Skocz do zawartości

[Bikemaraton] Wałbrzych 24.05.2014

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jakoś nie znalazłem tematu z tym wyścigiem więc zakładam :).

Co do garści info ze strony orga i forum BM, to trasy (tradycyjnie) trzy:

mini 21km - 650m

mega 56km - 1550m

giga  78km - 2600m

profile, gpx-y  i mapa trasy są na stronie orga więc nie powielam

Skala trudności to podobno 4. Lokalni piszą, że początek póki co to sporo błota po 2km, gdzieś tam w środku zjazd strumieniem, a ogólnie w środku trasa całkiem spoko, choć do edycji GG to się nie umywa, ale dla większości to i tak będzie parowanie spod kasków na podjazdach.

Na okres od piątku synoptycy zapowiadają możliwe ulewy i burze więc po ostatnich opadach może być ciekawie. Na pewno będzie ciepło, ale czy sucho? :)

Jak obecnie nie jadę bo nie mogę, ale czekam już z niecierpliwością na Wasze spostrzeżenia i opinie PRZED jak ktoś miejscowy coś tu skrobnie oraz PO....

pozdrawiam

Napisano

Trasa była całkiem fajna. Na pewno nie było nudno. Długi podjazd i dużo błota, trudne zjazdy jeden był nawet w "strumieniu" i to długi, już mnie ręce bolały od hamulców, a miałem hydrauliki (pożyczony rower). Na zjazdach miałem ciężko, dużo ludzi szło a było wąsko, startowałem z 7 sektora. Dość trudna jak na mój gust (w większości to zasługo błota), ale to był mój pierwszy maraton w życiu.

Jechałem trasę Mini, mój czas to 2:10:00 tętno średnie 193, maksymalne 208 :P

Nadal jestem w szoku, jak zwycięzca Giga zrobił 72 km w 3:07  :woot:

Napisano

Trasa fajna, dawno tak się nie sponiewierałem w błocie na dystansie Mega (54km), poza tym sprzęt wytrzymał, klocki praktycznie nie zużyte (chyba zapomniałem hamować) :D.

Co do Giga to wygrywają zawodowcy często z licencjami, oni niczym innym się nie zajmują bo mają z tego kasę, więc nie ma się co dziwić, amatorom zostają miejsca daleko za nimi.

Napisano

Zawiodłem się bardzo na "Pasta Party" - nazwa ambitna, a serwowali rozgotowany trochę makaron, w małej ilości i z czymś co przypominało bardzo rozcieńczony sos.

Ale bardzo duży plus za izotonik, banany, pomarańcze i wafle z czekoladą na mecie, uratowały mi życie :P

Napisano

Trasa na mega była w dwóch miejscach źle oznaczona, raz przy ostrym nawrocie w dół po jeździe łąką a potem nieco dalej w takim lasku z "singlami" między drzewami, już miałem jechać w lewo, ale coś mnie pokusiło aby pojechać w prawo i to była dobra droga.

Co do makaronu to dostałem kulistą sklejkę polaną czymś dziwnym ale w smaku złe nie było.

Rower też przeżył o co najbardziej się obawiałem :)

Napisano

Nie da się do końca zinterpretować Twojej wypowiedzi.

w połowie trasy, mega źle oznaczona trasa była i się cofać trzeba było, też zabłądziliście? - ja nie zabłądziłem

w połowie trasy mega, źle oznaczona trasa była i się cofać trzeba było, też zabłądziliście? - nie jechałem trasą Mega (odcinkiem dodatkowym trasy Mega)

Napisano

źle trochę to napisałem :D w połowie trasy mega (dystans) było złe oznaczenie przez co można było skręcić w lewo lub prawo, większość za mną pojechała w lewo (źle) i trzeba było się cofać co poskutkowało gorszym czasem...

Napisano

Współczuję. Przed Tombolą prowadzący mówił, że był protest odnośnie złego oznakowania, ale go odrzucili bo większość pojechała dobrze (trochę marne tłumaczenie moim zdaniem).

Napisano

Też zastanawiałem się gdzie jechać, ale pojechałem w prawo. Za drugim razem przzy lesie było dziwne oznakowanie, jakby z bkou inny dystans miał wyjechać. /na końcu był wjazd w las i też nie można było zorientować się, gdzie jechać.

Napisano

ogólnie organizacyjnie porażka. nieoznakowana trasa, pasta party to jakiś żart, nagród za miejsca w kategorii też nie było, a przydałoby się...

Napisano

Mnie zastanawia też fakt, co org zrobił z myjkami, że na każdym stanowisku jest inna myjka :huh:

Napisano

Mongol96 masz rację :) Można było umyć rower jak i siebie, tylko woda była jakaś taka lodowata.Pan Grabek powinien coś z tym zrobić.Po pól godzinnej stujce miałem dość i poszedłem myć rower w rzeczce.Chłopaki z teamu stali w kolejce do myjek z dobrą godzinę

post-129600-0-45748500-1401224738_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...