kozacch Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Siema. Słuchajcie, mam problem z mostkiem. Występuje luz na zaznaczonym elemencie mostku ( 1) i kierownica rusza się w kierunkach pokazanych strzałkami (2). Zaznaczam, że śruba skręcona jest solidnie, a w środku jest wpust z ząbkami. Ma on niby stabilizować by się nie ruszało, lecz tak nie jest. Nie mam pojęcia jak to naprawić.Liczę na Was Zdjęcie do wglądu. Pozdrawiam.
dzemi15 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Powinieneś mieć jeszcze śrubkę pod mostkiem, jak ja dokręcisz to luz zniknie.
Mod Team sznib Napisano 21 Maja 2014 Mod Team Napisano 21 Maja 2014 Śruby z boku poluzuj, potem tą na górze skręć tak żeby nie było luzu (naciśnij klamkę przedniego hamulca i poruszaj przód tył), ale żeby jednocześnie kierownica bez oporów kręciła się na boki. Potem z powrotem skręć śruby z boku.
kozacch Napisano 21 Maja 2014 Autor Napisano 21 Maja 2014 Nie chodzi o luz występujący w główce ramy, pochodzący od niedokręcenia widelca. Czerwoną strzałką się nie sugerujcie. Na zdjęciu przedstawiłem dwie strzałki narysowane w paincie O te właśnie chodzi.Odnośnie śruby pod mostkiem, nie ma tam żadnej. zdjęcie mostka od dołu.http://www.iv.pl/images/55368561062098077568.jpg
kozacch Napisano 21 Maja 2014 Autor Napisano 21 Maja 2014 No na tyle bystry jestem, aby stwierdzić, że przyczyną jest inna. Ząbki są całe
.PaVLo. Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Przyczyną może być luz na sterach i sznib wyjaśnił jak za to się zabrać, jednak może być jak, że rura amora jest za długa i przykręcenie kapsla na mostku może nic nie dać i tutaj będzie potrzebna podkładka. Kolejna rzecz przez którą zrobił się luz to hamowaniu.
.PaVLo. Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 coś mi ucięło posta ... więc dokończę. ... Kolejna rzecz, przez którą zrobił się luz przy hamowaniu to gwiazdka w rurze amortyzatora, która przy dokręcaniu kapsla jest wypychana do góry i albo ją wyciągamy górą albo przebijamy przez całą rurę i wbijamy nową
kozacch Napisano 22 Maja 2014 Autor Napisano 22 Maja 2014 Czasem mam wrażenie, że nie wszyscy wiedzą jak używać forum. Przecież napisałem już, że nie jest to luz na sterach. Jest to luz występujący na części regulowanej w mostku. Gdyby to był luz na sterach, bym naprawił to bez problemu
barbapapa11 Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Moze sproboj mocniej dokrecic, albo daj tam jakas podkladke z zabkami. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
kozacch Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 Sprawę rozwiązałem w sposób mniej, lub bardziej rozsądny:) Przed skręceniem polałem to klejem cyjanopanowym. Efekt dało, luzu nie ma. Minus taki, że nie ma możliwości przestawienia. Ale na szczęście nie planuje zmieniać położenia
dzanas Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 jeżeli był luz i nie ma bo zalałeś to cyjopanem , to i tak puści.....to już lepiej było zalać "zimnym spawem"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.