Skocz do zawartości

[suport] jaka długość do korby Deore 510 kwadrat

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Czas mojego napędu zdecydowanie dobiega końca i na dniach będzie trzeba coś z tym zrobić. Brakuje mi jeszcze tylko suportu i z tym mam problem. Upatrzyłem sobie dobry i tani suporcik, ale nie wiem jaka długość będzie dobra. Obecnie mam taki 122mm przy korbie Suntour i raczej jest trochę za długi. Zastanawiam się nad 116mm, ale mam wątpliwości czy nie lepiej 113. Proszę o głosy osób, które jeżdżą/jeździły na tej korbie.

PS. Na tym suporciku mam zrobione obecnie ok. 16 kkm i chodzi super, choć czasem coś w nim cichutko stukało.

Suporty na isis/octa sa z reguly krotsze niz te na kwadrat , hmm zmierz poprostu :) , zobacz czy te 3mm przy wyborze 113 beda dobre - sprawdz linie lancucha i zobacz odleglosc ramion od widelek tylnich/dolnych ! , wez pod uwage ze korba lubi sie giac i przy depnieciu moze ocierac np ( mialem tak u siebie ). Mysle ze 116 bedzie dobra chyba ze masz duuuuzy zapas to 113 ;]

No zeby nie bylo zbyt duzego przekosu lancucha - np z przod srodkowa koronka a z tylu 4-5 powinny byc w lini prostej , no tak ogolnie mowiac a nie pod zbyt duzym skosem , chyba wiesz o co chodzi ;] , przy dlugim suporcie korba jest odsunieta i czesto gesto linia lancucha jest zle czego efektem spadanie lancucha , slaba zmiana biegow i czasem strzelanie.

Ja jeżdze na Deore M460 na kwadrat. Suport z ośką 116 mm okazał się za krótki. Przerzutka przednia miała problemy z zrzucaniem na młynek. Ponieważ suport to XT a dostanie dobrego i lekkiego kwadratu o dł. 118 - 119 mm tej klasy to problem podłożyłem 3 mm plastikową podkładke pod miske od strony korby i jest ok. Wychodzi na to że patrząc od strony korby oska ma dł 119 mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...