ol3k Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Witam, Ostatnio rozebrałem w/w piaste wraz z bębenkiem, wszystko przesmarowałem i złożyłem. Po przejechaniu kilkunastu km coś w niej zgrzytło... Po ponownym rozebraniu okazało się, że kapsel, który jest w bębenku wpadł głębiej w strone kulek i zaczął o nie trzeć. Gdy skrecałem wszystko było dobrze, kapsel oddalony byl od kulek conajmniej o 5 mm. Póki co złożyłem wszytsko na nowo... ale nie wiem czy sytuacja się nie powtórzy. Czy ktoś wie co mogło być przyczyną? zdjęcie poglądowe: http://www3.big.or.jp/~number-1/No.1_ShimanoFHM530RP.html chodzi o kapsel, który przychodzi pod uszczelkę nr 14 i siedzi w bębenku
ol3k Napisano 21 Maja 2014 Autor Napisano 21 Maja 2014 Dzisiaj znowu to samo, podejrzewam, że ten kapsel się wyrobił i dlatego wpada do srodka... Spróbuje może coś pod niego podłożyć, lub lekko go wygiąć żeby się lepiej trzymal... Chyba, że macie jakieś inne propozycje?
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2014 Mod Team Napisano 22 Maja 2014 Możesz go lekko zdeformować, wewn. stronę pierścienia np śrubokrętem ponaginać to powinno pomoc ... tylko nie wiem na jak długo.
ol3k Napisano 23 Maja 2014 Autor Napisano 23 Maja 2014 Tak też zrobilem, mam nadzieje, że to cos pomoże. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.