Skocz do zawartości

[ręka] drętwienie od łokcia do ramienia.

Pinio46

Rekomendowane odpowiedzi

Doberek :D

Po ostatniej zmianie amora na rebę zauważyłem, że drętwieje mi lewa ręka od łokcia do ramienia (w zasadzie przy samym ramieniu w tylnej części)  Zamieniłem także mostek regulowany i kombinowałem z różnymi ustawieniami kątów ale to także nie daję poprawnego rezultatu. Dziwne jet to że drętwieje tylko lewa. Gdyby pozycja była nie teges to myślę że drętwiały by obi nie ?? Macie jakieś sugestie moi drodzy ??

Pozdrawiam K

Nie no właśnie gripy stare rogów brak. Zobaczę jeszcze w innych rękawiczkach czy tak się dzieje.

może ustaw dobrze siodło 

Wiesz co odsunięte mam do samego końca, ale tak wcześniej jeździłem  i było ok.

W innych rękawiczkach ten sam efekty niestety. Czy może na to mieć wpływ krótsza o 15mm rura sterowa ? I co za tym idzie trochę inna pozycja ?

Wysłane Tapatalkiem

Nie macie ludkowie żadnych propozycji ?

Wysłane Tapatalkiem

Jakie tu można mieć propozycje? Za dużo niewiadomych. Jaki miałeś stary amor? Wyższy, niższy, taki sam? Drętwienie ręki to może być problem neurologiczny, lekko przemieścił ci się któryś dysk i naciska na nerw przechodzący przez ręke na przykład. Albo masz jakoś inaczej ustawiony kręgosłup przez zmianę pozycji i efekt jest taki sam, jeśli przez to nerw ulega podrażnieniu.

Bo na pewno nie jest to spowodowane twarszym czy bardziej miękkim amortyzatorem, tu ci mogą najwyżej nadgarstki boleć, jak masz za twardo amortyzator ustawiony.

U biegaczy kolana potrafią boleć, bo ktoś ma za słabe mięśnie pośladkowe i nienaturalnie ustawiona miednica powoduje ucisk na pewne nerwy, albo naciąga jakieś mięśnie, które z kolei zmieniają pozycję rzepki. Organizm to nie jest kupa niezależnych od siebie narządów, wszystko jest ze sobą połączone i od siebie zależy. 

Amor jest o jakieś 10 mm niższy. Generalnie pozycja na c rowerze jest taka sama. Jak pisałem wcześniej szukałem też zmiany pozycji na wyższą przy pomocy regulowanego mostka ale też efekt był mizerny. Jutro podłożę jeszcze jedną podkładkę pod mostek zobaczymy wtedy. Może zmieni się pozycja na bardziej wyprostowaną.

Wysłane Tapatalkiem

Generalnie to nawet nie jest drętwienie tylko raczej ból jakoś dziwny.

Wysłane Tapatalkiem

Najprostsza opcja: jesteś bardziej pochylony niż wcześniej, więc więcej ciężaru spoczywa na nadgarstkach. Ponieważ dodatkowo zmienił się kąt, pod jakim na nie naciskasz, to Twoja (w domyśle) słabsza ręka nie radzi sobie. Pomóc może podniesienie kierownicy do poprzedniego poziomu i/lub zmiana chwytów na ergonomiczne+rogi (żeby modyfikować to obciążenie i pozwolić różnym grupom mięśni ręki na odpoczynek).

To wszystko oczywiście domysły, bo w pełni zgadzam się z tym, co pisał Klosiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...