Skocz do zawartości

[lampka] spalona tylna lampka Basta Rear Steady - tranzystor T7?

Tonny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

potrzebuje informacji co za tranzystor znajduje sie na plytce owej lampki pod oznaczeniem T7 - wystraczy mi opis z jego obudowy / zdjecie plytki, niestety spalil sie on w taki sposob ze nie mozna juz z niego nic odczytac.

pozdrawiam

Napisano

Popularna jak popularna. Tutaj aż tak dużo ludzi jeżdżących sprzętem typowo miejskim czy turystycznym nie ma. Większość korzysta z lampek na baterie.

Jak tutaj nikt się nie znajdzie spróbuj pogadać ze sklepem rowerystylowe.pl lub uderzaj bezpośrednio do producenta.

Napisano

jakos nie bardzo widze zeby sklep a tym bardziej producent chcieli pomoc w takim temacie, dla nich wymierna korzyscia bedzie kupienie nowej a nie serwisowanie starej...

licze wiec jeszcze ze moze jednak znajdzie sie jakis forumowicz ktory posiada taka lampke i zechce pomoc...

Napisano

Kwestia podejścia do klienta. Odmową sklepu bym się nie zdziwił, ale producent jeżeli dba o swój wizerunek może mile zaskoczyć.

Jedyne co ryzykujesz wysyłając maila, to zlanie, więc spróbować warto :)

Napisano

@, może ktoś się znajdzie na forum, kto posiada taką lampkę rowerową, ja jednak od razu wysłałbym zdjęcie producentowi i wprost zapytał co to za tranzystor, bo się spalił : ) 

Napisano

za Wasza rada napisalem kilka maili z prosba o zdjecie i podejscie to okazalo sie trafne! Dzieki sklepowi bikershop.pl moge cieszyc sie teraz naprawiona lampka, przeslano mi zdjecie owej plytki z ktorego moglem juz zczytac co to za element a byla to podwojna dioda BAV99, to tak dla potomnych gdyby ktos jeszcze kiedys szukal :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...