Wymieniaj. Jak wkładka? Jak leży na tyłku, z przodu? Uwiera / nie uwiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luks777 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Leży OK. Nic mnie nie uwiera, poza końcówką nogawki Ona ma trzymać tak jak np. w zwykłych opinających bokserkach, że w ogóle się tego nie czuje? Wkładki jeszcze zbytnio nie sprawdzałem z racji niepewności co do rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.