Skocz do zawartości

[Bikemaraton] Wałbrzych 24.05.2014

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakoś nie znalazłem tematu z tym wyścigiem więc zakładam :).

Co do garści info ze strony orga i forum BM, to trasy (tradycyjnie) trzy:

mini 21km - 650m

mega 56km - 1550m

giga  78km - 2600m

profile, gpx-y  i mapa trasy są na stronie orga więc nie powielam

Skala trudności to podobno 4. Lokalni piszą, że początek póki co to sporo błota po 2km, gdzieś tam w środku zjazd strumieniem, a ogólnie w środku trasa całkiem spoko, choć do edycji GG to się nie umywa, ale dla większości to i tak będzie parowanie spod kasków na podjazdach.

Na okres od piątku synoptycy zapowiadają możliwe ulewy i burze więc po ostatnich opadach może być ciekawie. Na pewno będzie ciepło, ale czy sucho? :)

Jak obecnie nie jadę bo nie mogę, ale czekam już z niecierpliwością na Wasze spostrzeżenia i opinie PRZED jak ktoś miejscowy coś tu skrobnie oraz PO....

pozdrawiam

Trasa była całkiem fajna. Na pewno nie było nudno. Długi podjazd i dużo błota, trudne zjazdy jeden był nawet w "strumieniu" i to długi, już mnie ręce bolały od hamulców, a miałem hydrauliki (pożyczony rower). Na zjazdach miałem ciężko, dużo ludzi szło a było wąsko, startowałem z 7 sektora. Dość trudna jak na mój gust (w większości to zasługo błota), ale to był mój pierwszy maraton w życiu.

Jechałem trasę Mini, mój czas to 2:10:00 tętno średnie 193, maksymalne 208 :P

Nadal jestem w szoku, jak zwycięzca Giga zrobił 72 km w 3:07  :woot:

Trasa fajna, dawno tak się nie sponiewierałem w błocie na dystansie Mega (54km), poza tym sprzęt wytrzymał, klocki praktycznie nie zużyte (chyba zapomniałem hamować) :D.

Co do Giga to wygrywają zawodowcy często z licencjami, oni niczym innym się nie zajmują bo mają z tego kasę, więc nie ma się co dziwić, amatorom zostają miejsca daleko za nimi.

Zawiodłem się bardzo na "Pasta Party" - nazwa ambitna, a serwowali rozgotowany trochę makaron, w małej ilości i z czymś co przypominało bardzo rozcieńczony sos.

Ale bardzo duży plus za izotonik, banany, pomarańcze i wafle z czekoladą na mecie, uratowały mi życie :P

Trasa na mega była w dwóch miejscach źle oznaczona, raz przy ostrym nawrocie w dół po jeździe łąką a potem nieco dalej w takim lasku z "singlami" między drzewami, już miałem jechać w lewo, ale coś mnie pokusiło aby pojechać w prawo i to była dobra droga.

Co do makaronu to dostałem kulistą sklejkę polaną czymś dziwnym ale w smaku złe nie było.

Rower też przeżył o co najbardziej się obawiałem :)

Nie da się do końca zinterpretować Twojej wypowiedzi.

w połowie trasy, mega źle oznaczona trasa była i się cofać trzeba było, też zabłądziliście? - ja nie zabłądziłem

w połowie trasy mega, źle oznaczona trasa była i się cofać trzeba było, też zabłądziliście? - nie jechałem trasą Mega (odcinkiem dodatkowym trasy Mega)

źle trochę to napisałem :D w połowie trasy mega (dystans) było złe oznaczenie przez co można było skręcić w lewo lub prawo, większość za mną pojechała w lewo (źle) i trzeba było się cofać co poskutkowało gorszym czasem...

Też zastanawiałem się gdzie jechać, ale pojechałem w prawo. Za drugim razem przzy lesie było dziwne oznakowanie, jakby z bkou inny dystans miał wyjechać. /na końcu był wjazd w las i też nie można było zorientować się, gdzie jechać.

Mongol96 masz rację :) Można było umyć rower jak i siebie, tylko woda była jakaś taka lodowata.Pan Grabek powinien coś z tym zrobić.Po pól godzinnej stujce miałem dość i poszedłem myć rower w rzeczce.Chłopaki z teamu stali w kolejce do myjek z dobrą godzinę

post-129600-0-45748500-1401224738_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...