Skocz do zawartości
  • 0

Szczerze... Czy warto?

Gość Marcin

Pytanie

Gość Marcin
Napisano

Witam.

Zamierzam kupić rower.

Nie jestem zaawansowanym riderem i (chyba?) nie potrzebuje wiele, może z czasem apetyt wzrośnie :)

Potrzebuje rower do przemieszczania się po mieście oraz na wypady poza betony (leśna przejażdżka).

Na początek szkoda mi pakować kasę więc znalazłem coś takiego:

http://olx.pl/oferta/rower-giant-atx-830-17-5-alu-rock-shox-jett-shimano-promocyjna-cena-CID767-ID5FZIT.html

Mam 176cm wzrostu.

Powiedzcie szczerze czy się opłaca i czy 17,5" w tym rowerku starczy na 1,76?

Pozdrawiam

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wiesz co - cena jest przyzwoita, kwestia czy 17,5 nie będzie za mała na Ciebie. Geometria przy ramie 17,5 będzie mocno sportowa.

Masz może możliwość przymiarki?

Napisano

Opłaca się :)

Kilkanascie lat temu to się na takie kolorki gapiłem tylko w Katalogu. Sam bym go wziął jakby nie zakaz kolejnych rowerów.

Mostek tylko szpeci.

17.5  powinno  być w sam raz na Twoj wzrost. Ja jeżdzę na 19 gianta od 10 lat, a mam 182 i jest idealnie.

• Mod Team
Napisano

17.5  powinno  być w sam raz na Twoj wzrost. Ja jeżdzę na 19 gianta od 10 lat, a mam 182 i jest idealnie.

ręce mi opadły

Gość Marcin
Napisano

Właśnie lipa z przymiarką gdyż jestem z Częstochowy a rower w Bydgoszczy :(

Ciężko też żeby w sklepie coś wyczaić bo jak czytałem wymiary ram tego samego rozmiaru w różnych modelach Gianta nie są identyczne.

Cena też mi sie wydaje OK tylko czy nie bedzie rowerek przymały.

Ehh dylemat...

• Mod Team
Napisano

Według wszelkich poradników to geo będzie mocno sportowe. Powinno być na "styk" choć ja bym celował już w 18' jeśli rower będzie bardziej służył do jazdy po mieście i rekreacji. Najwyżej zmienisz mostek i kupisz sobie sztycę z offsetem.
Rama ramie nierówna. 
Najlepiej to zarejestruj się i napisz w dziale dobór ramy, lub np zaczep kolegę Rulez.

co do opadniętych rąk - kolega gdzie nie zajdzie to błyszczy wiedzą, dlatego opadły i dopiero teraz udało się pozbierać by odpowiedzieć  :woot:

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 22 Maja 2014 - Brak powodu
Ukryte przez mrmorty, 22 Maja 2014 - Brak powodu

co do opadniętych rąk - kolega gdzie nie zajdzie to błyszczy wiedzą, dlatego opadły i dopiero teraz udało się pozbierać by odpowiedzieć

Cziken. A coś ad meritum potrafisz? Czy tylko świecisz blaskiem, ale już nie wtajemniczysz maluczkich?

Gość Marcin
Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Przemyślę jeszcze sprawę.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

to jest typowy cros - w terenie nie poszalejesz (to na wypadek gdybyś się nawrócił na MTB  ;)  )
jedyna moja uwaga - widelec. Totalne dno :)

Gość Gość
Napisano

Ale poza amorem wart swojej ceny? Rama M bedzie dla mnie odpowiednia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...