Mod Team Odi Napisano 21 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Czas mojego napędu zdecydowanie dobiega końca i na dniach będzie trzeba coś z tym zrobić. Brakuje mi jeszcze tylko suportu i z tym mam problem. Upatrzyłem sobie dobry i tani suporcik, ale nie wiem jaka długość będzie dobra. Obecnie mam taki 122mm przy korbie Suntour i raczej jest trochę za długi. Zastanawiam się nad 116mm, ale mam wątpliwości czy nie lepiej 113. Proszę o głosy osób, które jeżdżą/jeździły na tej korbie. PS. Na tym suporciku mam zrobione obecnie ok. 16 kkm i chodzi super, choć czasem coś w nim cichutko stukało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Jeżdżę na M-510 octalink i suport z ośką 113mm pasuje do niej idealnie. Pozdrówko odmierzone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Suporty na isis/octa sa z reguly krotsze niz te na kwadrat , hmm zmierz poprostu , zobacz czy te 3mm przy wyborze 113 beda dobre - sprawdz linie lancucha i zobacz odleglosc ramion od widelek tylnich/dolnych ! , wez pod uwage ze korba lubi sie giac i przy depnieciu moze ocierac np ( mialem tak u siebie ). Mysle ze 116 bedzie dobra chyba ze masz duuuuzy zapas to 113 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 21 Czerwca 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Też właśnie skłaniam się ku 116. A powiedz mi jeszcze co to jest ta linia łańcucha. Kurka tyle razy spotkałem to pojęcie a nie wiem co oznacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 No zeby nie bylo zbyt duzego przekosu lancucha - np z przod srodkowa koronka a z tylu 4-5 powinny byc w lini prostej , no tak ogolnie mowiac a nie pod zbyt duzym skosem , chyba wiesz o co chodzi ;] , przy dlugim suporcie korba jest odsunieta i czesto gesto linia lancucha jest zle czego efektem spadanie lancucha , slaba zmiana biegow i czasem strzelanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex1 Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja jeżdze na Deore M460 na kwadrat. Suport z ośką 116 mm okazał się za krótki. Przerzutka przednia miała problemy z zrzucaniem na młynek. Ponieważ suport to XT a dostanie dobrego i lekkiego kwadratu o dł. 118 - 119 mm tej klasy to problem podłożyłem 3 mm plastikową podkładke pod miske od strony korby i jest ok. Wychodzi na to że patrząc od strony korby oska ma dł 119 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Dzięki za odpowiedzi. Chyba jeszcze przed kupnem nowego suportu spróbuję założyć korbę na ten stary 122mm i zobaczę jak wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.