YeLLow Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Ok, dzięki za odpowiedź. Pabl90 napisz jak Ci się jeździło po tych sześciu dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jak już to wersja pro, trochę droższa ale ma gładki profil: http://www.rowerspor...re-v-pro-czarne Gładkie Comp też się znajdzie: http://allegro.pl/wtb-pure-v-comp-siodelko-mtb-czarne-rowertour-i4337065702.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 No i cena mocno zachęcająca. Różnica 100g więc dla gramomaniaków raczej nie, natomiast dla centusiów owszem 100,-zł w kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Mam gładkiego pura comp. Jeżdżę na nim 6 dni w tygodniu do pracy łącznie w obie strony 50km. Do tego dochodzą wycieczki 40-60km. Tyłek nie narzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YeLLow Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Mi chodzi o to jak to siodełko zachowuje się powyżej 100 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Co to jest 100km? 4 czy może 5 godzin? Ja na swoim spędziłem nie raz sporo więcej niż 5 godzin i dało radę a na liczniku przybyło ledwie 80km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YeLLow Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ok, dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GPR Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Co do kształtu siodełek to może warto podpatrzeć jakie używają zawodowcy. Podpatrzeć jakie mają siodełka gdy stoją na pedałach. Ja zapytam z innej beczki: A miękkość? Moje nie dość że nie ma rowka czy dziury to dodatkowo jest bardzo twarde. Czy siodełka mają również mierzoną miękkość? Co sądzicie o nakładkach (pokrowcach) na siodełka? Jak ustalić jakie jest właściwe odchylenie siodełka do przodu? Używam roweru do jazdy po mieście (zwykle 30 min jazdy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacuch Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 czy mają mierzoną miekkość chyba nie. ja też dziury nie mam w siodełku ale miększe miejsce Allay free_sx i jździ się spoko. co do ustawienia to po ustawieniu odległości i wysokości ustawiłem pod poziomicę i później w trakcie jazdy delikatnie opóściłem przód siodełka. Pokrowce oglądałem i moim zdaniem nie są dobre. nie jestpotrzebne według mnie całe miekkie sipdełko, wystarczy żeby nie uciskało okolic prostaty. Ważniejsze jest chyba odpowiednio szerokie siodełko żeby były kości kulszowe podparte. To takie moje refleksje. Też szukałem siodełka i z allaya jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 U mnie np WTB Pure jest ciut za szerokie - uda delikatnie dotykają siodełka. Nie sprawiało mi to żadnego problemu (zbyt delikatny dotyk by obetrzeć uda) jednak po przesiadce na WTB Rocket jest o tyle lepiej w tym temacie, że obcierania nie ma żadnego.Ból tyłka w obu podobny, 80km dawało radę robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 22 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 myślę że przy amatorskim używaniu roweru wystarczy pomiar rozstawu 'kości kulszowych' plus ID Match , jeśli z obu wyjdzie nam podobna szerokość siodełka to daje nam jakąś nadzieję że rzeczywiście dobrze trafimy. ID Match bierze pod uwagę obwód uda, więc dobiera też pod nie ,i kilka innych czynników, kształt siodełka. Zapatrywanie się na to jakich siodełek używają zawodowcy pociągnęło by za sobą też pytanie jakich spodenek/wkładek używają - tak czy siak taki zestaw zniechęci ceną pewnie większość zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacuch Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Obwód uda też się mierzy ? Tego nie wiedziałem. Ale jazda z pieluchą to inna bajka. Zdecydowanie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.