Skocz do zawartości
  • 0

ROWER DO 1800

Gość BARTSZ

Pytanie

Gość BARTSZ
Napisano

Witam, poszukuje dobrego roweru na asfalt i drogi piaszczyste nieraz leśne rower do wysokości 1800 zł....
nie wiem jak się zabrać za szukanie czegoś dobrego , bo jak na razie posiadałem tylko rowery z marketu.. a  chciałbym czymś lepszy pojeździć , nie wiem także jaka rame dobrać do swojego wzrostu 180cm waga 95kg.. wiec prosze o pomoc:)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym budżecie najlepsza, szeroko polecana propozycja:

http://allegro.pl/listing/listing.php?category=125055&order=p&search_scope=category-125055&string=vanity

Co prawda będziesz musiał zmienić opony - bo te założone fabrycznie są całkiem łyse (na asfalt; można zmienić np. na dosyć uniwersalne Schwalbe CX Comp), ale jak sprzedasz te zdjęte z roweru to w sumie dużo nie dopłacisz.

Co do rozmiaru - 18" będzie dobre na 100%, ale 20" też raczej męskości Cię nie pozbawi.

Mniejsza rama = lepsza zwrotność

Większa rama = lepsza stabilność

Napisano

Medano to fajny rower, ale nie wiem, czy cross sprawdzi się w takich zastosowaniach. Dużo po tym piachu planujesz jeździć?

Generalnie:

- miękkie podłoże (błoto, piach, kamienie, korzenie) -> rower MTB

- twarde podłoże (szosy, ścieżki rowerowe, drogi szutrowe, lekki teren) -> cross

Gość Bartosz
Napisano

Medano to fajny rower, ale nie wiem, czy cross sprawdzi się w takich zastosowaniach. Dużo po tym piachu planujesz jeździć?

Generalnie:

- miękkie podłoże (błoto, piach, kamienie, korzenie) -> rower MTB

- twarde podłoże (szosy, ścieżki rowerowe, drogi szutrowe, lekki teren) -> cross

Generalnie to raczej będę jeździł - twarde podłoże (szosy, ścieżki rowerowe, drogi szutrowe, lekki teren)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...