Skocz do zawartości

[Cyklomania] nieuczciwy sprzedwca - Uwaga !

bednarxxx

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA na sklep Cyklomania (sprzedaje też na Allegro)

Każdy (no prawie każdy) sprzedawca jest miły i pomocny, kiedy się chce coś u niego kupić. Ale prawdziwego dobrego sprzedawce poznaję się kiedy wystąpi jakiś problem - wtedy mało który jest miły i skłony pomóc.

W sklepie Cyklomania kupiłem manetki XT, które w ogóle do mnie nie dotarły - z winy Poczty Polskiej. Zdarza się.

Próbowałem wielokrotnie, tracąc czas i nerwy, odzyskać całą przelaną kwotę do Cyklomani.

Po ponad miesiącu udało się, ale tylko za menetki bez kosztów wysyłki. W Poczcie Polskiej nie mogę dochodzić zwrotu kosztów (próbowałem) bo to Nadawca (CYKLOMANIA) jest dla nich klientem i tylko on może składać reklamację.

CYKLOMANIA umywa ręce twierdząc, że to nie ich wina i pieniędzy za wysyłkę mi nie odda. Ja więc jestem kilkanaście zeta w plecy kompletnie za nic.

Pozdrawiam

Bednar

Napisz lub zadzwoń do rzecznika konsumenta najlepiej przyległego do miasta z którego jest sklep. Goście ci wszystko wyjaśnia i będą truć d... sprzedawcy aż ci nie odda kasy. W poczcie polskiej reklamacja trwa długo.....

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam szybki kontakt szybka wysyłka dzisiaj paczka przyszła wszystko ok. Ja nauczyłem się już dawno temu że przy kupnie czegokolwiek wartego więcej niż 50 zł lepiej wziąć przesyłkę POBRANIOWĄ i sprzedawca bardziej się stara żeby towar wysłać szybciej by otrzymać pieniądze/nie trzeba czekać na zaksięgowanie się wpłaty no i najważniejsze jak sprzedawca leci w ch... to pieniądze są dalej w kieszeni.

W zasadzie ten negatyw dotyczy Poczty Polskiej.Ale w sumie masz rację-to jest problem Cyklomanii.No ale kasę oddali, a o te kilkanaście zeta to już bym nie kruszył kopii.Szkoda nerwów...

Ja osobiście nic nie mam do tego sklepu,a nawet jak najbardziej polecam.Ale faktem jest,że żadne problemy jak dotąd mnie nie dopadły.

CYKLOMANIA w zasadzie można by powiedzić, że wywiązała się z umowy: przyjęła kase, towar spakowała i wysłała następnego dnia.

Tylko u tego sprzedawcy wszystko jest dobrze... dopóki jest dobrze. I wiem, że ma dużo zadowolonych klientów - chciałem być jednym z nich.

Przy mojej transakcji wystąpiły natomiast nie oczekiwane komplikacje i uważam, że Cyklomania dała d..., zamiast wyjść z tego z twarzą.

Po pierwsze: nie odbierała odemnie telefonu

2. długo czekałem na zwrot chociażby za same manetki

3. o kosztach wysyłki już nie wspomne.

Też pracuję w handlu, ba... w branży rowerowej o dziwo, i z mojego (nie tylko konsumenckiego) punktu widzenia inaczej to powinni załatwić: oddają mi całą kase jaką im (a nie Poczcie) wpłaciłem, ONI składają reklamacje do P.P. bo nie dość, że stracili klienta to jeszcze ponieśli niesłuszne koszty, i czekają na pozytywne rozpatrzenie reklamacji i zwrot tych kosztów.

WILK SYTY I OWCA CAŁA.

dodam tylko jeszcze, że kilka dni wcześniej, zanim kupiłem manetki w Cyklomani, próbowałem je także kupić na Allegro u Formickiego. Okazało się, że wystawił towar którego już fizycznie nie miał. Przelał następnego dnia całą kase z powrotem i nie było problemu - jeszcze dostał  odemnie "pozytywa" na Allegro.

• 2 tygodnie później...

Hyh... teraz sam się chwilę zastanów...

...to w końcu, "[Cyklomania] nieuczciwy sprzedwca - Uwaga !" czy "CYKLOMANIA w zasadzie można by powiedzić, że wywiązała się z umowy: przyjęła kase, towar spakowała i wysłała następnego dnia."

Jak dla mnie, powinieneś poprawić nazwę tematu i pretensje kierować do Poczty Polskiej, zamiast tego, robisz antyreklamę porządnemu sprzedawcy.

W zeszłym tygodniu dostałem od nich "graty" na kwotę niemal 2000zł, płaciłem z góry, doręczał kurier... co Ci możemy doradzić?

Chyba tylko: ucz się na własnych błędach! :icon_wink:

• 3 tygodnie później...

Cyklomania to oszuści ! trzymajcie się z dala od nich już lepiej zapłacić parę złotych więcej w sklepie stacjonarnym i mieć pewność niż użerać się z tymi darmozjadami.

Kupiłem u nich gumy na manetki SRAM RED gen1 przysłali inny model a czekałem 2 tyg,

odesłałem mieli wysłać prawidłowe czekałem kolejne 2 tyg.

mówili że czekają na dostawę bo nie mają, pytałem o inne kolory mówili że też nie ma.

Ok niby nie ma a na allegro 6 aukcji i niby są. 

walą ludzi w hu.a i tyle.

Poza tym brak jakiegokolwiek kontaktu żeby się dodzwonić to trzeba napierać raz za razem.

nigdy więcej !!!

Nie miałem styczności z tym sklepem ale to jak Cię potraktowali źle o nich świadczy. W firmie w której pracuje dużo wysyłamy paczek i pocztą i kurierem, oczywiście przesyłki tylko rejestrowane. Jeżeli paczka się zgubi (w ciągu roku 2-3 paczki albo nawet nie, Poczta się mocno poprawiła) wysyłamy klientowi nowy towar od razu, a potem załatwiamy reklamację z Pocztą (bo trawa to bardzo długo). Z tego co czytam to duży i znany sklep, a połasili się na parę zł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...