kuku83 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Cześć Mam do Was ogromną prośbę, dziś przez nie uwagę zrobiłem rysę na ramię szeroka może na 1-2mm.(coś jakby było przejechane czymś ostrym typu cienki śrubokręt) i długa na jakieś 4cm. , nie jest może na tyle głęboka żeby zdarł się lakier do gołej ramy, ale mimo wszystko jest to dość widoczne i wyraźnie czuć tą rysę pod palcem, zacząłem się rozglądać za jakąś naklejką aby to zakryć, ale zanim ją nakleję to chciałbym tą rysę czymś wypełnić, aby po naklejeniu naklejki ta rysa mi nie przebijała. I tu mam właśnie do Was to pytanie, czy możecie mi polecić jakiś sprawdzony środek którym mógłbym wypełnić tą rysę ???
4Shatan Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 na palec sylikon i przejedz po zarysowaniu. Odtłuść dobrze żeby nie zszedł. Pozniej naklej sobie jakąś naklejke
Cysiul Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 albo sprawdzony patent mechaników. szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla
kuku83 Napisano 21 Maja 2014 Autor Napisano 21 Maja 2014 Cześć Dzięki za szybki odzew. Moglibyście mi napisać, co da lepszy efekt końcowy??? Leroy Merlina mam pod nosem, więc z silikonem nie było by problemu, tylko jaki by się nadawał do wypełnienia tej rysy, może jest coś na co zwrócić uwagę przy wyborze??? Chciałbym to zrobić w miarę dobrze, a bez waszej pomocy się nie obejdzie, oczywiście dziś jeszcze pojadę i zamówię naklejki
Mod Team michuuu Napisano 21 Maja 2014 Mod Team Napisano 21 Maja 2014 Silikon się nie nadaje, szpachlowanie to konieczność malowania. Lakier w takim samym lub zbliżonym kolorze, cienkim narzędziem (śrubokręt) wypełnić lakierem rysę. Po wyschnięciu spolerować np. pastę Tempo lub podobną.
tobo Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 To rower mtb? Jeździsz nim w terenie? Jeśli tak to będziesz musiał kupić duużo jeszcze lakieru albo szpachli i spędzisz przy tej robocie duuużo czasu.
kuku83 Napisano 21 Maja 2014 Autor Napisano 21 Maja 2014 Czyli nie muszę nakładać szpachli ? Pytam bo lakier już mam, tylko w sprayu najwyżej psikne do jakiejś nakrętki i będę z niej go nakładał, tylko z drugiej strony nie wiem czy nie kupić lepiej lakieru w puszce dlatego że będzie gęstszy ? Tobo, mój rower to nie mtb tylko cross, i w terenie nie jeżdżę, a rysa powstała na skutek przejechania kluczem, i Wiesz chcę tą rysę możliwe jak najlepiej zniwelować, bo jest ona na ramię w takim miejscu że rzuca się w oczy, i nie ładnie to wygląda
Shootee Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Przy okazji poplakuj plastiki Ładnie się błyszczą, no i oponki Pierwsza rysa zawsze boli najbardziej, a jak już chcesz zamalowywać, to są takie lakiery małe do zaprawek samochodowych z pędzelkiem i nim bym to zrobił. Tylko jak się dużo jeździ to czy jest sens?
Cysiul Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 opon się nie plakuje. jeśli już chcesz nabłyszczać opony to są preparaty do tego. ale i tak ich używasz tylko na bok opony. bieżnika nigdy nie ruszasz. czy to w rowerze czy w aucie.
Shootee Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Aż tak serio to wziąłeś? To gratuluję rozeznania pomiędzy granicą absurdu a rzeczywistości
kuku83 Napisano 22 Maja 2014 Autor Napisano 22 Maja 2014 Panowie wyluzujcie. Powiem szczerze, że ja po pierwszym przeczytaniu Twojego postu Shootte też myślałem że piszesz na poważnie, dopiero po kolejnym przeczytaniu dotarło do mnie że ironizujesz, ale mniejsza o to. Gdyby ta rysa była w mniej widocznym miejscu, to wcale nie zawracałbym sobie głowy, ale miałem ją centralnie na ramię przed oczami, a mała nie była ok. 7cm. i wkurzało mnie że nowy rower i już takie zadrapanie, a ja już taki jestem że jak coś kupuję to staram się o to dbać, ale nie do przesady (nie mam zamiaru plakować plastików, ani oponek), ale jeśli jest opcja żeby coś naprawić, to czemu nie spróbować. Oczywiście udało mi się to rysę zniwelować, kupiłem po prostu jakąś szpachlówkę w Leroy Merlin, i zaszpachlowałem, pomalowałem i jest git, może troszkę widać łączenia lakieru, ale tym już się nie stresuję zamówię jakąś naklejkę i ją tam nakleję.
Cysiul Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 no myślałem że na serio piszesz zrobiłeś mnie w balona
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.