Gość Marcin Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Witam. Zamierzam kupić rower. Nie jestem zaawansowanym riderem i (chyba?) nie potrzebuje wiele, może z czasem apetyt wzrośnie Potrzebuje rower do przemieszczania się po mieście oraz na wypady poza betony (leśna przejażdżka). Na początek szkoda mi pakować kasę więc znalazłem coś takiego: http://olx.pl/oferta/rower-giant-atx-830-17-5-alu-rock-shox-jett-shimano-promocyjna-cena-CID767-ID5FZIT.html Mam 176cm wzrostu. Powiedzcie szczerze czy się opłaca i czy 17,5" w tym rowerku starczy na 1,76? Pozdrawiam
Mod Team mrmorty Napisano 20 Maja 2014 Mod Team Napisano 20 Maja 2014 Wiesz co - cena jest przyzwoita, kwestia czy 17,5 nie będzie za mała na Ciebie. Geometria przy ramie 17,5 będzie mocno sportowa. Masz może możliwość przymiarki?
pietia79 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Opłaca się Kilkanascie lat temu to się na takie kolorki gapiłem tylko w Katalogu. Sam bym go wziął jakby nie zakaz kolejnych rowerów. Mostek tylko szpeci. 17.5 powinno być w sam raz na Twoj wzrost. Ja jeżdzę na 19 gianta od 10 lat, a mam 182 i jest idealnie.
Mod Team mrmorty Napisano 21 Maja 2014 Mod Team Napisano 21 Maja 2014 17.5 powinno być w sam raz na Twoj wzrost. Ja jeżdzę na 19 gianta od 10 lat, a mam 182 i jest idealnie. ręce mi opadły
GIANT84 Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Popraw temat bo pewnie zniknie Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
Gość Marcin Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Właśnie lipa z przymiarką gdyż jestem z Częstochowy a rower w Bydgoszczy Ciężko też żeby w sklepie coś wyczaić bo jak czytałem wymiary ram tego samego rozmiaru w różnych modelach Gianta nie są identyczne. Cena też mi sie wydaje OK tylko czy nie bedzie rowerek przymały. Ehh dylemat...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Maja 2014 Mod Team Napisano 21 Maja 2014 Według wszelkich poradników to geo będzie mocno sportowe. Powinno być na "styk" choć ja bym celował już w 18' jeśli rower będzie bardziej służył do jazdy po mieście i rekreacji. Najwyżej zmienisz mostek i kupisz sobie sztycę z offsetem.Rama ramie nierówna. Najlepiej to zarejestruj się i napisz w dziale dobór ramy, lub np zaczep kolegę Rulez. co do opadniętych rąk - kolega gdzie nie zajdzie to błyszczy wiedzą, dlatego opadły i dopiero teraz udało się pozbierać by odpowiedzieć
pietia79 Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 · Ukryte przez mrmorty, 22 Maja 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 22 Maja 2014 - Brak powodu co do opadniętych rąk - kolega gdzie nie zajdzie to błyszczy wiedzą, dlatego opadły i dopiero teraz udało się pozbierać by odpowiedzieć Cziken. A coś ad meritum potrafisz? Czy tylko świecisz blaskiem, ale już nie wtajemniczysz maluczkich?
Gość Marcin Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Przemyślę jeszcze sprawę. Pozdrawiam
Gość Marcin Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 A co powiecie na coś takiego? http://olx.pl/oferta/rower-cross-giant-x-sport-3-CID767-ID3J6dX.html Będzie lepszy?
Mod Team mrmorty Napisano 27 Maja 2014 Mod Team Napisano 27 Maja 2014 to jest typowy cros - w terenie nie poszalejesz (to na wypadek gdybyś się nawrócił na MTB )jedyna moja uwaga - widelec. Totalne dno
Gość Gość Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 Ale poza amorem wart swojej ceny? Rama M bedzie dla mnie odpowiednia?
Pytanie
Gość Marcin
Witam.
Zamierzam kupić rower.
Nie jestem zaawansowanym riderem i (chyba?) nie potrzebuje wiele, może z czasem apetyt wzrośnie
Potrzebuje rower do przemieszczania się po mieście oraz na wypady poza betony (leśna przejażdżka).
Na początek szkoda mi pakować kasę więc znalazłem coś takiego:
http://olx.pl/oferta/rower-giant-atx-830-17-5-alu-rock-shox-jett-shimano-promocyjna-cena-CID767-ID5FZIT.html
Mam 176cm wzrostu.
Powiedzcie szczerze czy się opłaca i czy 17,5" w tym rowerku starczy na 1,76?
Pozdrawiam
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.